Τμήμα Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ: Οι αεροδιακομιδές ένα ακόμα δωράκι στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα

0
102

Τμήμα Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανοίγει διάπλατα την πόρτα στην είσοδο των ιδιωτών στην εκμετάλλευση του πιο προσοδoφόρου τμήματος του έργου του ΕΚΑΒ. Ένα ακόμα δωράκι στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα

Το τελικό κτύπημα στους νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, μετά και την διαβάθμιιση τους σε ζώνες επικινδυνότητας κορονοϊού, έρχεται να δώσει η απόφαση της πολεμικής αεροπορίας, δηλαδή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να διακόψει τις αεροδιακομιδές ασθενών από τα νησιά.
Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης με δεδομένο την έλλειψη σκαφών αερομεταφοράς του ΕΚΑΒ και τις ελλείψεις στις υποδομές υγείας, δυναμιτίζει, αφενός, τις δυνατότητες αντιμετώπισης των κρουσμάτων του ιού στα νησιά μας, και αφετέρου, τις προσπάθειες των νησιωτών να υποστηρίξουν την ασφάλεια των προορισμών τους και να επωφεληθούν, έστω και λίγο, από την ‘’επανεκκίνηση’’ της τουριστικής δραστηριότητας.
Το κυριότερο όμως, ανοίγει διάπλατα την πόρτα στην είσοδο των ιδιωτών στην εκμετάλλευση του πιο προσοδoφόρου τμήματος του έργου του ΕΚΑΒ, ακόμα ένα δωράκι στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα της χώρας, υπονομεύοντας την προστασία της υγείας νησιωτών και επισκεπτών με τεράστιες συνέπειες στην ζωή των ασθενών και στην αξιοπιστία της προσφερόμενης υγειονομικής προστασίας.
Η ασφάλεια των πτήσεων και η έγκαιρη επέμβαση δεν διασφαλίζονται από τη χρήση ιδιωτικών μέσων, όπως άλλωστε έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν στο Σούνιο, στην Ικαρία και στην Ανάφη, οι συνέπειες τέτοιων περιστατικών σήμερα θα είναι καταστροφικές για ολόκληρη τη χώρα.
Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να επανεξετάσει την πολιτική της στο παραπάνω θέμα, να διατηρήσει για την περίοδο της υγειονομικής κρίσης της πανδημίας την αεροδιακομιδή ασθενών με σκάφη της πολεμικής αεροπορίας, να ενισχύσει τα πτητικά μέσα του ΕΚΑΒ, να εξετάσει τη δυνατότητα επίταξης σκαφών πολιτικής αεροπορίας ως ένα από τα ελάχιστα ανταλλάγματα της οικονομικής διάσωσης της, να αιτηθεί τη δημιουργία ευρωπαϊκής μονάδας αεροδιακομιδών, να εξετάσει τη δυνατότητα συνδρομής της ήδη υπάρχουσας μονάδας μεταξύ χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης.
Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ενισχύσει την επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ και τις δομές υγείας των νησιών, με μόνιμες προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών και επαγγελματιών υγείας στις μονάδες του ΕΣΥ, κίνητρα για την προσέλκυση και την παραμονή των επαγγελματιών υγείας, αναβάθμιση της διαγνωστικής δυνατότητας και της διαθεσιμότητας γρήγορων μοριακών τεστ στις δημόσιες δομές, αν θέλει η στήριξη στους νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας να πάει ένα βήμα παραπέρα από τις δημόσιες δηλώσεις και τα ‘’χειροκροτήματα’’.
Ας σταματήσει να παίζει στα ζάρια τον ελληνικό τουρισμό και να υπονομεύει το μέλλον του.
Τμήμα Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ
Ιούνιος 2020

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ