Ρεβεγιόν με απαγόρευση κυκλοφορίας 22:00-05:00 – «Θωρακίζεται» ο πληθυσμός με μαζικά rapid test

0
751

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για περισσότερα τοπικά απαγορευτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας – «Σκληρά» lockdown, μαζικά rapid test και εθνικός εμβολιασμός στην τελική αναμέτρηση με την πανδημία

Κανονικά σε ισχύ θα παραμείνει τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το ωράριο κυκλοφορίας, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χαλαρώσουν τα μέτρα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάξει περίπτωση πιο σκληρών μέτρων σε τοπικό επίπεδο.

«Έχει μεγάλη σημασία σε τοπικό επίπεδο να παρεμβαίνουμε γρήγορα και να ελέγχουμε πιθανές εστίες διασποράς για να μην ξεφύγουν από τον έλεγχο», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ ερωτηθείς για το καμπανάκι κινδύνου σε περιοχές που θεωρούνται «πορτοκαλί»-«κοκκινες», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως «όταν χτυπάνε τετοια καμπανάκια κινδύνου πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη και να παρεμβαίνουμε έγκαιρα. Εαν χρειαστεί θα το κάνουμε και σε άλλες περιοχές. Μακάρι να μην χρειαστεί».

Αναφερόμενος στις γιορτές ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως το σημαντικό είναι να έχουμε ένα κλειστό κύκλο και «να μην ανοίγουμε τις επαφές μας».

«Ας προσπαθήσουμε να είναι τα ιδια πρόσωπα οι επαφές μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε πως μέχρι τον Φεβρουάριο – Mάρτιο θα έχει εμβολιάστει ένα μεγάλο ποσοστό των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Υπογράμμισε δε την ανάγκη της τήρησης των μέτρων παράλληλα με το πρόγραμμα για τους εμβολιασμούς ενώ ανέφερε πως ο πρωθυπουργός θα εμβολιαστεί πρώτος και κάλεσε τους πολίτες που κλείνουν ραντεβού για εμβόλιο, να προσέρχονται στο ραντεβού και να μην το απορρίπτουν.

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας είναι σημαντικό να μην εφησυχάσουμε και σημείωσε πως εάν τα μέτρα τηρούνται, αποδίδουν και δεν υπάρχει λόγος να παραταθούν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι πολύ σημαντικό μέτρο είναι και αυτό που ανακοινώθηκε χθες για δωρεάν μαζικά γρήγορα τεστ για τον κορωνοϊό.

Όπως εξήγησε, μέσω της πλατφόρμας testing.gov.gr, η οποία θα ανοίξει τη Δευτέρα, οι πολίτες μπορούν να δηλώνουν ενδιαφέρον να υποβληθούν σε τεστ, στα 386 σημεία ελέγχου που έχουν καθοριστεί.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα στηρίζει την οικονομία από τις συνέπειες της πανδημίας.

Για το θέμα της μείωσης του ορίου των ηλεκτρονικών αποδείξεων για το αφορολόγητο, ο κ. Πέτσας τόνισε πως η κατάσταση θα αξιολογηθεί όταν κλείσει η χρονιά.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ