Σεισμός 4,3 Ρίχτερ έγινε αισθητός στην Αθήνα | Ευθύμιος Λέκκας: Γνωστό το ρήγμα – Ίσως ακολουθήσουν μικροί μετασεισμοί

0
319

Σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ έγινε πολύ αισθητή στην Αττική λίγα λεπτά μετά τις έξι το απόγευμα – Λέκκας στο protothema: «Σε γνωστό ρήγμα ο σεισμός – Όχι ιδιαίτερα ανησυχητικός»

Σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ έγινε πολύ αισθητή στην Αττική λίγα λεπτά μετά τις έξι το απόγευμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο ήταν στα 17 χιλιόμετρα Βόρεια της Ραφήνας, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 6,8 χιλιόμετρα.

geodynamiko_seismos

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ανέφερε πως η δόνηση είχε ένταση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στα 28 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 7χιλιόμετρα.

Λέκκας στο protothema: Σε γνωστό ρήγμα ο σεισμός – Όχι ιδιαίτερα ανησυχητικός

Λίγα λεπτά μετά τη δόνηση, που έγινε αισθητή στην Αθήνα, ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας είπε στο protothema.gr: «Πρόκειται για γνωστό ρήγμα, στα βόρεια του Μαραθώνα. Ο σεισμός ήταν μεταξύ 4,2 και 4,4 Ρίχτερ, δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός. Μέχρι 10 χιλιόμετρα ήταν το ειστιακό του βάθος, δεν περιμένουμε κάποια δυσμενή εξέλιξη».

Σεισμός Αττική – Λέκκας στο Newsbomb.gr: Γνωστό το ρήγμα – Ίσως ακολουθήσουν μικροί μετασεισμοί

Σεισμός Αττική - Λέκκας στο Newsbomb.gr: Γνωστό το ρήγμα – Ίσως ακολουθήσουν μικροί μετασεισμοί

Σεισμός Αττική: Ο Εγκέλαδος «ταρακούνησε» για τα καλά το απόγευμα της Πέμπτης την πρωτεύουσα, με τον σεισμό των 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε κοντά στη Ραφήνα να γίνεται αισθητός έως και στην Αίγινα – Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας στο Newsbomb.gr

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος ήταν στα 6,8 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 17 χιλιόμετρα βόρεια βορειοανατολικά της Ραφήνας

Η δόνηση αν και είχε σύντομη διάρκεια, ωστόσο ήταν αρκετά έντονη, χωρίς να έχει γίνει αναφορά για ζημιές σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής, όπου εντοπίζεται το επίκεντρο.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο Newsbomb.gr εμφανίστηκε καθησυχαστικός, και τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για μεγαλύτερο σεισμό. Όπως είπε, μέσα στην μέρα ίσως ακολουθήσουν κάποιοι μικρότεροι μετασεισμοί.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκας ο σεισμός προήλθε από το ρήγμα του Μαραθώνα, το οποίο είναι γνωστό και δεν έχει δώσει στο παρελθόν μεγάλους σεισμούς. Τέλος, τόνισε ότι έγινε ιδιαίτερα αισθητός, καθώς σημειώθηκε κοντά σε οικιστικό συνοικισμό και λόγω του μικρού εστιακού βάθους.

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ: Δείτε το επίκεντρο

Σύμφωνα με τις καταγραφές του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ακολούθησαν δυο μικροί μετασεισμοί, έντασης 1,6 Ρίχτερ. Ο πρώτος σημειώθηκε στις 18:20 στα 13 χλμ ΒΒΔ της Ραφήνας με εστιακό βάθος 5,2 χιλιόμετρα και ο δεύτερος στα 3 χλμ ΔΝΔ της Ραφήνας με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ανέφερε πως η δόνηση είχε ένταση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στα 32 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 7 χιλιόμετρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ