Βίντεο: Η στιγμή του σεισμού 5,2 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος

0
2473

Ο τελευταίος σεισμός που σημειώθηκε στην περιοχή ήταν μεγέθους 4,2 Ρίχτερ – «Δεν μας ανησυχεί το φαινόμενο γιατί η περιοχή έχει δώσει στο παρελθόν ισχυρούς σεισμούς», δήλωσε στο protothema.gr o διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου

Τουλάχιστον 34 μετασεισμοί, με τον τελευταίο να έχει μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έχουν καταγραφεί μετά τα 5,2 Ρίχτερ που χτύπησαν τον υποθαλάσσιο χώρο 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αγίου Όρους στη Χαλκιδική.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου το οποίο αναστάτωσε τους μοναχούς οι οποίοι τελούσαν αγρυπνία του Τιμίου Σταυρού – το Άγιο Όρος ακολουθεί το εορτολόγιο του παλαιού ημερολογίου, με 13 ημέρες διαφορά από το νέο ημερολόγιο.

Ο διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Δρ Αθανάσιος Γκανάς, μιλώντας στο protothema.gr, εξήγησε πως η περιοχή έχει δώσει στο παρελθόν και μπορεί να δώσει ισχυρούς σεισμούς.


«Είχαμε έναν προσεισμό μεγέθους 4,4 βαθμών Ρίχτερ το βράδυ του Σαββάτου και ακολούθησε ένας σεισμός 5,2 Ρίχτερ στις 01:50 τα ξημερώματα. Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 34 μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο να έχει μέγεθος 4,2 Ρίχτερ που καταγράφηκε στις 15:22 το μεσημέρι. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, αλλά δεν μας ανησυχεί γιατί η περιοχή έχει δώσει στο παρελθόν ισχυρούς σεισμούς», τόνισε συγκεκριμένα.

Ειδήσεις σήμερα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ