Καταγγελία Εργατικού Κέντρου Κω για απόλυση από την επιχείρηση «Αφοί Βλάχου»

0
5267

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση του προέδρου της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, Μέντη Δαμασκηνό, που δουλεύει στην επιχείρηση «Αφοί Βλάχου».

Η απόλυση δεν ήρθε σαν «κεραυνός εν αιθρία», αλλά είχε στόχο να μπει φρένο στην πρωτοπόρα συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου! Τους ενοχλεί που οι εργαζόμενοι της επιχείρησης -ανεξάρτητα εάν έχουν προσληφθεί από την ίδια, ή έρχονται από εργολαβικές εταιρίες ενοικιάσεως εργαζομένων- έχουν καταφέρει να οργανώσουν την πάλη τους απέναντι στην επίθεση που δέχονται.

Η απόλυση αυτή είναι συνέχεια της πρακτικής της εταιρίας να χρησιμοποιεί συναδέλφους από εργολαβικές εταιρίες και μετά την λήξη των συμβάσεών τους να τους πετάει στον δρόμο. Έτσι αξιοποιεί το κεφάλαιο και η μεγαλοεργοδοσία την ανεργία της χώρας που είναι στα ύψη! Στους νόμους όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, με οποιοδήποτε πρόσημο, στηρίζει την ανακύκλωση των εργαζομένων της τα τελευταία χρόνια. Αυτή είναι η ισχυρή ανάπτυξη που τάζει η ΝΔ σήμερα και ο ‘εξορθολογισμός’ του συνθηκών εργασίας που κάθε κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει βάλει το λιθαράκι της.

Το Εργατικό Κέντρο Βορ/ου Συγκρ/τος Δωδεκανήσου στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης που δίκαια και αποφασιστικά απεργούν για να γυρίσει στη δουλειά ο συνάδελφός τους. Να μην σκύψουν το κεφάλι και να μην χάσουν το θάρρος τους απέναντι στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς του κράτους που την υποστηρίζουν!

Απαιτούμε να ανακληθεί η εκδικητική απόλυση του και να εφαρμοστούν όλα όσα επέβαλαν με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, δηλαδή την σταδιακή απορρόφηση όλων των εργολαβικών εργατών.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ