ΚΝΕ Κω για Πανελλήνιες: Εξαντλητικά και άκρως απαιτητικά τα θέματα της φυσικής

0
115

«Τα θέματα φυσικής δεν ήταν απλά πιο δύσκολα από άλλες χρονιές. Πρόκειται για εξαντλητικά, άκρως απαιτητικά θέματα, που λόγω του εύρους και της δομής τους απέκλειαν την πλειοψηφία των μαθητών από το να ανταποκριθεί. Δεν είναι τυχαίο, πως όλες οι αρμόδιες επιστημονικές ενώσεις συμφωνούν σε αυτό» αναφέρει η ΚΝΕ.

Για τα θέματα της Φυσικής στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Οι χιλιάδες μαθητές, υποψήφιοι Πανελλαδικών Εξετάσεων, που εξετάστηκαν χτες στο μάθημα της Φυσικής, έχουν κάθε λόγο να είναι οργισμένοι με τα θέματα των εξετάσεων.

Τα θέματα Φυσικής δεν ήταν απλά πιο δύσκολα από άλλες χρονιές. Πρόκειται για εξαντλητικά, άκρως απαιτητικά θέματα, που λόγω του εύρους και της δομής τους απέκλειαν την πλειοψηφία των μαθητών από το να ανταποκριθεί. Δεν είναι τυχαίο, πως όλες οι αρμόδιες επιστημονικές ενώσεις συμφωνούν σε αυτό.

Οι μαθητές που προσπάθησαν να γράψουν καλά, κόντρα σε όλα τα εμπόδια, που έτσι και αλλιώς συναντάνε από τη γνωστή κατάσταση στο σχολείο, δε θα πληρώσουν τα «σπασμένα» ακόμα μια φορά.

Το Υπουργείο Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη να τοποθετηθεί και κυρίως να βρει λύση.

Η ΚΝΕ απαιτεί να παρθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να υπάρξει τρόπος βαθμολόγησης στα συγκεκριμένα θέματα, που να παίρνει υπόψη τις παρατηρήσεις επιστημονικών ενώσεων και επιστημόνων, όπως:

α) Στη βαθμολόγηση του Β’ θέματος να μετρήσει αναλογικά η σωστή, έστω και τμηματική, διαδικασία δικαιολόγησης.

β) Στη βαθμολόγηση των Γ’ και Δ’ θεμάτων, λόγω τεράστιου όγκου πράξεων ως προς τον διαθέσιμο χρόνο, η βαθμολόγηση να εστιασθεί κυρίως στη σωστή αντιμετώπιση του φυσικού προβλήματος».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ