Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Σε πόσες μέρες θα μηδενιστούν τα κρούσματα αν μείνουμε μέσα

1
1116

Κάποιοι εξακολουθούν να μην το πιστεύουν ή να κάνουν του κεφαλιού τους, όμως το «Μένουμε σπίτι» δεν είναι ένα απλό trend. Κυριολεκτικά σώζει ζωές.

Αν μείνουμε όλοι σπίτι και πειθαρχήσουμε για πρώτη φορά στις οδηγίες των επιστημόνων τότε θα δούμε τον ιό να αναχαιτίζεται. Πώς θα γίνει αυτό;

Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας τα κρούσματα είναι πάνω από 200. Σε μια περίπου εβδομάδα η εκθετική τους αύξηση υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε 1000 κρούσματα. Και αυτή θα είναι η κορύφωση της επιδημίας στη χώρα μας ΑΝ πειθαρχήσουμε και ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ.

Αν το κάνουμε σε δυο εβδομάδες τα νέα κρούσματα θα αρχίσουν να μειώνονται, σε 3 εβδομάδες η μείωση θα είναι της τάξης του 80-85% και σε έναν περίπου μήνα θα έχουν μηδενιστεί.

Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να μείνουμε μέσα και να μην γίνουμε και οι ίδιοι φορείς της εξάπλωσης του ιού. Στο χέρι μας είναι να νικήσουμε τον κορωνοϊό. Αρκεί για πρώτη φορά στη ζωή μας να μην κάνουμε του κεφαλιού μας…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτό είναι θεωρητικό γιατί είναι αδύνατη η διακοπή της μετάδοσης. Άνθρωποι έρχονται συνέχεια από το εξωτερικό. Ένας φοιτητής που σπουδάζει θα έρθει και θα δει την οικογένεια του, ένα στέλεχος θα ταξιδέψει στο εξωτερικό για κάποια εργασία, μια μητέρα θα πάει στο σούπερ μάρκετ για τα ψώνια και πάρα πολλοί θα πάρουν τα μέσα μεταφοράς για να πάνε στη δουλειά τους. Νοσοκόμοι, γιατροί, φαρμακοποιοί, πυροσβέστες, αστυνομικοί, στρατιώτες, υπάλληλοι σούπερ μάρκετ, οδηγοί εξακολουθούν και θα εξακολουθούν να εργάζονται ακόμα και αν επιβληθεί στρατιωτικός νόμος. Το μόνο που θέλουμε είναι να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί για να μπορέσει να αντεπεξέλθει το σύστημα υγείας. Τα άτομα με τις υποκείμενες ασθένειες (ευπαθείς ομάδες) αν αρρωστήσουν έχουν πολλές πιθανότητες να μην αναρρώσουν. Αλλά αυτή είναι μια πραγματικότητα που συμβαίνει έτσι κι’ αλλιώς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ