Αυθαίρετα τα κτίρια που δεν φροντίζουν να δίνουν πρόσβαση σε ΑμΕΑ από το 2020

0
99

Αυθαίρετα τα κτίρια που δεν φροντίζουν να δίνουν πρόσβαση σε ΑμΕΑ από το 2020

Σε μείζον ζήτημα εξελίσσεται η ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την πρόσβαση σε κτίρια από ΑμΕΑ, την οποία η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ενσωματώσει. Ένα ζήτημα που αναδεικνύει για μια ακόμη φορά τις ανεπαρκείς υποδομές για άτομα με αναπηρία στη χώρα μας.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν, πως η Ελλάδα δέχεται μεγάλη πίεση να ενσωματώσει τη συγκεκριμένη οδηγία, παρότι στον σύγχρονο αστικό οικοδομικό κανονισμό έχει γίνει ήδη η ενσωμάτωση των απαιτούμενων προϋποθέσεων. Αυτό βέβαια δεν λύνει το ζήτημα των χιλιάδων ιδιωτικών και κυρίως δημόσιων κτιρίων που δεν διαθέτουν προσβασιμότητα.
Οι πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τους ΑμΕΑ

Σύμφωνα μάλιστα με όσα έγιναν γνωστά από το υπουργείο Περιβάλλοντος, η γενική γραμματεία της κυβέρνησης έχει επιφορτισθεί με το έργο συντονισμού όλων των υπουργείων, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα. Οι πληροφορίες θέλουν τη νομοθετική πρωτοβουλία να λογίζει ως αυθαίρετα όσα κτίσματα δεν συμμορφωθούν, ώστε να προβλέπουν προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρία.

Στο θέμα της προσβασιμότητας υπάρχει οριζόντια συνεργασία κυβερνητικών φορέων, έτσι ώστε, όχι μόνο να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, αλλά να προληφθούν και τα στενά χρονοδιαγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ