Ιδιοκτήτρια City Plaza: «Πείτε ό,τι θέλετε κανίβαλοι και ψοφολογήστε απ το δηλητήριό σας»

12
1472

Τι απαντάει η Αλίκη Παπαχελά σε όσους την επέκριναν για την προσφυγή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Θέση για την αποζημίωση ύψος 312.500 ευρώ που καλείται να της καταβάλλει το ελληνικό Δημόσιο πήρε η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου City Plaza, Αλίκη Παπαχελά. Το ακίνητο – ξενοδοχείο – για τρία χρόνια τελούσε υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές οι οποίοι το είχαν μετατρέψει με το «έτσι θέλω» σε χώρο φιλοξενίας μεταναστών.

Παρά τις εκκλήσεις της ιδιοκτήτριας, επί τρία ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν έγινε καμία αστυνομική επιχείρηση για τον τερματισμό της κατάληψης. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν η προσφυγή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο τη δικαίωσε.

«Το ότι ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που με δικαιώνει πλήρως κι άρχισε η ανθρωποφαγία πάλι εναντίον μου με τα ίδια ακριβώς «επιχειρήματα» και τα jesuisaliki κι οι σχετικοί κανιβαλισμοί με ξεπερνάει εντελώς! Αλλά πλέον εννοείται ότι ΧΕΣΤΗΚΑ! Πείτε ότι θέλετε κανίβαλοι, δαγκώστε την γλώσσα σας και ψοφολογήστε απ το δηλητήριό σας», ανέφερε με ανάρτησή της στα social media.

aliki_papahela

Πέτσας κατά ΣΥΡΙΖΑ: Θα πληρώσει τα 312.500 ευρώ για την κατάληψη του City Plaza;

Σκληρή κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με αφορμή την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την κατάληψη του ξενοδοχείου City Plaza.

Όπως αναφέρει ο Στέλιος Πέτσας, η συγκεκριμένη κατάληψη αποτελεί μία κωμικοτραγική υπόθεση «που ξεγυμνώνει την ανευθυνότητα και την ανεπάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης».

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι η κατάληψη «έληξε στις 10 Ιουλίου 2019, μόλις δηλαδή έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, προφανώς επειδή οι «αλληλέγγυοι καταληψίες» γνώριζαν ότι η νέα Κυβέρνηση θα έκανε αυτό που έπρεπε».

Σχολιάζοντας δε την είδηση για το πρόστιμο στην Ελλάδα, ο Στέλιος Πέτσας αναρωτιέται: «θα το πληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανεύθυνη συμπεριφορά του; Ή θα τον φορτώσει και αυτόν στους φορολογούμενους;».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Στέλιου Πέτσα:

Η κατάληψη, για τρία ολόκληρα χρόνια, του ξενοδοχείου City Plaza είναι μια κωμικοτραγική υπόθεση που ξεγυμνώνει την ανευθυνότητα και την ανεπάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης. Μια κατάληψη που έληξε στις 10 Ιουλίου 2019, μόλις δηλαδή έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, προφανώς επειδή οι «αλληλέγγυοι καταληψίες» γνώριζαν ότι η νέα Κυβέρνηση θα έκανε αυτό που έπρεπε. Χθες τo Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για την κατάληψη. Ο λογαριασμός; 312.500 ευρώ. Θα τον πληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανεύθυνη συμπεριφορά του; Ή θα τον φορτώσει και αυτόν στους φορολογούμενους;

Το ξενοδοχείο City Plaza

Οπως αναφέρει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, «στην υπόθεση Papachela και Amazon SA κατά Ελλάδας, το δικαστήριο διαπίστωσε παραβίαση του δικαιώματος στην προστασία της ιδιοκτησίας λόγω της κατοχής, για περισσότερα από τρία χρόνια, του ξενοδοχείου των προσφευγόντων από μετανάστες και μια ομάδα ανθρώπων που ενεργούν από αλληλεγγύη μαζί τους.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στους αιτούντες 300.000 ευρώ για απώλεια εργασιών (χρηματική ζημία) και 2.500 ευρώ για έξοδα. Έπρεπε επίσης να πληρώσει στην κυρία Παπαχελά 10.000 ευρώ για μη χρηματική ζημία».

Η Ελλάδα καταδικάστηκε για παραβίαση του άρθρου 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ (δικαίωμα στην ιδιοκτησία).

Η Ελλάδα υποστήριξε την αδράνεια των Αρχών, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ενόψει του κινδύνου διατάραξης της δημόσιας τάξης με την εκκένωση δεκάδων ανθρώπων.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναγνώρισε τις ανησυχίες των Αρχών, αλλά έκρινε ότι αυτό δεν δικαιολογεί την τριετή αδράνειά τους.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την απόφαση του  Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στα γαλλικά

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Προς Πέτσα : Θα πληρώσει η ΝΔ τον λογαριασμό ή θα τον φορτώσει και αυτόν στους φορολογούμενους;

    Στο ύψος των 308,7 εκατομμυρίων ευρώ έχουν φτάσει πλέον οι οφειλές της Νέας Δημοκρατίας σε δάνεια, σύμφωνα με τον ισολογισμό του κόμματος για το 2019.
    Το κυβερνών κόμμα, παρουσιάζει αύξηση ρεκόρ, ύψους 29,8 εκατ. ευρώ στις οφειλές της προς τις Τράπεζες, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία των ισολογισμών της Νέας Δημοκρατίας, το 2010 οι οφειλές από δάνεια ήταν στο ύψος των 127,8 εκατ. ευρώ και έκτοτε καταγράφουν φρενήρη αύξηση κάθε χρόνο με αποτέλεσμα να έχουν υπερδιπλασιαστεί από το 2019.

    Υ.Γ. Καλώς έπραξε η μαντάμ. Αλλά το γεγονός πως πολιτικολογεί, δημιουργεί δεύτερες σκέψεις. Άντε και βουλευτής της ΝΔ..

  2. ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «PLAZA», Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΕΣΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ.
    ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΜΟΝΟ ΕΡΓΑ

    • Εκατομμύρια Έλληνες που απώλεσαν το εισόδημα τους, που πια φυτοζωούν,

      και ταυτόχρονα κινδυνεύει η ζωή τους από την τραγική διαχείριση της πανδημίας, από τον θίασο Μητσοτάκη, πρέπει να απαιτήσουν τα 37 δις που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μπορέσουν με αυτά να επιβιώσουν. Οποιαδήποτε άλλη χρήση τους, πρέπει να επιφέρει φυλακίσεις, δημεύσεις περιουσιών κλπ. των Γαλάζιων Υπευθύνων. Τέρμα η ανοχή από το λαό. Απο εδώ και πέρα μόνο έργα.

      • Έκατομυρια στον κόσμο θες να πεις.Παντού όλοι μαζί κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις προσπαθούν.Εδώ απλά ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει προσλήψεις και έλυσε το πρόβλημα.Πάλι καλα που δεν μας είπε να τον ψηφίσουμε να βαράει τα νταούλια να φύγει ο ιός

        • που ενημερώνεσαι, δεν λέει πόσα τις έδωσαν οι Γερμανοί, οι Άγγλοι, οι Γάλλοι κλπ. για να στηρίξουν την οικονομία και το λαό τους. Εδώ ο Λουδοβίκος ο 16ος και η Μαρία Αντουανετα Γκραμποφσκι, μας λένε αν δεν έχετε ψωμί, φάτε παντεσπάνι. 534 ευρώ στη χάση και στην φεξη και με μήνες καθυστέρηση, στοιχίζουν εβδομαδιαιως μόνο τα χαρτιά υγείας της ξιπασμενης. Και ενώ είχαν μήνες να προετοιμαστούν για την πανδημία, κάθε μέρα πετάνε 100 πτώματα στα πόδια του Δικτάτορα, κι αυτός με την Αυτοκράτειρα, ποδηλαταδες και μοτορ κρος χιλιόμετρα μακριά από τη βίλα του, σε Δάσος που δεν επιτρέπονται τέτοιες δρασεις και με ξεμάσκωτα διάπλατα χαμόγελα ψυχοπαθούς δολοφόνου, που δεν έχει καν ενσυναίσθηση του τι περνά ο κόσμος , από τις ταξικές χουντικες πολιτικές του.

  3. ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΙΔΙΑ…
    ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΠΟΥΡΑ ΑΒΑΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΟΦΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ….ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ…
    ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΟΞΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

  4. Μας τύφλωσες με τα κεφαλαία σου γράμματα…!
    Αει απο κει εσύ και ο μεγαλαπατεώνας που προσκυνάς.

    • ΕΣΥ τι προσκυνάς;Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι προβατάκια σαν εσένα .Στην ουσία τι είπες;Δεν κατάλαβα.

  5. Ρε κοπριτες τι είναι να πληρώσετε τα 350 χιλιάρικακια από την τσέπη σας? Θα μου πείτε θα είναι κακή αρχή και θα ακολουθήσουν τα 100 μύρια του αρχιλογιστη σας ΒΑΡ@ΥΦΑΚΗ…. και όχι μόνο ..

  6. Από ότι βλέπω οι αριστεροί προοδευτικοί άνθρωποι δεν θέλουν να πληρώσει ο υπεύθυνος αν είναι αριστερός.Σωστά;Εδώ δεν δέχονται το τραπεζικό σύστημα αν ευνοεί τη ΝΔ αλλά κατά τα αλλά μα χαρίσει τα δάνεια σε όλους τους άλλους και μα τα πληρώσουμε όλοι.Σωστά;Το απλό δεν είναι ότι οποίος έκανε λάθος η παράνομα να πληρώνει;Όπως στα δάνεια που δόθηκαν χωρίς κάποιος η κάποιο κόμμα πήρε ΧΩΡΙΣ να δικαιούταν;

    • Δεν ξέρω αν όντως ήταν υπαιτιότητα της προηγούμενης διακυβέρνησης

      αυτό που έγινε με το ξενοδοχείο της κυρίας. Ή αν φταίνε κάποιες ΜΚΟ κλπ. Δεν έχω γνώση. Αυτό που ενοχλεί, είναι πως οι τωρινοί κυβερνώντες, που ξεπερνούν σε ξετσιποσιά και φαγοπότι οποιονδήποτε από το παρελθόν, που στην τελική κατέστρεψαν την χώρα και μας οδήγησαν σε μνημόνια , άσχετα αν ο λαός ξεχνά τον βιαστή του, αυτό που ενοχλεί λοιπόν είναι η πολιτική εκμετάλλευση που επιχειρεί η ξενοδόχος νουδιτισσα και κυρίως ο Μητσοτάκης και τα προπληρωμενα παπαγαλάκια του. Μιλούν για την ακιδα στο μάτι του άλλου, ενω έχουν μια τεράστια δοκό στο δικο τους καθως και εγκληματικό πολιτικο παρελθόν. Η ΝΔ μετά τον Σαμαρά, είναι η τελευταία σε αυτό τον τόπο, που μπορεί να μιλά για ηθική. Έχει αλλοιώσει πλήρως την έννοια της λέξης. Δεν είναι όλοι λωτοφαγοι ή με μνήμη χρυσόψαρου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ