Κορωνοϊος: Γιατί ο Τσίπρας «πάτησε φρένο» για την Θεία Κοινωνία

0
159

Σιγή ιχθύος από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ παρά την πολεμική της Κουμουνδούρου

Αλλαγή γραμμής πλεύσης σήμανε η χθεσινή παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, πριν καν παρέλθει ένα εικοσιτετράωρο από την «πολεμική» ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, με την οποία καλούσε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση απέναντι στη… Θεία Κοινωνία.

«Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με εξίσου μεγάλο σεβασμό στη Χριστιανική πίστη και στο θρησκευτικό συναίσθημα, τα μυστήρια της Εκκλησίας είτε αναστέλλονται είτε τροποποιούν το τελετουργικό τους. Μόνο στη χώρα μας έχουμε το θλιβερό προνόμιο μιας πολιτείας που δεν τολμά να πει το αυτονόητο» ανέφερε σε υψηλούς τόνους προχθές η Κουμουνδούρου -κραδαίνοντας το ευρωπαϊκό παράδειγμα- και πρόσθετε πως «η κυβέρνηση λοιπόν και το Υπουργείο Υγείας οφείλουν να πάρουν δημόσια μια ξεκάθαρη θέση και να μην θυσιάζουν τη δημόσια Υγεία στο βωμό του πολιτικού κόστους. Συμφωνούν ότι η Θεία Κοινωνία δεν εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης του κορωνοϊού

Παρά την μακροσκελή του δήλωση, στην οποία καταπιάστηκε με σειρά ζητημάτων της τρέχουσας επικαιρότητας καταλήγοντας μέχρι και στο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο κ. Τσίπρας αρκέστηκε χθες σε μια λακωνική αναφορά στις αντιδράσεις που έχει πυροδοτήσει -πρωτίστως στο εσωτερικό του κόμματός του- η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στέλνοντας μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες. «Όλοι έχουμε ευθύνη.

Τα κόμματα, η εκκλησία, οι συλλογικοί φορείς της κοινωνίας μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σαλπίζοντας στροφή στη δημόσια στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αποφεύγοντας προσεκτικά κάθε μνεία στην ιεραρχία του ελληνικού κλήρου.

Στην νέα στροφή Τσίπρα φαίνεται πως βάρυναν οι διαχρονικά αγαστές σχέσεις του πρώην Πρωθυπουργού με τον Προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χαίρει της εκτίμησης οριζόντια του πολιτικού κόσμου, αλλά και του λαού, έχοντας επωμιστεί μεγάλο βάρος στην αντιμετώπιση αρχικά της οικονομικής και μετέπειτα της προσφυγικής κρίσης και επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από την προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και την πνευματική του εμβέλεια (την οποία έχει αναγνωρίσει κατά καιρούς και ο κ. Τσίπρας), δεν είναι λίγοι και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αφουγκράζονται τις αντιδράσεις του ποιμνίου, μεταξύ του οποίου και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, σκέψεις τις οποίες έσπευσε να καταθέσει ανοιχτά ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Την ίδια ώρα, στη ζυγαριά της Κουμουνδούρου μοιάζει να μέτρησαν και όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που καταγράφουν παγιωμένη τη διαφορά με το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και καθολική αποδοχή της κυβέρνησης απέναντι στις δύο μείζουσες κρίσεις, την προσφυγική- μεταναστευτική και την υγειονομική λόγω του κορονοϊού, αυξάνοντας την αγωνία στην Κουμουνδούρου για τυχόν πολιτική της καταβαράθρωση και περιθωριοποίηση από τυχόν «ριζοσπαστικές» θέσεις.

protothema.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ