Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του ο πρωθυπουργός της Ρωσίας στο Άγιον Όρος – Επισκέφτηκε και τη Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη Θάσο όπου φυλάσσεται ένα από τα καρφιά της σταύρωσης του Χριστού

0
1095

Ολοκληρώθηκε η ιδιωτική επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν στο Άγιον Όρος.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός εισήλθε στο ‘Αγιο Όρος την Πέμπτη και διέμεινε για δύο βραδιές στη μονή Φιλοθέου. Σήμερα το πρωί επισκέφθηκε τη μονή Αγίου Παντελεήμονος.

Αμέσως μετά αναχώρησε ακτοπλοϊκώς από το Άγιο Όρος για την Ουρανούπολη. Ο κ. Μισούστιν παρέδωσε σημαντική ποσότητα υγειονομικών υλικών, μάσκες, απορρυπαντικά, απολυμαντικά και άλλα μέσα ατομικής προστασίας από τον κορονοϊό, τα οποία έφερε από τη Ρωσία, για να διανεμηθούν ανάλογα με τις ανάγκες στους αγιορείτες.

Πριν επισκεφθεί το ‘Αγιον Όρος ο Ρώσος πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί μαζί με τη σύζυγό του γυναικεία μονή σε μετόχι της μονής Φιλοθέου στη Θάσο.

Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Θάσος Στην ιστορική Ιερά Μονή Μιχαήλ φυλάσσεται ένα από τα καρφιά που χρησιμοποιήθηκαν για την σταύρωση του Ιησού Χριστού

Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Θάσος

Η Ιερά Μονή Μιχαήλ Αρχαγγέλου στην Θάσο αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα που ο καθένας πρέπει να επισκεφτεί κάποια στιγμή στην ζωή του. Ωστόσο η σημασία της μονής είναι πολύ μεγαλύτερη από ένα υπέροχο αξιοθέατο, αφού είναι αφιερωμένη στον Προστάτη του νησιού τον Άγιο Αρχάγγελο Μιχαήλ, ο οποίος εορτάζεται στις 8 Νοεμβρίου. Επιπροσθέτως, στο εσωτερικό της μονής, είναι καλά φυλαγμένο ένα κομμάτι Τιμίου Ήλου, μέρος δηλαδή από τα καρφιά που χρησιμοποιήθηκαν για την σταύρωση του Ιησού Χριστού. .

Το ιερό αυτό κειμήλιο του Τιμίου Ήλου αποτελεί πόλο έλξης για αρκετούς πιστούς, οι οποίοι την Δευτέρα του Πάσχα προσέρχονται στην μονή για προσκύνημα. Συγκεκριμένα, κατά την ημέρα αυτή, πιστοί από τα πλησιέστερα χωριά και κυρίως από τον Θεολόγο,  μεταφέρουν την Ιερά Εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ από την μονή έως το παρεκκλήσι του χωριού Θεολόγου και συγκεκριμένα το Ιερό Μετόχι. Αφού ολοκληρώσουν μία διανυκτέρευση στο Ιερό Μετόχι, στη συνέχει επιστρέφουν και πάλι στην Ιερά μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ από ένα αρκετά δύσβατο μονοπάτι μέσα από τα βουνά.

Η ιστορία της Ιεράς Μονής Μιχαήλ Αρχαγγέλου

Η Ιερά Μονή του Μιχαήλ Αρχάγγελου στη Θάσο, κτίστηκε κατά το έτος 1080 μ.Χ. ενώ σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο γυναικείο μοναστήρι του νησιού. Η τεράστια θρησκευτική σημασία που αναφέραμε παραπάνω, αποτελεί μόνο έναν από τους λόγους για να επισκεφτεί κανείς την συγκεκριμένη μονή. Ο δεύτερο λόγος φυσικά είναι η απερίγραπτη ομορφιά που θα σας χαρίσει η μετάβασή σας στην μαγευτική τοποθεσία της μονής.

Ειδικότερα, η Ιερά μονή Μιχαήλ Αρχαγγέλου στην Θάσο βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του νησιού και συγκεκριμένα σε απόσταση 33 χιλιομέτρων από τον Λιμένα και λίγο πριν την Αλυκή της Θάσου. Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της μονής είναι το χτίσιμό της κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού. Η ιδιομορφία αυτή προσφέρει στον εκάστοτε επισκέπτη μια μαγευτική και αξέχαστη θέα στο Αιγαίο, ενώ γίνεται εμφανές και το Άγιο Όρος από το συγκεκριμένο σημείο.

Στο Άγιον ΄Ορος ο Ρώσος Πρωθυπουργός. Δεν πέρασε το veto των Αμερικάνων

Σύμφωνα με το οpen tv και τον Θανάση Αυγερινό έφθασε χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη κι από εκεί μεταβιβάστηκε στην Ουρανόπολη για να φθάσει στο Άγιον Όρος ο Ρώσος Πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν. Το πρόγραμμά του για λόγους ασφαλείας δεν είναι ανακοινώσιμο αλλά πάντα σύμφωνα με την ίδια πηγή το πιθανότερο είναι να υπάρξει μια αλλαγή εν αντιθέσει με το αρχικό πλάνο και να μεταβεί πρώτα στη ρώσικη μονή του Αγ. Παντελεήμονα για να παραβρεθεί στους εκεί εορτασμούς για τον Άγιο Σιλουανό τον Αθωνίτη το μέγα Μύστη δάσκαλο ενός ακόμη Ρώσου σύγχρονου Αγίου και θεόπτη του Σωφρονίου του Έσσεξ…

  Θεσσαλονίκη: Τρομοκρατούσαν το κέντρο επί 9 μήνες – Φυλακή μέχρι 27,5 χρόνια

Στη συνέχεια θα μεταβεί τόσο και στις Καρυές όσο και σε 2 ακόμη μονές Φιλοθέου και Βατοπεδίου.. Αν και όλα αυτά δεν είναι επιβεβαιωμένα ενδέχεται να παρατείνει την αρχικά διήμερη προβλεπόμενη επίσκεψη του ως και το Σάββατο..Είναι πρωτόγνωρο λέει ο Θανάσης Αυγερινός ότι ήρθε το νο2 της ρώσικης υπερδύναμης στην Ελλάδα και δεν θα έχει καμιά επαφή μ΄Έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο..

”Φαίνεται υπάρχει κάποια αμηχανία στην Αθήνα καθώς η επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού γίνεται λίγα 24ωρα πριν την άφιξη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Πομπέο στη Θεσσαλονίκη” σχολιάζει. Ενώ όπως είπε ”η Ρωσική Εκκλησία με νέες δηλώσεις της χαρακτηρίζει θεομηνία και διχαστικό το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη σχετικά με το ουκρανικό.”

  Θεσσαλονίκη: Τρομοκρατούσαν το κέντρο επί 9 μήνες – Φυλακή μέχρι 27,5 χρόνια

Ενώ το Πρώτο Θέμα μιλάει για (σσ.ευλογημένο) ‘‘Αντάρτικο” του Αγίου Όρους καθώς «Λουκέτο» για 15 ημέρες στο Αγιον Ορος είχε αποφασίσει να βάλει η κυβέρνηση λόγω κορωνοιού, αλλά δεν τη δέχτηκε η Ιερά Κοινότητα της Αθωνικής Πολιτείας.

Ο ρώσικος τύπος μ΄εκτενή δημοσιεύματα καταγγέλει την απόπειρα λοκαρίσμος του Αγίου Όρους λίγα ή ένα 24ωρο πριν την άφιξη εκεί του Ρώσου Πρωθυπουργού και διαβλέπει δόλο…..

Η επιχείρηση ”Ρώσος προσκυνητής” σε πλήρη εξέλιξη κι ας ελπίσουμε να μην έχει …..άλλες περιπέτειες….

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ