Άννα Ζαΐρη: Από την Κάλυμνο η νέα πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

0
701

Από το νησί της Καλύμνου κατάγεται η νέα πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κ. Άννα Ζαΐρη.

Η κ. Ζαΐρη, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής της Αρχής για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες επελέγη ομόφωνα πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Η ομόφωνη εκλογή της κ. Ζαΐρη έγινε μετά την αποχώρηση λόγω συμπληρώσεως ορίου ηλικίας του μέχρι πρότινος προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κ. Γ. Μιχαηλίδη.
Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του Kalymnowola.com Η κ. Ζαΐρη γεννήθηκε στα Ιωάννινα, όταν ο πατέρας της υπηρετούσε τότε ως Ειρηνοδίκης της συγκεκριμένης περιοχής. Ένας μειλίχιος και χαμηλών τόνων άνθρωπος, μετρημένος και αδέκαστος ως λειτουργός της Δικαιοσύνης, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις όπου υπηρέτησε στη συνέχεια ως Δικαστής. Συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του Προέδρου Εφετών. Γιος του Παντελή Ζαΐρη και της Θεμελίνας Πατέλλη από το Χωριό, τις Βούες και τα Θένια, λάτρευε την Κάλυμνο. Το νησί του αποτελούσε γι’ αυτόν απάγκιο από το βαρύ φορτίο των ευθυνών του ως δικαστή. Η Άννα κληρονόμησε τα στοιχεία, αυτά του καλού της πατέρα και το ταμπεραμέντο της επίσης νησιώτισσας μητέρας της από τη Σαντορίνη Αγγελικής το γένος Βάλβη– Εισήχθη στο Δικαστικό Σώμα το 1981.

Προσηνής, ευπροσήγορη με ευθύ λόγο η ίδια, σε κερδίζει ως άνθρωπος. Με ικανότητες, αυτές, της ακεραιότητας στη διαδικασία επιτέλεσης του δικαιοδοτικού έργου, της ευθυκρισίας, με την ευρυμάθειά της και την επιστημοσύνης της αποπνέει Δικαστικό ήθος και σεβασμό.

Η Άννα Ζαΐρη σύζυγος του οικονομολόγου κ. Τάκη Αρκουλή και μητέρα του εικοσάχρονου Αλέξη, ως Καλυμνιά, διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με τη γενέτειρα του αγαπημένου της πατέρα. Έτσι τα καλοκαίρια της έχουν την αλμύρα της θάλασσας του Καντουνιού, γεύσεις κι αρώματα απ’ τα Αργινώντα και τον Εμπορειό, μέλι και θυμάρι. Το ηλιοβασίλεμα είναι μοναδικό από το σπίτι της στον Άη Παντελεήμονα!

Μια άποψη από το πλούσιο βιογραφικό της:
• Η Άννα Ζαΐρη – Αρκουλή είναι διδάκτωρ της Σορβόννης με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο
• Συγγραφέας δύο βιβλίων τα οποία εκδόθηκαν και κυκλοφόρησαν στο Παρίσι με τίτλους:
1. Eιδικότητα στην “ Έκδοση”

2. “Ο Θεσμός της Έφεσης στο Ρωμαϊκό Δίκαιο και η ιστορική σημασία του για την επιβίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος”.
• Δημοσιεύει επιστημονικές μελέτες σε νομικά περιοδικά
• Έχει διδάξει Ποινικό Δίκαιο και Ποινική Δικονομίας σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα
• Έχει αναπτύξει πλήθος ζητημάτων Ποινικού Δικαίου σε Εθνικά και Διεθνή Συνέδρια.

• Το 1995 τιμήθηκε με τη διάκριση του βραβείου Μπαμπάκου, που απονέμεται σε νέους επιστήμονες, οι οποίοι συνέβαλαν στην προαγωγή του Ποινικού Δικαίου με την επιστημονική εργασία και το ήθος τους.
• Τα τελευταία 30 χρόνια εκπροσωπεί τη χώρα σε Διεθνή Fora και εργάζεται στο Νομοθετικό έργο του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ