Τα συγκλονιστικά λόγια της 17χρονης για τον εφιάλτη που πέρασε – Πώς περιγράφει τη στιγμή κατά την οποία συνήλθε
H περιπέτεια της συγκλόνισε την Ελλάδα. Η νεότερη ασθενής με κορωνοϊό στη χώρα, που νοσηλεύθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, η 17χρονη Ιωάννα, μιλά για τον Γολγοθά της.
Χωρίς να έχει κανένα υποκείμενο νόσημα, έμεινε 20 μέρες διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. «Είχα γυρίσει από μία προπόνηση και εγώ ένιωθα πολύ καταβεβλημένη και κουρασμένη και την επόμενη μέρα ανέβασα δέκατα. Μετά είχα πυρετό 40 – 40,5 και δεν έπεφτε», λέει στο OPEN.
Η κλινική της εικόνα την έκτη ημέρα νοσηλείας της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Ανήμερα Δεκαπενταύγουστου διασωληνώθηκε. «Όταν ήμουν διασωληνωμένη, έβλεπα εφιάλτες, στην ουσία, δεν είχα επαφή με τον κόσμο, αλλά όταν ξύπνησα και μετά, επειδή μου είχαν χορηγήσει ήδη πάρα πολλά φάρμακα, οπότε ο οργανισμός μου ήταν γεμάτος με φάρμακα και αυτό μου προκάλεσε κάποιες παραισθήσεις και ήμουν… μισή – μισή. Μισή έβλεπα πράγματα που δεν υπήρχαν, μισή έβλεπα τα φυσιολογικά», λέει και συγκλονίζει η 17χρονη Ιωάννα που έδωσε μάχη με τον κορωνοϊό.
Επί 20 μέρες πάλευε στην εντατική η 17χρονη Ιωάννα, ώσπου τα κατάφερε. Θυμάται τι έκανε μόλις άνοιξε τα μάτια της: «Οταν ξύπνησα, μου φαίνεται ότι ζήτησα προφιτερόλ και μουσική. Μου έβαλαν μουσική και προφιτερόλ είχαν φέρει οι γονείς μου, ειδικό, σαν κρέμα που είναι στην ουσία, διότι δεν μπορούσε να φάω λόγω του σωλήνα που μου είχαν βάλει. Επειδή είχα περάσει και στις Πανελλήνιες, μόλις ξύπνησα, ρώτησα πού πέρασα».
Η Ιωάννα νοσηλεύθηκε για 40 μέρες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, εκεί έβλεπε μόνο τους νοσηλευτές και τους γιατρούς που έκαναν κάθε προσπάθεια για να την σώσουν. «Πραγματικά, είναι ήρωες και οι νοσηλευτές και όλο το προσωπικό σε όλα τα νοσοκομεία είναι ήρωες. Βλέπουμε ανθρώπους τόσο καταβεβλημένους. Εμένα, μου σπάραζε η καρδιά μόνο που τους έβλεπα».
Η νοσηλεύτρια, Λίνα Μιστιαλίδου, μιλά για την περιπέτεια της 17χρονης, λέγοντας: «Οταν έφτασε η ώρα να αποσωληνωθεί, ήταν μια τεράστια ανακούφιση για εμάς και για την ίδια. Ενα κοριτσάκι 17 ετών σίγουρα δίνει ελπίδα σε όλους… Επαιρνα ένα σκαμπό και καθόμουν δίπλα της, να μιλήσουμε, να κάνουμε παρέα. Ηξερε το όνομά μου, προσπάθησα να της περιγράψω πως μοιάζω, προκειμένου να γίνω οικεία για εκείνη», λέει η νοσηλεύτρια.