Σωτήρης Τσιόδρας: Τα ανέμελα μαθητικά του χρόνια και οι «αποκαλύψεις»

0
556

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας εισέβαλε ξαφνικά στα σπίτια μας και κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό όλων των Ελλήνων. Πάντα μετρημένος έγινε ο στρατηγός στη μάχη κατά του κορονοϊού στη χώρα μας.

Έχει καταφέρει δίχως ο ίδιος βέβαια να το επιδιώξει, να αποκτήσει τη δημοφιλία ενός σταρ, καθώς όλοι μιλάνε γι’αυτόν. Για πρώτη φορά, ωστόσο, έρχονται στο φως σπάνιες μαρτυρίες και φωτογραφίες από τα μαθητικά χρόνια του Σωτήρη Τσιόδρα.

«Ηταν πάντα αθόρυβος και εργάτης», λέει στην κάμερα του Star η συμμαθήτριά του  Ευγενία Χριστιανούδη και συμπληρώνει κάνοντας αποκαλύψεις «Δεν ήταν ούτε ο φασαριόζος, ούτε ο εξυπνάκιας, ούτε το σαΐνι, ούτε και ο απουσιολόγος. Θυμάμαι την απορία των δασκάλων που δεν καταλάβαιναν πώς γίνεται τώρα αυτό, δηλαδή ένα παιδί που δεν ακούγεται ποτέ, να ξέρει τόσο καλά το μάθημα. Στην πέμπτη δημοτικού είχε βρει το θάρρος να μου πει να τα φτιάξουμε.  Όλα τα παιδιά κάναμε παρέα εκείνη την εποχή με τον Σωτήρη. Πηγαίναμε στη Φωκιόνος, κάναμε πάρτι, παίζαμε μπουγέλα και πηγαίναμε εκδρομές με το σχολείο. Είμαστε περήφανοι και τυχεροί και ελπίζω να συνεχίσει στον καλό δρόμο που είναι».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας φοίτησε στο 110ο δημοτικό σχολείο στη Φωκίωνος Νέγρη, αμέσως μόλις γύρισε από την Αυστραλία σε ηλικία 6 ετών. Οι γονείς του ήθελαν να σπουδάσει σε ελληνικό σχολείο.

Ο γιος του Παναγιώτη και της Φωτεινής από το Νεοχώρι Αρκαδίας βοηθούσε όποιον είχε ανάγκη και έπαιρνε το ένα βραβείο μετά το άλλο. Κατάφερε να ξεχωρίσει στο Harvard και να κάνει μια λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα. Οι έπαινοι για το έργο του είναι συνεχείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ