Σωμ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω: Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική δράση έξω από το Υπ. Εργασίας

0
766
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν ξενοδοχοϋπάλληλοι στο υπουργείο Εργασίας , ενώ στην συνέχεια πορεία προς την Βουλή , Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές στο εφάπαξ τους . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού μας εφάρμοσαν όλα όσα έφεραν τα μνημόνια, πριν ακόμη γίνουν αντεργατικοί νόμοι. Η μη τήρηση της κλαδικής σύμβασης, τα πακέτα, ήτανε θεσμός στο νησί της Κω. Τώρα με τη ψήφιση των μνημονίων πολλά ξενοδοχεία πληρώνουν με τα 586€ μεικτά . «Νόμιμα» πλέον οι εργαζόμενοι στο τουρισμό πληρώνονται με μισθούς πείνας.

Η κυβέρνηση, οι υπερασπιστές της Ε.Ε., η μεγαλοεργοδοσία τρίβουν τα χέρια τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.. οι αντεργατικοί νόμοι της προηγούμενης περιόδου είναι σε ισχύ και προστίθενται και άλλοι..

Η κυβέρνηση, παρόλο τις ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις τις, για επαναφορά μισθών και δικαιωμάτων, έκανε και κάνει ότι είναι δυνατό για να συνεχίσει το πετσόκομμα αυτών. Παραδίδει τους εργαζόμενους στην μεγαλοεργοδοσία φθηνούς, ευέλικτους για ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται και αυτή η κυβέρνηση.. μισθοί πείνας για τους εργαζόμενους και η συνέχιση της κερδοφορίας για το μεγάλο ξενοδοχειακό κεφάλαιο και τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες..

Σήμερα, μετά από άλλη μια χρονιά με πάνω από 25 εκατομμύρια τουρίστες, με πάνω από 17 δις ευρώ έσοδα, για προβλέψεις που μιλούν για το 2017 για αύξηση του τουρισμού, η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια σε κάθε εργαζόμενο του κλάδου είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Στην περιοχή μας υπάρχουν ακόμα και σήμερα εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι για τη σαιζόν του 2016, υπάρχουν ακόμα συνάδελφοι που δεν έχουν πάρει το επίδομα ανεργίας.!!

Θεωρούμε απαράδεκτο σήμερα να καλούμαστε να ζήσουμε με 6 μισθούς για 12 μήνες…θεωρούμε απαράδεκτο να επιδοτούμαστε με 360€ μόνο για 3 μήνες, που δε φτάνουν ούτε για τα βασικά έξοδα μιας οικογένειας.

Είναι επιτακτική ανάγκη η πάλη μας για επαναφορά της κλαδικής σύμβασης και η υποχρεωτικότητά της, η πάλη μας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων.

Μένει λοιπόν σε μας η ευθύνη να πάρουμε την υπόθεση της οργάνωσης στα χέρια μας. Μαζί με το Σωματείο μας..

  • Να επιβάλλουμε με τον αγώνα μας να εφαρμοστούν οι συλλογικές συμβάσεις που υπάρχουν στον κλάδο, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση που κοροϊδεύει με το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, που δεν είναι άλλο από αυτό που θέλουν οι εργοδότες: 400 ευρώ για όλους …και πολλά είναι!

  • 700 ευρώ επίδομα ανεργίας για όλους, άνεργους και εποχικούς για όλο το διάστημα της ανεργίας. Η χορήγηση του επιδόματος να γίνεται άμεσα, με την εγγραφή του εργαζόμενου στους καταλόγους του ΟΑΕΔ.

Το Σωματείο συμμετέχει μαζί με άλλα ταξικά σωματεία, την Τετάρτη 25 Γενάρη- ημέρα πανελλαδική δράσης- σε συγκέντρωση στην Αθήνα 3μμ, έξω από το Υπουργείο Εργασίας

  • Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και εποχικών συναδέλφων.

  • Να κάνει υποχρεωτική την εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων σε ξενοδοχεία, επισιτισμό, ζαχαρώδη για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου

23/01/2017

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ