Αβοήθητος άστεγος στην Ιστιαία. Πεθαίνει σαν το σκυλί και ο κρατικός μηχανισμός ανύπαρκτος;

0
213

Άστεγος «κατοικεί» και «διανυκτερεύει» καθημερινά στη πλατεία της Ιστιαίας υπό άθλιες συνθήκες κάνοντας τις φυσικές ανάγκες στο σώμα του.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρόνοιας Ανάπτυξης (ΣΚΑΠΑ) κ. Αλέξανδρο Τατάκη, πρόκειται για άστεγο αλλοδαπό, βουλγαρικής υπηκοότητας, που αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα αλκοολισμού.

<Ο άστεγος διακομίστικε στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, με ασθενοφόρο του Τομέα ΕΚΑΒ Ιστιαίας. Ο σύλλογος είχε μεριμνήσει πρόσφατα, όταν ο άστεγος είχε βρει στέγη σε ακατοίκητο, όπου τότε και με την συνδρομή των δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών του είχε προσφερθεί βοήθεια. Έχουμε ενημερώσει σχετικά την εισαγγελία. Ήταν νόμιμα στη χώρα και είχε τα απαραίτητα έγγραφα όταν εργάζονταν στην περιοχή, που τώρα έχουν λήξει. Χρειάζεται άμεσα ΑΜΚΑ προκειμένου να οδηγηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και έπειτα σε κλινική απεξάρτησης στη Β. Ελλάδα (Γιάννενα)> αναφέρει ο κ. Τατάκης που απευθύνει έκκληση στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού και τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να πράξουν ανάλογα.

Είναι η τέταρτη ημέρα που ο άστεγος βρίσκεται ξαπλωμένος στην είσοδο του Κ.Υ. Ιστιαίας. Η μονάδα δεν διαθέτει ζεστό νερό, ντουζ κτλ προκειμένου να του προσφερθεί καθαριότητα.
<Έγιναν τα απαραίτητα, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Κ.Υ. Πρέπει να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες πρόνοιας> αναφέρει ο Διευθυντής του Κ.Υ. Ιστιαίας ιατρός Ξενοφών Αποστολόπουλος.

πηγή: tvstar.gr/eyvoia-articles/121155-avoithitos-astegos-stin-istiaia-pethainei-san-to-skyli-kai-o-kratikos-mixanismos-anyparktos

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ