Ξαφνικά ειδοποιητήρια και ειδικά φύλλα πορείας σε Εφέδρους (φωτο)

3
943

Ειδοποιητήρια σε Εφέδρους στέλνονται αυτές τις ημέρες, σύμφωνα με την εφημερίδα Θεσσαλία, η οποία παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα το θέμα. Όπως γράφει η εφημερίδα, τα ειδικά φύλλα πορείας στέλνονται κατά εκατοντάδες στην ευρύτερη περιοχή και μάλιστα πολλοί Βολιώτες σπεύδουν στα αστυνομικά τμήματα για να τα παραλάβουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα:

Εκατοντάδες ειδικά φύλλα πορείας (ΕΦΠ) απεστάλησαν τις τελευταίες ημέρες σε έφεδρους αξιωματικούς κυρίως, αλλά και οπλίτες συγκεκριμένων ειδικοτήτων από τη Μονάδα Επιστράτευσης της περιοχής, προκειμένου, σε περίπτωση που ω μοι γένοιτο, συμβεί κάτι με τη γειτονική Τουρκία, να είναι σε ετοιμότητα και να παρουσιαστούν σε συγκεκριμένες στρατιωτικές μονάδες.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, απεστάλησαν περισσότερα από 400 ΕΦΠ στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, προκειμένου να διανεμηθούν στους υπόχρεους να τα παραλάβουν και να γνωρίζουν σε ποια στρατιωτική μονάδα θα παρουσιαστούν, εφόσον συμβεί πολεμική σύρραξη. Όπως έγινε γνωστό, ΕΦΠ μπορεί να ταχυδρομηθούν να διανεμηθούν από την Αστυνομία και από άλλες μονάδες επιστράτευσης ανά τη χώρα σε Βολιώτες έφεδρους. Εφόσον υπάρξει πολεμική εμπλοκή, αποστέλλεται Φύλλο Πορείας (ΦΑΠ) για να παρουσιαστούν οι έφεδροι σε συγκεκριμένη μονάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλάσεις επιστράτευσης είναι η Α’, με ηλικίες μέχρι τα 40 έτη, η Β’ με ηλικίες από 41 μέχρι 45 έτη και η Γ’ από 45 έτη και άνω. Τα χρώματα των ΕΦΠ είναι πράσινο, που αφορά παρουσίαση σε συγκεκριμένη μονάδα, κίτρινο για προσωρινές αποστολές δύο-τριών ημερών και λευκό για διάθεση σε μονάδα επιστράτευσης. Πάντως η διανομή των ΕΦΠ από την Αστυνομία προκαλεί ήδη ανησυχίες στους έφεδρους, που τα παραλαμβάνουν.

Πηγή: aftodioikisi.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. παραμυθεια.Μερικοι βιαζοντε για πολεμο.Απορω δεν εχουν ζωες ,δεν εχουν οικογενειες και ολη μερα ασχολουντε με αυτα;

  2. Ναι μονο στους Θεσαλους.Απορω η εφημεριδα αυτη πουλησε περισσοτερα φυλα με τη βλακεια που εγραψε;Μηπως να φαει κανενα προστιμο να ερθει στα ισια;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ