Κορωνοϊός: Με συμπτώματα Kawasaki νοσηλεύεται στο Ρίο, ο δεκάχρονος από την Ηλεία

0
1363

Το σύνδρομο Kawasaki φαίνεται πως συσχετίζεται με τη μόλυνσή του από κορωνοϊό – Η πολυμελής οικογένεια του παιδιού είχε εκτεθεί στον Covid – 19 και η νοσηλεία του κρίθηκε επιβεβλημένη

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου δεκάχρονο παιδί με συμπτώματα που παραπέμπουν στο σύνδρομο Kawasaki, το οποίο φαίνεται πως συσχετίζεται με τη μόλυνσή του από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολυμελής οικογένεια του παιδιού από την Ηλεία, είχε εκτεθεί στον κορωνοϊό και κάποια μέλη της είχαν νοσήσει τον περασμένο μήνα. Το δεκάχρονο αγόρι δεν είχε συμπτώματα λοίμωξης covid-19, ενώ και τα τεστ στα οποία είχε υποβληθεί ήταν αρνητικά.  Ωστόσο, εμφάνισε κάποια συμπτώματα, όπως ο πυρετός, κινητοποίησαν αμέσως τους γονείς του, παρά τα αρνητικά τεστ, και τους οδήγησαν στο νοσοκομείο.

Η νοσηλεία του κρίθηκε αμέσως επιβεβλημένη, λόγω του ιστορικού της μόλυνσης της οικογένειας, με βάση και την εικόνα από τα εργαστηριακά ευρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η συσχέτιση της μόλυνσης από κορωνοϊό με μια πολυσυστηματική φλεγμονώδη νόσο η οποία προσομοιάζει τόσο με το σύνδρομο Kawasaki είχε γίνει από την περασμένη άνοιξη, με περιστατικά τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η νόσος αυτή ονομάστηκε ως πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο των παιδιών –Multisystem Inflammatory Syndrome in Children (MIS–C)– και καταχωρήθηκε ως αποτέλεσμα της διέγερσης του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια στη λοίμωξη από COVID-19. Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται μια πολύ σπάνια αντίδραση στα παιδιά που μολύνονται ή νοσούν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ