Σχολεία: Με μάσκα από το νηπιαγωγείο τα παιδιά λέει η Κεραμέως (ΒΙΝΤΕΟ)

2
335

Αυτή είναι η εισήγηση των ειδικών – Την αποδεχόμαστε δήλωσε η Κεραμέως – Θα δοθεί βάρος και στην εκπαίδευση για τη χρήση της μάσκας

Εισήγηση για να φορούν μάσκα οι μαθητές από το νηπιαγωγείο και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης έκαναν προς το υπουργείο Παιδείας οι ειδικοί της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

«Την αποδεχόμαστε» είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο δελτίο του ALPHA παραπέμποντας για τις επιμέρους λεπτομέρειες στις ανακοινώσεις της Δευτέρας.

Όπως είπε η πρόταση των ειδικών είναι να δοθεί βάρος στην εκπαίδευση της χρήσης μάσκας στους μαθητές της μικρής ηλικίας.

«Η μάσκα είναι εξαιρετικό εργαλείο για να προστατευτούμε από τον ιό» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως.

Όσον αφορά τα πανεπιστήμια η κυρία Κεραμέως είπε ότι οι φοιτητές θα επιστρέψουν στα έδρανα με τη διευκρίνηση ότι «οι θεωρητικές διαλέξεις μέχρι 50 άτομα αλλά οι μεγάλες διαλέξεις θα γίνονται εξ αποστάσεως».

Ως προς το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι τα μέτρα θα επικαιροποιηθούν εάν υπάρξει ανάγκη όπως συνέβη και στο πρώτο διάστημα της επιδημίας στην Ελλάδα.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ο καθηγητης πνευμονολογιας Θ. Βασιλακοπουλος,λεει :
    οι υφασμάτινες μασκες ειναι πολυ επικίνδυνες, σε σχέση με τις χειρουργικές οσοι τις φοράνε εχουν 8 φορές περισσότερες πιθανότητες να παθουν λοίμωξη του αναπνευστικού, θα πρέπει να τις αλλάζουν και εκείνες κάθε μιση ώρα και θα χρειάζονται 14 χειρουργικές μάσκες σε μια μερα
    Ο νοών νοειτω… Τι προωθούν τελικά… Είναι άραγε πιθανόν να μην το γνωρίζουν αυτό οι λοιμωξιολογοι, και οι εντολοδοχοι τους?? Τι σκοπό έχουν τελικά..

  2. Αναστάσιος Χατζής, MD, PHd, Παιδίατρος – Εντατικολόγος, Διευθυντής Παιδιατρικής Μονάδας Εντατικής θεραπείας, Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών..
    «Πάνω απ’ όλα θα πρέπει να γνωρίζουμε ένα σοβαρό κίνδυνο που έχουν τα παιδιά όταν φορούν τη μάσκα.
    Ένας ενήλικας, αν δεν έχει χρόνιο αναπνευστικό ή καρδιακό πρόβλημα, μπορεί να προσαρμοστεί και να ρυθμίσει ανάλογα την αναπνοή του. Ένα μικρό παιδί αυτό δε μπορεί να το κάνει. Πολύ περισσότερο αν τρέξει, παίξει, γελάσει ή φωνάξει!
    Σ’ αυτήν την περίπτωση η αναπνοή του γίνεται πιο γρήγορη, πιο απότομη και πιο βαθιά. Αν λοιπόν το παιδί προσπαθήσει να πάρει μια απότομη και βαθιά αναπνοή μέσα από τη μάσκα, είναι σαν κάποιος να του έχει κλείσει το στόμα και τη μύτη με την παλάμη του.
    Η προσπάθεια αναπνοής με φραγμένο το στόμα και τη μύτη δεν προκαλεί είσοδο του αέρα, όπως γίνεται στην κανονική αναπνοή.
    Αυτό έχει δύο συνέπειες:
    1. απότομη πτώση του οξυγόνου στο αίμα του παιδιού.
    2. μεγάλη αύξηση της (αρνητικής) ενδοθωρακικής πίεσης.
    Και τα δύο μαζί δυσκολεύουν την καρδιακή λειτουργία με κίνδυνο ή την καρδιακή ανακοπή ή την εμφάνιση οξέος πνευμονικού οιδήματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ