Δήμαρχος Καλύμνου: “Κύριε Πρωθυπουργέ μην ξεχάσετε το ραντεβού με την ιστορία”!

8
1873

Γράφει ο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ στο militaire.gr

Πρόσφατα ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΥΠΕΞ καθηγητής κος Χρήστος Ροζάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Κρήτη tv» μας είπε : Το Καστελλόριζο είναι απομακρυσμένο από τη Ρόδο, αλλά είναι κοντά στις ακτές τις Τουρκικές. Αυτή τη στιγμή έχουμε αναπτύξει μια μαξιμαλιστική θέση ή μια σειρά μαξιμαλιστικών θέσεων . Είναι διαπραγματευτικές θέσεις αυτές , ένα κράτος ξεκινάει  πάντα μια διαπραγμάτευση με μαξιμαλισμούς και από κει και πέρα υποχωρεί σε δεύτερες θέσεις.

Νομίζω ότι το Διεθνές Δίκαιο σαφώς μας προστατεύει και είναι η μόνη μας ασπίδα απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα. Αλλά δεν μας προστατεύει πάντα. Το Καστελλόριζο είναι απομακρυσμένο από τη Ρόδο αλλά είναι κοντά στις ακτές τις τουρκικές.

Όταν ακούς τέτοιες θέσεις από χείλη που κατέχουν καίριες θέσεις τότε ο Ερντογάν γιατί να μην κάνει αυτά που κάνει και λέει και γιατί η Μέρκελ και ο δορυφόροι της να θέλουν να του επιβληθούν κυρώσεις;

Όμως εδώ μπαίνει ένα βασικό ερώτημα : Γιατί τόσο για τους Γάλλους που από το 1914 κατέλαβαν το νησί  μέχρι τη 12 Μαρτίου 1921 που το παρέδωσαν στους Ιταλούς, σύμφωνα με τη Συνθήκη των Σεβρών της 10ης Αυγούστου 1920 το Καστελλόριζο, ήταν κοντά λόγω της σπουδαιότητας γι αυτούς, ενώ 73 χρόνια που τα Δωδεκάνησα έχουν ενσωματωθεί στον Εθνικό κορμό είναι μακριά ;

Η απάντηση είναι προφανής : Γιατί η Ελλάδα δεν έχει Εθνική στρατηγική. Και τώρα τρέχουμε με χίλια για να αντιμετωπίσουμε τις πρωτοφανείς πειρατικές ενέργειες του Ερντογάν με σημείο αναφοράς το Καστελλόριζο , τη Ρω και τη Στρογγύλη.

Οι Γάλλοι, που πραγματικά βρίσκονται μακριά από το Καστελλόριζο, ήθελαν να κάνουν ναυτική βάση για να υποστηρίξουν τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο. Το τέλος της Γαλλικής κατοχής ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 1921 με την παράδοση του νησιού στην ιταλική εξουσία σύμφωνα με τη Συνθήκη των Σεβρών τον Αύγουστο του 1920, με την οποία η Τουρκία αποποιούνταν όλα τα δικαιώματα της και τους τίτλους επί του Καστελλόριζου υπέρ της Ιταλίας .   

Ο Εμμανουήλ Μακρόν γνωρίζοντας τη γεωστρατηγική αξία του Καστελλόριζου και της Κύπρου -τώρα που βλέπει ότι η Τουρκία κανιβαλίζει την περιοχή– απαντά δυναμικά με την παρουσία ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων (αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ και άλλα συνοδευτικά σκάφη) στέλνοντας στην Τουρκία το δικό της μήνυμα

Έχει ξεχωριστή σημασία σήμερα που διακυβεύονται τα Εθνικά μας συμφέροντα από την παράνομη επιθετικότητα της Τουρκίας στη Ν.Α. Μεσόγειο –έστω και με καθυστέρηση- να αναδείξουμε τη στρατηγική σπουδαιότητα του Καστελλόριζου, της Στρογγύλης και της Ρω και να ξεχάσουμε αυτό που είπε ο κος Ροζάκης, αφού  τα νησιά αυτά σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και η  Στρογγύλη  είναι το κλειδί ώστε με τη χάραξη ΑΟΖ  Ελλάδας-Κύπρου να υφίσταται κοινό θαλάσσιο σύνορο μεταξύ των δύο χωρών, ενοποιώντας στην πράξη δια της ΑΟΖ τον Ελληνισμό.

Όμως εδώ βρίσκεται η τραγικότητα της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής που -έστω και τώρα- δεν χαράσσει την ΑΟΖ με την Κύπρο και ταυτόχρονα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τα παιγνίδια του Ερντογάν και της κυρίας Μέρκελ , η οποία μισεί την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Μας σέρνουν στην κυριολεξία σε ένα διάλογο με κρυφή ατζέντα επειδή απεσύρθη το Oruc Reis από το Καστελλόριζο παραμονές της Συνόδου κορυφής της Ε.Ε. όταν επί ένα μήνα παραβίαζε την Ελληνική υφαλοκρηπίδα και δεν λέμε κουβέντα για τα αίσχη που κάνει ο Ερντογάν στην ΑΟΖ της Κύπρου με το Barbaros και το Yavuz με τις ευλογίες βέβαια της κυρίας Μέρκελ.

Κύριε Πρωθυπουργέ εάν εγκαταλείψετε την Κύπρο μόνη της στη Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. και δεν ζητήσει και η Ελλάδα να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία είναι βέβαιο ότι θα το πληρώσετε πολιτικά πολύ ακριβά .

Όμως τι κάνουν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης; Έχουν πιεί το αμίλητο νερό.

Είναι δυνατό η Ελλάδα ως εγγυήτρια δύναμη της Κύπρου να μην λέει κουβέντα στην Ε.Ε. η οποία ευλογεί τις πειρατικές ενέργειες του αγαπημένου της παιδιού του Ερντογάν ;

Γι αυτό είναι βέβαιο ότι δεν θα του επιβληθούν κυρώσεις στη Σύνοδο κορυφής .

Κύριε Πρωθυπουργέ είναι η ώρα να γράψετε ιστορία. Στηρίξτε την Κύπρο να μην μείνει μόνη της στις τεράστιες πιέσεις που δέχεται αυτές τις ώρες για να μην επιμείνει στις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, τόσον από την κυρία Μέρκελ όσο και από τον κύριο Τράμπ, ο οποίος ενδιαφέρεται –αφ΄ ενός- για τις ψήφους των ομογενών λόγω των εκλογών του Νοεμβρίου, γι αυτό έκανε αυτή την στροφή τούτη την ώρα και έστειλε τον Πομπέο στην περιοχή, αφ΄ετέρου δε για να βοηθήσει τον φίλο του Ερντογάν για να μην του επιβληθούν κυρώσεις από την Ε.Ε.

Κύριε Πρωθυπουργέ μην ξεχάσετε ότι εάν η Κύπρος Τουρκοποιηθεί, θα ακολουθήσουν τα νησιά του Αιγαίου. Κύριε Μητσοτάκη ο Ελληνισμός απαιτεί τόσον από εσάς ως Πρωθυπουργό της Χώρας όσον και από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς καθαρές θέσεις αυτές τις δύσκολες ώρες .

Είναι ανεξάρτητο κράτος πράγματι η Κύπρος αλλά η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη, όπως είναι η Τουρκία, η οποία αξιοποιώντας αυτή την ιδιότητά της, κάνει τα αίσχη στην κυπριακή ΑΟΖ όποτε θέλει και όπως θέλει και που την ανέχονται οι μεγάλες δυνάμεις.

Θα είναι έγκλημα για τον ελληνισμό να προδώσουμε για μια άλλη φορά την Κύπρο, η οποία δεν βρίσκεται μακριά όπως θέλει να λέει η βολεμένη ελληνική ελίτ, όπως λέει άλλωστε και για το Καστελόριζο.

Η Ελλάδα δηλώνοντας δημόσια ότι δεν διαπραγματεύεται τίποτε άλλο μόνο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ και όχι των θαλασσίων ζωνών γιατί στις θαλάσσιες ζώνες συμπεριλαμβάνονται και τα 12 ναυτικά μίλια που πρέπει να επεκταθεί η χωρική μας θάλασσα και αυτό να το επαναλάβετε τώρα πριν ξεκινήσουν οι λεγόμενες διερευνητικές επαφές.

Παραθέτω  ένα χάρτη του 1937 όταν διοικητής της Δωδεκανήσου ήταν ο Μ. De Vechi που εμφανίζει όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου ως νησιά του Αιγαίου συμπεριλαμβανομένου βέβαια και του Καστελλορίζου, της Ρω και της Στρογγύλης, που με την συμφωνία του Ιανουαρίου του 1932 με την Τουρκία όρισαν τα θαλάσσια σύνορα στην περιοχή του Καστελλορίζου γιατί για τους Ιταλούς το Καστελλόριζο η Ρω και η Στρογγύλη είχαν  ύψιστη γεωστρατηγική σημασία.

Και με το πρωτόκολλο του Δεκεμβρίου του 1932 ολοκλήρωσαν την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου

Και  για τους Ιταλούς τα Δωδεκάνησα αλλά ιδιαίτερα το Καστελλόριζο, η Ρω και η Στρογγύλη ήταν ύψιστης στρατηγικής σημασίας και ήταν κοντά στη Ρόδο και γι αυτό ασκούσαν ειδικές αναπτυξιακές πολιτικές την εποχή εκείνη σε όλα τα Δωδεκάνησα και όχι ότι βρίσκεται μακριά όπως μας λέει ο κύριος Ροζάκης και η Ελληνική ελίτ και κάποιοι πολιτικοί και καθηγητάδες που πλημμυρίζουν καθημερινά τα κανάλια.

Ούτε το Καστελλόριζο, ούτε η Ρω, ούτε η Στρογγύλη μα ούτε και η Κύπρος βρίσκονται μακριά, εάν χαράξουμε εθνική στρατηγική με ισχυρές Ένοπλες δυνάμεις ώστε να αναγκάσουμε να θυμηθούν τόσο ο Ερντογάν όσον και οι άσπονδοι φίλοι μας Γερμανοί και μερικοί Ευρωπαίοι ηγέτες αυτό που είπε ο Τσώρτσιλ ότι οι Ήρωες πολεμούν όπως οι Έλληνες, εάν χρειασθεί να υπερασπισθούμε ξανά την Εθνική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Κύριε Πρωθυπουργέ είναι στο χέρι σας σ΄ αυτό το ραντεβού με την Ιστορία να γράψετε με μεγάλα και χρυσά γράμματα μια ξεχωριστή σελίδα για τον Ελληνισμό.

Αντισταθείτε στις πιέσεις που δέχεσθε , ο Ελληνικός λαός είναι μαζί σας.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα όσα δημοσιεύει εδώ ο Δήμαρχος Καλυμνίων κ.Δημήτρης Διακομιχάλης πρέπει να σταλούν, αν δεν στάλθηκαν ήδη, στο Μαξίμου, να τα διαβάσουν με προσοχή όλοι οι σύμβουλοι επί των εθνικών θεμάτων και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.Πρόκειται για ακατάλυτα στοιχεία, γραμμένα στις δέλτους της Δωδεκανησιακής μας Ιστορίας.

  2. Ξέχασα εσένα δήμαρχε ήρθε μια φορά να ελέγξει η αστυνομία για διπλώματα στην Κάλυμνο και δεν σε ενημέρωσε
    Δήμαρχε σοβαρεψου

  3. Αξιότιμε κ. Διακομιχαλη ……… εδώ και χρόνια ως ηθικός αυτουργός για την κρίση των Ιμίων. Αφήστε τις επιστολές, αντε να διοριζετε αντιδημαρχους συγγενικα σας πρόσωπα και επιτέλους αποσυρθητε αφήστε την Κάλυμνο στους Καλυμνιους

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ