Σούπερ μάρκετ: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για εργαζομένους και καταναλωτές

0
125

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσειςΜε δεδομένο ότι τα κρούσματα στη χώρα μας είναι πλέον διψήφια σε καθημερινή βάση και υπάρχει χαλάρωση στην εφαρμογή των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει την υποχρεωτική χρήση μάσκας για εργαζομένους και καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ – Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Υποχρεωτική καθίσταται από το πρωί του Σαββάτου (18/7), η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ, τόσο για εργαζομένους όσο και για καταναλωτές.

Εφαρμόζοντας την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο, υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους και καταναλωτές», γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Σταμπουλίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν ότι η απόφαση ήταν επιβεβλημένη, μετά την αυξητική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής.

ΕΟΔΥ: 28 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και ένας θάνατος

28 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα (17/7/2020) ο ΕΟΔΥ.

Από αυτά, τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.964, ,με το 54.8% αυτών να αφορά άνδρες.

H γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων έχει ως εξής:

  • δώδεκα (12) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • τέσσερα (4) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
  • δύο (2) στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,
  • ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας,
  • ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου,
  • ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Συνολικά, 1.085 (27.4%) ασθενείς θεωρούνται σχετιζόμενοι με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.035 (51.3%) είναι σχετιζόμενοι με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 194 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 63 (32.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

koronoios8-2.jpg

Την ίδια στιγμή, 12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Η μία (8.3%) είναι γυναίκα και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Στο σύνολο τους, 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορoνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 402.672 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 6.120 (1.5%) ήταν θετικά στον κορoνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Από το ανωτέρω σύνολο δειγμάτων, τα 44.221 (11.0%) αφορούν δειγματοληψίες σε εισερχόμενες αεροπορικές πτήσεις (από τις 12 Ιουνίου). Εξ’αυτών τα 91 (0.2%) είναι θετικά στον κορoνοϊό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ