2.384 νέα κρούσματα – 41 θάνατοι | 1 κρούσμα στην Κω, 9 στη Ρόδο, 1 στην Κάρπαθο

11
1815

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων ασθενών είναι 66 ετών – 71 (27.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες

Αύξηση κρουσμάτων σε σχέση με τον απολογισμό της Δευτέρας ανακοινώθηκε την Τρίτη. Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.384 νέα κρούσματα, ενώ σε υψηλά επίπεδα παρέμειναν οι θάνατοι του τελευταίου 24ώρου, ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ της Δευτέρας, με 41 ανθρώπους να καταλήγουν από τις επιπλοκές της Covid-19. Υψηλός παρέμεινε και ο αριθμός των διασωληνωμένων, καθώς 263 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, δίνοντας μάχη να κρατηθούν στη ζωή.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 2384 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 50 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 60570, εκ των οποίων το 54.2% άνδρες.

4510 (7.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 16382 (27.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

263 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 71 (27.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 336 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 41 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 866 θανάτους συνολικά στη χώρα. 351 (40.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αναλυτικά η Γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων:

 

 50 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

 

 588 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής

 652 κρούσματα από Π.Ε. Θεσσαλονίκης

 12 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

 13 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

 7 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

 6 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

 20 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

 15 κρούσματα στην Π.Ε Βοιωτίας

 6 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

 52 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

 45 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

 6 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

 14 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου

 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

 62 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

 21 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου

 5 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

 19 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

 44 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

 49 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρπάθου

 9 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

 17 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλλονιάς

 16 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

 10 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

 13 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω

 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

 164 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λασιθίου

 38 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

 5 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

 53 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

 13 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου

 32 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

 38 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

 43 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

 36 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

 43 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

 2 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

 17 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

 7 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

 5 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

 7 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

 37 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

 13 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

42 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Κικίλιας: Στο 32% η θετικότητα στη Θεσσαλονίκη – Καμία αναμονή για ΜΕΘ

kikiliasnews

Οι αντοχές του ΕΣΥ σε αριθμούς – Στις  1.082 πλέον οι  κλίνες ΜΕΘ, άλλες 234 μπαίνουν στο ΕΣΥ έως το τέλος του έτους – «Ήταν πάγιο αίτημα  η αύξηση των ΜΕΘ – Πρώτη φορά γίνονται όσα ζητάμε» σημείωσε η Αναστασία Κοτανίδου

Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή ενημέρωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για την πορεία της πανδημίας και την πολιτική για την ενίσχυση της αντοχής του ΕΣΥ.

«Κανένας συμπολίτης μας δεν περιμένει για κρεβάτι ΜΕΘ» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας και υπογράμμισε ότι εκτός από τα μεγάλα νοσοκομεία, 225 κέντρα υγείας έχουν ριχθεί στη μάχη για τον έλεγχο της νόσου είπε ο υπουργός Υγείας. Ωστόσο, σοκ προκαλεί το ποσοστό θετικότητας των πολιτών της Θεσσαλονίκης στον κορωνοϊό, που σύμφωνα με έρευνα του ΑΠΘ, έχει φθάσει στο 32%. Αυτό σημαίνει ότι πλέον πάνω από 3 στους 10 πολίτες στην περιοχή εκτιμάται ότι είναι θετικοί στον ιό.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως η κυβέρνηση παρέλαβε 557 κλίνες ΜΕΘ από τον ΣΥΡΙΖΑ, και κατάφερε εν μέσω κορωνοϊού να φτάσει τις 1.082. Επίσης οι επαγγελματίες υγείας από 88.690 τον Σεπτέμβριο του 2019 έφτασαν μέσα σε ένα χρόνο σε πάνω από 100.000.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας παρουσίασε τους επαγγελματίες υγείας, τονίζοντας ότι το Σεπτέμβριο του 2019 απασχολούνταν 88.690 επαγγελματίες υγείας, ενώ το Νοέμβριο του 2020 ο αριθμός αυτός έφτασε τα 100.984 άτομα.

Εν συνεχεία, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, επισημαίνοντας ότι τον Ιούνιο του 2019 υπήρχαν 557 κλίνες ΜΕΘ, ενώ μέχρι το τέλος του 2020 δημιουργούνται 234 νέες, με το σύνολο των διαθεσίμων κλινών να φτάνει τις 1.082.

Σύμφωνα με τις διαφάνειες που παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, το 2020 υπάρχουν 297 κενές κλίνες ΜΕΘ, ενώ επισήμανε ότι κάθε χρόνο κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο είχαμε 30 – 35 αναμονές την ημέρα σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ.

Σε όλο το ΕΣΥ, υπάρχουν 4.590 απλές κλίνες Covid 19, προκειμένου να στηριχθεί η μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού και να αποκοπεί η μεγάλη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία.

Όπως είπε, εξάλλου, ο κ. Κικίλιας συνολικά 224 Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία Covid 19 εισήλθαν στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού. Παράλληλα, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας γίνεται το 30,03% των συνολικών τεστ έναντι του κορωνοϊού. Αυτό σημαίνει πως πλέον υπάρχει μεγάλη βοήθεια προς τα νοσοκομεία και τα ΤΕΠ, καθώς τα τεστ διενεργούνται πλέον σε σημαντικό ποσοστό στα Κέντρα Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας είπε ακόμα ότι τις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν στο σύθστημα ακόμη 50 μονάδες εντατικής θεραπείας. Δίνουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους της Υγείας να μείνουν όρθιοι και αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πολιτεύεται με ψέμματα και fakenews και ότι με την στάση τους δεν χτυπούν την κυβέρνηση αλλά τους ίδιους τους πολίτες. θα κάνουμε μαζί με τον πρωθυπουργό ότι είναι δυνατό για ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση σημείωσε.

Είπε ακόμα ότι αν παραστεί ανάγκη υπάρχει σχέδιο για την μεταφορά ασθενών από μια υγειονομική περιφέρεια σε άλλη.

Κοτανίδου: Πρώτη φορά γίνονται όσα ζητάμε

Η πνευμονολόγος Αναστασία Κοτανίδου είπε ότι η θνητότητα στις ΜΕΘ, είναι για την χώρα μας σε ένα ποσοστό 35-37% το οποίο είναι «εξαιρετικό σκορ» και αυτό το οφείλουμε στο προσωπικό των ΜΕΘ που είναι εκπαιδευμένο να κανει πολύ σωστά τη δουλειά του.

Η θνητότητα στην χώρα μας βρίσκεται σε 60 άτομα ανα εκατομμύριο κατοίκους. Και αυτή η επίδοση είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με τις χώρες της βόρειας Ευρώπης και της Αμερικής σημείωσε η κα Κοτανίδου.

«Το εμβόλιο όταν θα έρθει θα το κάνουν όλοι. Πρώτα το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό μετά οι ευπαθείς ομάδες και ακολούθως οι εθελοντές».

Η κα Κοτανίδου είπε ευθέως ότι οι εντατικολόγοι τόσα χρόνια ζητάμε αύξηση ΜΕΘ κλπ και είναι η πρώτη φορά που γίνονται αυτά που ζητάμε.«Αυτά που γίνονται δεν απλώς θετικά. Είναι άριστα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρώτο ΘΕΜΑ
xar1
xa2
xa3
xa4
xa5
xa6
xa7
xa8
xa9
xa10
xa11
xa12
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρε γιαννη ο ΕΟΔΥ κρυβει τα κρούσματα.. Εχει διαρρεύσει οτι το νοσοκομείο γέμισε κρούσματα μετα απο γάμο για τσεκάρε το

  2. «Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.»

    Το 96.5%!!!!!!

    Αυτή είναι η μεγάλη απειλή για την ανθρωπότητα;;;;
    Αξίζει να διαλύσουμε την οικονομία και την ψυχολογία μας για αυτό;;;;
    Το κουτί λέει ναι άρα έτσι πρέπει να ‘ναι…

    • από την αρχή η Ελλάδα ήταν από τις λίγες χώρες που πήρε σοβαρά και άμεσα μέτρα, με αποτέλεσμα τους μικρούς αριθμούς μολύνσεων και θανάτων. Τώρα το μάθατε ότι πεθαίνουν κυρίως οι μεγάλοι (μαζί με τους ευπαθείς, ανεξαρτήτως ηλικίας); Από τα πολλά θαυμαστικά και ερωτηματικά σας, μάλλον ναι, τώρα το μάθατε.
      Και επομένως αφού, ακόμα και τώρα, έχουμε σχετικά μικρό αριθμό κρουσμάτων, έχουμε και τα αντίστοιχα ποσοστά. Αν μολυνθεί τεράστιο μέρος του πληθυσμού, θα έχουμε θανάτους από όλες τις ηλικιακές ομάδες, όπως παρατηρείται στον κόσμο.

      Και, τονίζω για όσους δεν το κατάλαβαν, δεν αποτελεί απειλή ούτε πρόβλημα για τον ευαίσθητο χριστιανό μας, που πεθαίνουν ήδη (ή αν πεθάνουν σχεδόν όλοι) οι Έλληνες ηλικιωμένοι. Σε λίγο θα ευχηθείτε ‘να τους χιλιάσουμε’.

      Τα αυστηρά πρόστιμα, η καραντίνα και όλα τα περιοριστικά μέτρα έχουν επιβληθεί λόγω ανεύθυνων ατόμων σαν εσένα. Ίσως φταίει που το δικό σου το κουτί είναι 96.5% άδειο. Ξεδιάντροπε ανθέλληνα. Ξεδιάντροπε άνθρωπε.

    • Αναρωτιέσαι αν το ποσοστό με υποκείμενο νόσημα στην Ελλάδα, είναι η μεγάλη απειλή για την ανθρωπότητα! Για ξαναδιάβασε αυτό που έγραψες.
      Σήμερα μόνο στην Ιταλία είχαν 580 νεκρούς. Και λαβαίνουν και μέτρα. Φαντάσου χωρίς λήψη μέτρων πόσες χιλιάδες νεκρούς θα είχαν κάθε μέρα. Στη Γαλλία τα ίδια και χειρότερα. Στο Βέλγιο ακόμα χειρότερα.
      Απλή γρίπη μου λες και πράσινα άλογα.

    • "Αυτή είναι η μεγάλη απειλή για την ανθρωπότητα;;;;" (ο θάνατος ηλικιωμένων)

      Ακόμα και για τα στάνταρντ ενός ανώνυμου ακροδεξιού σχολιαστή, ίσως είναι ό,τι πιο σοκαριστικό έχει εκφραστεί εδώ μέσα, σε περίοδο πανδημίας και μη. Κάνει αυτούς με τα «πληρωμένα ΜΜΕ τα σκοτεινά τα κέντρα και την ανύπαρκτη πανδημία», να ακούγονται σαν επιδημιολόγοι ερευνητές του Χάρβαρντ.

  3. Που είναι όλοι αυτοί που έλεγαν τόσα για το φοιτητή απ τη Σουηδία που ήρθε με κορονοιο το Μάρτη και τώρα κάθε τρίτη μέρα έχουμε κι ένα κρούσμα?

  4. Μια ζωή μας δουλεύουν ΜΜΕ και πολιτικοί για να τους πιστέψω. Σε παγκόσμιο επίπεδο. Εξού και η τρομολαγνεία τους από το πρώτο λεπτό. Δυστυχώς η μάζα τους τρώει στη μάπα.

    • μα εσείς δεν ενημερώνεστε μέσω fb? τί δουλειά έχετε με την παγκόσμια πολιτική και δημοσιογραφική σκηνή?
      ας φάμε τώρα στη μάπα τη νέα καραντίνα και τα αυστηρότερα μέτρα, εξαιτίας σας και εξαιτίας των ανεύθυνων ομοϊδεατών σας, μήπως και σώσουμε κανέναν Έλληνα. Δε φορούσατε τη μάσκα στη μάπα και δεν τηρούσατε τα απλά μέτρα, εξού και φτάνουν τους 1000 οι νεκροί. Ας σκότωνε κανένας τούρκος έναν και μόνο Έλληνα, και θα βγάζατε όλα τα ψυχοπαθή και αιμοδιψή σας απωθημένα εδώ μέσα (επί του καναπέως, πάντα). Κοντεύουμε τους 1000 Έλληνες νεκρούς, από την ανευθυνότητά σας, και τώρα σας φταίει το στημένο παιχνίδι – και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο. Δυστυχώς σας τρώμε στη μάπα. Ανθέλληνα. Φυγόπονε.

    • συνεννοηθήκανε, λες, μυστικά όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου, όλοι οι γιατροί, όλοι οι επιστήμονες κλπ για να μας τρομάξουν. Φοβερό επιχείρημα! Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχουν και κάτι έξυπνοι σαν του λόγου σου.

    • Για σένα και για τους ομοϊδεάτες σου (ψεκασμένοι), θα πρέπει να βγει εμβόλιο κατά των ψεκασμένων!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ