Δείτε ΒΙΝΤΕΟ: Ο Μιχαλολιάκος παραδίδεται συνοδεία χρυσαυγιτών που βρίζουν | Στη φυλακή 39 της Χρυσής Αυγής – Ιστορική απόφαση

0
1664

Αμετανόητοι «οπαδοί» του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης – Χυδαιότητα από την κόρη του Ουρανία – Επιχείρησαν να χτυπήσουν με το αυτοκίνητο δημοσιογράφους

Στην αστυνομία παραδόθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος πριν από λίγο ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Λίγα λεπτά μετά τις 16:00, ο Νίκος Μιχαλολιάκος βγήκε από το σπίτι του, μπήκε σε αυτοκίνητο, με υποστηρικτές του να φωνάζουν συνθήματα και την κόρη του, Ουρανία, να βρίζει χυδαία τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν εκεί, καλύπτοντας τα γεγονότα.

Ο αρχηγός της ΧΑ μετέβη λίγα λεπτά αργότερα στη ΓΑΔΑ με επεισοδιακό τρόπο, με τη γυναίκα του, Ελένη Ζαρούλια, που οδηγούσε το αυτοκίνητο, να βρίζει τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που βρίσκονταν στο σημείο. Ο ίδιος δήλωσε ότι «δεν φοβάται».

 

xrysi-avgi__1_
xrysi-avgi__2_
xrysi-avgi__3__2

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή βγήκε πριν από λίγα λεπτά από το σπίτι του στην Πεύκη, συνοδευόμενος από την κόρη του Ουρανία και αμετανόητους υποστηρικτές του, οι οποίοι εξακολουθούσαν να συμπεριφέρονται ως «τάγμα εφόδου» που προστατεύει τον αρχηγό του, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Βρίζοντας σκαιότατα έκαναν κλοιό γύρω από τον Μιχαλολιάκο που μπήκε σε ένα αυτοκίνητο με κατεύθυνση  τη ΓΑΔΑ, όπου έφτασε λίγο πριν από τις πέντε το απόγευμα. Εκεί, έγινε νέο σόου από την Ουρανία Μιχαλολιάκου, που ξεδίπλωσε το πλούσιο υβρεολόγιό της, ενώ η Ελένη Ζαρούλια που οδηγούσε το αυτοκίνητο  επιχείρησε να χτυπήσει τους δημοσιογράφους που είχαν προσεγγίσει το όχημα.

 

Εκτός εαυτού εμφανίσθηκε η Ουρανία Μιχαλολιάκου.  Οργισμένη από την απόφαση που στέλνει τον πατέρα της στην φυλακή και ως γνήσιο τέκνο της «οργάνωσης» η νεαρή άρχισε να φωνάζει και εν συνεχεία να ουρλιάζει.

Στόχος της οι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ που καλύπτουν την υπόθεση εναντίον των οποίων καταφέρθηκε μα ακατανόμαστες εκφράσεις και ύβρεις για τις μητέρες τους.

Την «μαινόμενη Ουρανία» που ήθελε να ορμήξει εναντίον όλων συγκρατούσε με δυσκολία μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αρκετοί οπαδοί της «Χρυσής Αυγής» έδωσαν το παρών για να συμπαρασταθούν στον Μιχαλολιάκο.

Στη φυλακή 39 της Χρυσής Αυγής – Δήλωση από Μιχαλολιάκο – Μάγδα Φύσσα: Ας ζούσε ο Παύλος

Νωρίτερα, μέσα στο Εφετείο, αστυνομικοί συνέλαβαν τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο και άλλους πέντε, που ήταν παρόντες στη δίκη.

artemis_xa_syllipsi

Ακόμη, ο Ηλίας Κασιδιάρης παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, στη Ραφήνα. Παραδόθηκε επίσης ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, μαζί με τον Καζαντζόγλου, καθώς και ο Τσακανίκας στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, αλλά και ο Ευγενικός στο Πέραμα. Στη Ραφήνα παραδόθηκε, κατά πληροφορίες, και ο Γιώργος Γερμενής, καθώς και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

iliopoulos_sto_astynomikotmima

Στις Αρχές παραδόθηκαν ακόμη οι Αναδιώτης (Δραπετσώνα), Κομνιάνος (Κέρκυρα).

Στη φυλακή 39 της Χρυσής Αυγής – Ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης

kasidiaris-arthro

Το δικαστήριο ανακοίνωσε την ετυμηγορία του στη 1.10 το μεσημέρι – Αναστολή πήραν οι  12 από τους καταδικασθέντες – Στη φυλακή και οι Χρήστος Παππάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός – Εγγυοδοσία, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στην Αστυνομία δύο φορές το μήνα οι όροι που επιβλήθηκαν στους βουλευτές που μένουν εκτός φυλακής

Απόφαση που οδηγεί στη φυλακή τον ηγετικό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, εξέδωσε πριν από λίγο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Σύμφωνα με την απόφαση στην φυλακή οδηγούνται οι: Νίκος Μιχαλολιάκος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λάγος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο Γιώργος Γερμενής. Όλοι έχουν ομόφωνα κριθεί ένοχοι από το δικαστήριο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη σε 13 ετών. Την ίδια ποινή επεφύλαξε το δικαστήριο στους δυο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργο Πατέλη και Αναστάσιο Πανταζή, καθώς επίσης και σε μερίδα καταδικασθέντων για την ανθρωποκτονία Φύσσα.

Αντίθετα με βάση την απόφαση για 12 η ποινή έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι πρώην βουλευτές Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτρης Κουκούτσης.

«Μέσα οι φασίστες, δολοφόνοι», «να σαπίσετε στη φυλακη γουρούνια, φασίστες» και «ο Παύλος ζει» φώναξαν από το ακροατήριο όταν μπήκαν χειροπέδες σε όσους από τους  καταδικασθέντες βρίσκονταν στην αίθουσα του Εφετείου,  ανάμεσά τους και στον Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Συνολικά καταδικάσθηκαν 57 άτομα.  Έξι από τους καταδικασθέντες έχουν κριθεί ένοχοι για πλημμελλήματα και γι’ αυτούς δεν προβλέπεται φυλάκιση πριν το Εφετείο. Από τους υπόλοιπους 50 καταδικασθέντες στη φυλακή οδηγούνται οι 39.

Οι περιοριστικοί όροι

Στους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που πήραν αναστολή εκτέλεσης των ποινών τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης 20.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και της εμφάνισης στα αστυνομικά τμήματα των περιοχών όπου κατοικούν κάθε 1η και 15η του μήνα. Οι ίδιοι περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν και στους άλλους 7 που ελαβαν αναστολή, πλην της καταβολής εγγύησης.

Αναστολή εκτός από τους πέντε πρώην βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του 2012, πήραν οι Γ. Σκάλκος, Γ. Δήμου, Κ. Αντωνακόπουλος, Θ. Μαρίας, Κ. Παπαδόπουλος, Αρ. Δασκαλάκης, Καστρινός.

Οι Γ. Δήμου και Γ. Σκάλκος καταδικάστηκαν για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Οι Θ. Μαρίας και Κ. Παπαδόπουλος καταδικάστηκαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων αλιεργατών και του έχει αναγνωριστεί ελαφρυντικό

Οι Κ. Αντωνακόπουλος και Ι. Καστρινός έχουν καταδικαστεί για την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Ο Αρ. Δασκαλάκης καταδικάστηκε για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

4929816

Άκρως προκλητικός ο Παναγιώταρος: Εύχομαι κάποιοι άλλοι να κάνουν καλύτερα τη δουλειά από ό,τι εμείς

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πότε θα αποφυλακιστούν όσοι θα εκτίσουν την ποινή τους

mixaloliakosphotoo

Ο χρόνος αποφυλάκισης εξαρτάται από την ποινή που επιβλήθηκε στον καθένα – Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να ζητήσουν υφ’ όρων απόλυση – Αφαιρείται ο χρόνος προφυλάκισης

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τον χρόνο αποφυλάκισης των μόλις πριν από λίγες ώρες 39 συλληφθέντων μελών της Χρυσής Αυγής, μετά την λήξη της σημερινή συνεδρίασης του Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, όπου η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη κτύπησε το κουδούνι της τελευταίας συνεδρίασης. Οι καταδικασθέντες, εκτός του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λάγου και του Παππά ο οποίος είπε δια του δικηγόρου του πως δεν θα εμφανιστεί, κρατούνται στην ΓΑΔΑ για να οδηγηθούν αύριο στις φυλακές.

Το ερώτημα είναι πότε θα αποφυλακιστούν τα 39 μέλη της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν και το δικαστήριο δεν έδωσε αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους, μέχρι την έκδοση της απόφασης από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, δηλαδή της απόφασης που θα εκδοθεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Ποιοι απέφυγαν τον εγκλεισμό

Πάντως, το Τριμελές Εφετείο Αθηνών έδωσε σήμερα αναστολή εκτέλεσης της ποινής στους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Ευστάθιο Μπούκουρα, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτρης Κουκούτσης, στους οποίους όμως έθεσε περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εγγύηση 20.000 ευρών και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους κάθε 1η και 15η κάθε μήνα).

Ο χρόνος αποφυλάκισης των καταδικασθέντων εξαρτάται από την ποινή που τους επιβλήθηκε, δηλαδή σε πόσα χρόνια έχει καταδικαστεί ο καθένας από τους 39.

Δικαίωμα υφ’ όρων απόλυσης μετά την έκτιση των 3/5 της ποινής

Ειδικότερα, τα μέλη του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής τα οποία καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο σε κάθειρξη 13 ετών και κάτι μηνών (από 5 έως 8 μήνες), έχουν την δυνατότητα, κατά μέσον όρο, να καταθέσουν αίτηση υφ΄ όρων απόλυσης στα 5 περίπου χρόνια φυλάκισης.

Σε γενικές γραμμές, όλοι οι καταδικασθέντες έχουν δικαίωμα, να αιτηθούν υφ΄ όρων απόλυση όταν εκτίσουν περίπου τα 3/5 της ποινής τους και υπό τις προϋποθέσεις ότι:

1) Θα εργαστούν μέσα στις φυλακές (μαγειρεία, πλυντήρια, βιβλιοδετεία, κ.λπ.) όπου οι ημέρες εργασίας έχουν ευεργετικό υπολογισμό και

2) Δεν θα υποπέσουν σε πειθαρχικό παράπτωμα κατά την διάρκεια του εγκλεισμού τους.

Πάντως, μπορούν να αιτηθούν υφ΄ όρων απόλυση για ανήκεστο βλάβη της υγείας τους, εάν η υγεία τους αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, τα οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν στο νοσοκομείο των φυλακών ή κρίνεται αναγκαία ιδιαίτερη υγειονομική περίθαλψη, κ.λπ.

Από το σύνολο του χρόνου φυλάκισης, θα αφαιρεθεί το διάστημα της 18μήνης προφυλάκισής τους. Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει μεγαλύτερο χρόνο προφυλάκισης, από τα άλλα μέλη του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής.

Τι θα συμβεί με το διευθυντήριο της οργάνωσης

Ενδεικτικά, τα μέλη του διευθυντηρίου Νίκος Μιχαλολιάκος, Ιωάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής, Χρήστος Παππάς και Ηλίας Παναγιώταρος που έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών, θα μπορούν να αιτηθούν υφ΄ όρων απόλυση στα 5 περίπου χρόνια παραμονής τους στις φυλακές και υπό την προϋπόθεση ότι θα εργαστούν εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων. Την ίδια στιγμή, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών, θα μπορεί να υποβάλλει αίτηση συντομότερα.

Ακόμη, σε περίπτωση κατά την οποία εκτίσουν τις ποινές τους σε αγροτικές φυλακές, τότε, ο χρόνος φυλάκισης μειώνεται κατά κάτι, καθώς τα «μεροκάματα» στις φυλακές αυτές είναι ευνοϊκότερα, από ότι εάν εργαστούν σε οποιαδήποτε άλλη φυλακή.

Για τους πρώην βουλευτές οι οποίοι βαρύνονται με το αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση (χωρίς ή με ελαφρυντικά) και έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη από 5 έως 7 χρόνια, ο χρόνος που μπορούν να ζητήσουν υφ΄ όρων απόλυση, είναι λιγότερος των 5 ετών και μεγαλύτερος των 4 ετών.

Πότε αποκτούν δικαίωμα αποφυλάκισης οι υπόλοιποι

Όλοι οι υπόλοιποι που έχουν καταδικαστεί σε μικρότερες ποινές, ο χρόνος που μπορούν να υποβάλλουν αίτημα υφ΄ όρων απόλυσης μειώνεται ανάλογα με το ύψος της ποινής τους και γενικότερα ο μέσος όρος παραμονής στη φυλακή θα είναι από 4 έως 4,8 έτη.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο καθ΄ ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια και κάθειρξη 14 ετών, αίτημα υφ΄ όρων απόλυσης έχει την δυνατότητα να υποβάλλει αφού εκτίσει τα 20 έτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ