Απολογία ψευτογιατρού: Δήλωσε εμπειρικός βοτανολόγος, ζήτησε συγγνώμη και αρνήθηκε τις κατηγορίες | Αποκάλυψη MEGA: Φωτογραφία – ντοκουμέντο με τον ψευτογιατρό να «ψαρεύει» θύματα

0
975

Τι αναφέρουν οι γονείς των θυμάτων σε δήλωσή τους

Να αντικρούσει τις εις βάρος του βαρύτατες κατηγορίες με επιχειρήματα που όμως δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα, επιχείρησε σήμερα κατά τη διάρκεια της δίωρης απολογίας του στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ο 47χρονος φερόμενος ως ψευδογιατρός Νικόλαος Κοντοστάθης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του, μετά το πέρας της οποίας προφυλακίστηκε, ο 47χρονος δήλωσε ότι είναι εμπειρικός βοτανολόγος που ήθελε να βοηθήσει τα παιδιά και τους γονείς τους, χωρίς ποτέ να τους πείσει, όπως φέρεται να είπε, να διακόψουν την θεραπεία που τους είχαν χορηγήσει οι γιατροί τους. Επιπλέον, δήλωσε κατά τις πληροφορίες, ενώπιον του ανακριτή ότι ουδέποτε υποσχέθηκε σε κάποιον ότι θα τον θεραπεύσει.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 47χρονος ανέφερε ότι δεν είναι γιατρός αλλά και να ζήτησε συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων. Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή τους οι συγγενείς των δυο ανήλικών θυμάτων του 47χρονου σε ανακοίνωσή τους εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την έκβαση της υπόθεσης και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου.

Η απολογία

Ειδικότερα, κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος φέρεται να ανέφερε πως σκοπός του ήταν να βοηθήσει τα παιδιά, τα οποία είχε συναντήσει ενώ είχαν ολοκληρώσει τα θεραπευτικά σχήματα που ακολουθούσαν. Πάντως, ο κατηγορούμενος φέρεται να ομολόγησε ότι πήρε χρήματα από τους συγγενείς των τριών θυμάτων (εκτός των δυο παιδιών υπάρχει και ακόμη και ένας ηλικιωμένος που φέρεται ως θύμα του 47χρονου). Αντίθετα, υποστήριξε ότι δεν πήρε χρήματα από τους υπόλοιπους 45 ασθενείς που καταγράφονται στη δικογραφία.

Ακόμη, ο 47χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή αλλά και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, υποστηρίζοντας ότι η ποσότητα της κάνναβης είναι μικρότερη από αυτή που θέλει ο νόμος για να τυποποιησει το αδίκημα. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος θα υποβαλλει αίτημα πραγματογνωμοσύνης για τα ναρκωτικά καθώς ισχυρίζεται ότι η ποσότητα των ναρκωτικών που βρισκόταν στα θεραπευτικα έλαια του δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών.

Δήλωση γονέων

Την ίδια ώρα οι γονείς των δυο ανήλικων θυμάτων του 47χρονου, με κοινή δήλωσή τους προς τα ΜΜΕ και δια του δικηγόρου τους Δημήτριου Κουσιουρή, αναφέρουν τα εξής: «Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας: Για όλους τους συμπολίτες μας που στέκονται στο πλευρό μας στηρίζοντας μας ηθικά και ψυχικά στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε. Για όλους εκείνους που συνέδραμαν αποφασιστικά με τις κομβικές μαρτυρίες τους και τα καταλυτικά στοιχεία που εισέφεραν κατά το στάδιο της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, ξεπερνώντας τους φόβους τους, προκειμένου να εντοπισθεί ο κατηγορούμενος και να αποκαλυφθεί η ολέθρια για τα τέκνα μας και εξαιρετικά επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο δράση του. Δηλώνουμε την ευγνωμοσύνη μας για το επαγγελματισμό, τη μεθοδικότητα και τη διακριτικότητα με την οποία έδρασε το στελεχιακό δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας υπό τη συνεχή εποπτεία της Εισαγγελικής Αρχής. Θεωρούμε αναγκαία και επιβεβλημένη τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες ο άσχετος με την ιατρική επιστήμη κατηγορούμενος κατόρθωσε, κατά παράβαση κάθε απαγορευτικής διάταξης και θεσπισμένου πρωτοκόλλου, να παρεισφρήσει στο ιατρικό προσωπικό πασίγνωστων διαγωνιστικών κέντρων, ενεργώντας «ιατρικές πράξεις», απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού αυτών, γεγονός καταλυτικό για την εμπέδωση του αισθήματος εμπιστοσύνης προς το άτομό του εκ μέρους μας. Πιστεύουμε ότι η ποινική διαδικασία που μόλις ξεκίνησε, θα οδηγήσει στην παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου, που δεν δίστασε κατά τρόπο ειδεχθή και αποτρόπαιο να αφαιρέσει τη ζωή των δυο ανήλικων τέκνων μας, τα οποία μέχρι την εμφάνιση του τελευταίου στη ζωή τους, ήταν απόλυτα λειτουργικά με πολλές δυνατότητες όχι μόνο διατήρησης του ελέγχου των ασθενειών τους αλλά και επικράτησης στη μάχη για το ύψιστο αγαθό, αυτό της ζωής. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στο θεσμό που αποτελεί το έσχατο και συνάμα υπέρτατο καταφύγιο δικαίωσης και προστασίας κάθε αδίκως δοκιμαζόμενου πολίτη».

Πηγή: protothema.gr

Αυτός είναι ο «ψευτογιατρός» : Στη δημοσιότητα η φωτογραφία και τα στοιχεία του


Στη δημοσιότητα δόθηκαν με εντολή εισαγγελέα οι φωτογραφίες του 47χρονοψευτογιατρού και τα στοιχεία του.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Κοντοστάθη Νικόλαο του Ελευθερίου και της Ελένης, γεννηθέντα την 8-2-1973 στα Λιόσια Αττικής.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορούμενου.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στα τηλέφωνα 210-6476183, 210-6476187 και 210-6411111, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Καταγγελία για ψευτογιατρό: «Ήξερε τα πάντα για μένα και μου ζήτησε 10.000 ευρώ»

Η κυρία Μαρία, κατήγγειλε δημόσια, την προσέγγιση του γιατρού – μαϊμού, αναφέροντας ότι την προσέγγισε στην είσοδο του ΙΚΑ Κορίνθου, ήξερε τα πάντα για την νόσο της και της πρότεινε θεραπεία με κόστος 10.000 ευρώ.

Η κυρία Μαρία, μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ανέφερε τα εξής: «Με προσέγγισε στο ΙΚΑ Κορίνθου, έξω στην είσοδο, τον Σεπτέμβριο του 2015. Ήξερε το όνομά μου, τη θεραπεία μου, την πάθησή μου, που νοσηλεύομαι, ήξερε τα πάντα για μένα.

Μου πρότεινε μια θεραπεία στο ιατρικό κέντρο, ήθελε 2.000 προκαταβολή, 8-10.000 θα στοίχιζε η θεραπεία μου και δεν θα χρειαζόταν να ταλαιπωρούμαι.

Ήξερε τα πάντα για μένα, και μετά από 2-3 μήνες, ξανά τα ίδια…

Μου είπε ότι είχε κάνει ειδίκευση με κάποιον καθηγητή. Του είπα ότι γνωρίζω τον καθηγητή αυτόν. Μου έδωσε και την κάρτα του. Στα αγγλικά το όνομά του και ένα τηλέφωνο.

Μου είπε ότι έχει κάνει ειδική εξειδίκευση στην τάδε νόσο.

Όταν του είπα, ότι δεν έχω τα χρήματα, μου είπε ‘μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο, ή από κάποιον συγγενή»»

Αποκάλυψη MEGA: Φωτογραφία – ντοκουμέντο με τον ψευτογιατρό να «ψαρεύει» θύματα

Φωτογραφίες του μεγαλογιατρού – πιλότου και καμιά φορά μυστικού πράκτορα της CIA, δόθηκαν στην δημοσιότητα από τον εισαγγελέα. Ενώ το LIVE NEWS φέρνει στη δημοσιότητα και φωτογραφία του, επί τω έργω.

Νικόλαος Κοντοστάθης, ετών 47, γεννημένος στα Λιόσια της Αθήνας. Το πρωί, οδηγήθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί. Ομολόγησε ότι δεν είναι γιατρός και δήλωσε εμπειρικός βοτανολόγος.

Μεταξύ άλλων, του αποδίδονται οι θάνατοι δύο παιδιών και ενός ηλικιωμένου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 47χρονος αρνήθηκε τη κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

«Δεν θα έκανα ποτέ κακό σε παιδιά, είμαι κι εγώ πατέρας», φέρεται να είπε στις δικαστικές αρχές και να ισχυρίστηκε πως τα σκευάσματα με τα βότανα τα χρησιμοποιούσε, γιατί πράγματι πίστευε πως κάνουν καλό.

Ο «ψευτογιατρός» τελικά, κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς η μοναδική ικανότητά του να πείθει, δεν φαίνεται να «έπιασε» στους ανακριτή και εισαγγελέα. Είναι και οι νέες καταγγελίες για τη δράση του, που έρχονται συνεχώς στο φως…

«Με βρήκε στο ΙΚΑ Κορίνθου με την τσάντα, κοστουμαρισμένος «ψάρευε» θύματα. Μου λέει «είμαι ογκολόγος έχω ειδικευτεί ειδικά στη δική σας περίπτωση, έχω ιατρείο στην Ελβετία. Εγώ και άλλοι 5 -6 γιατροί υπάρχουμε στον κόσμο».

Φωτογραφία – Ντοκουμέντο

Το LIVE NEWS παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά, αυτή τη φωτογραφία – ντοκουμέντο. Είναι ο 47χρονος, ο οποίος συναντάται με τρία θύματά του. Είναι τρεις γυναίκες, με τις οποίες, όπως φαίνεται, έχει κλείσει ραντεβού σε κάποιο καφέ. Έτσι, άλλωστε συνήθιζε να βλέπει ασθενείς ελλείψει… ιατρικής στέγης.

Στο τραπέζι πάντως, έχει μπροστά του ένα κινητό, πιθανότητα εκείνο που φέρεται να χρησιμοποιούσε για την ιδιότητα του γιατρού.

Στα πρόσωπα των γυναικών φαίνεται η «δίψα» να βρουν κάπου να στηριχθούν. Ν’ ακούσουν μια κουβέντα που θα τους δώσει την ελπίδα. Κάθονται μαζί ώρα, πίνουν καφέ, Τον κοιτούν με απόλυτη προσήλωση και δείχνουν να κρέμονται από τα χείλη του. Εκείνος τους δίνει με τα λόγια του, εκείνο που ξέρει ότι θέλουν να ακούσουν. Δείχνει άνετος και με ηρεμία, επιδεικνύει τις εξειδικευμένες γνώσεις του.

Νέες καταγγελίες για τον ψευτογιατρό

Ο 47χρονος φαίνεται να είχε μπει τόσο πολύ στο… πετσί του ρόλου του, που ακόμα και όταν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, η ψυχραιμία του ήταν εντυπωσιακή.

«Ρε παιδιά για μια αντιποίηση κάνετε έτσι;» φέρεται να τους είπε απορώντας. Μια «αντιποίηση» ωστόσο, η οποία, σύμφωνα με καταγγελίες, σε κάποιες περιπτώσεις, κόστισε ζωές.

«Γνωστός μου είπε η γυναίκα του ότι πήγε σε ένα γιατρό στην Αθήνα που ερχόταν από Ελβετία και τέτοια αλλά δεν του έκανε τίποτα η θεραπεία και τον πήρε στον λαιμό του ο γιατρός. Τον ακολούθησε και πέθανε»

Και στην περίπτωση της συγκεκριμένης γυναίκας, ο 47χρονος φαίνεται πως ήταν καλά διαβασμένος.

«Ήξερε τα πάντα για μένα, ήξερε που νοσηλεύομαι, ήξερε τα τηλέφωνά μου, ήξερε την διεύθυνσή μου, ήξερε τα πάντα για μένα. Με αποκαλούσε και με το μικρό μου όνομα». Στην προσπάθειά του όμως, να την πείσει, παραλίγο να την πατήσει.

Πηγή: megatv.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ