Εμβόλιο Pfizer Ελληνίδα γιατρός με αλλεργική αντίδραση: «Δεν είχα ιστορικό»

1
696
Η ειδικευόμενη γιατρός διευκρίνισε πως δεν φοβήθηκε και ότι η αλλεργική αντίδραση που εμφάνισε δεν ήταν κάτι ανησυχητικό

Η Ελληνίδα γιατρός που έκανε το εμβόλιο της Pfizer και εμφάνισε αλλεργική αντίδραση μίλησε για την εμπειρία της. Η ειδικευόμενη γιατρός από το νοσοκομείο «Αττικόν», μιλώντας στο MEGA, ξεκαθάρισε πως δεν είχε ιστορικό για αλλεργίες.

Παρόλα αυτά, η ειδικευόμενη γιατρός διευκρίνισε πως δεν φοβήθηκε και ότι η αλλεργική αντίδραση που εμφάνισε δεν ήταν κάτι ανησυχητικό. «Δεν είναι κάτι ανησυχητικό, υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις και σε άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα, απλά αυτή την φορά έτυχε σε μένα», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, δήλωσε πως εμφάνισε μια μέτρια αλλεργική αντίδραση, η οποία δεν την εμπόδισε να συνεχίσει την εργασία της, καθώς έχει επιστρέψει πίσω στο πόστο της. Παρόλα αυτά, πρόσθεσε πως «πρέπει να απέχω από δραστηριότητα που με καταπονεί», γιατί «είμαι κουρασμένη επειδή πήρα αντισταμινικά».

Υπενθυμίζεται πως ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε την Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου, από την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας πως η περίπτωση της ειδικευόμενης γιατρού από το νοσοκομείο «Αττικόν», είναι η πρώτη αλλεργική αντίδραση από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Αττικού Νοσοκομείου, Σπύρος Πουρνάρας, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε ότι το αλλεργικό μη σοβαρό περιστατικό ήταν μια ταχυκαρδία και τίποτα πιο ανησυχητικό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν είναι ανησυχητική μια ήπια αλλεργία ενώ δεν είχε ιστορικό αλλεργιών.
    Δεν μιλάμε για σπυράκι αλλά για μια ταχυκαρδία.
    Πότε θα πρέπει να ανησυχήσουμε;
    Αν αποκτήσουμε ένα έκτο δάχτυλο; Μάλλον ούτε τότε γιατί θα είναι χρήσιμο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ