Το μοντέλο που πιάστηκε με κοκαΐνη και αθωώθηκε είδε προφητικό όνειρο

1
387

Δάκρυα χαράς για την 21χρονη Ειρήνη, τους γονείς και τους στενούς συγγενείς της, που έμαθαν την ευχάριστη είδηση για την αποφυλάκισή της. Το μοντέλο παραμένει στο Χονγκ Κονγκ και προσπαθεί να βρει τους ρυθμούς της, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα και τη Λέσβο.

Όταν συμβεί αυτό, μέσα στις επόμενες μέρες, θα εκπληρώσει καταρχήν το τάμα της, στον Ταξιάρχη της Λέσβου, στο Μανταμάδο. Όπως αποκάλυψε η ίδια στους γονείς της, τους 17 μήνες που βρισκόταν στη φυλακή προσευχόταν στον Αρχάγγελο Μιχαήλ και ήταν Εκείνος που της έδινε δύναμη. Έκανε τάμα πως θα επισκεφθεί το διάσημο μοναστήρι όταν αποφυλακιστεί και δεν το ξεχνάει.

Όπως είπε ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου – που χειρίστηκε την υπόθεσή της – στην εκπομπή «Μαζί σου» και στην Τατιάνα Στεφανίδου, η 21χρονη είδε στον ύπνο της την εικόνα του Ταξιάρχη, το τελευταίο βράδυ στις φυλακές ανηλίκων του Χονγκ Κονγκ. Αυτό την έκανε να πιστέψει ότι ήρθε η ώρα να αποφυλακιστεί. Κάτι που έγινε λίγες ώρες αργότερα.

«Όταν επιστρέψω στη Λέσβο, θα πάω καταρχήν να ανάψω ένα κερί στον Αρχάγγελο» έλεγε η Ειρήνη συγκινημένη στους γονείς της.

Το πρώτο δείπνο της 21χρονης Ειρήνης

Η Ειρήνη λίγες ώρες μετά την αποφυλάκισή της, δείπνησε σε εστιατόριο του Χονγκ Κονγκ με τους γονείς της. Στο ίδιο τραπέζι ο Σάκης Κεχαγιόγλου και ένας Άγγλος δικηγόρος που επίσης χειρίστηκε την υπόθεση.

«Οι γονείς της 21χρονης προσπαθούσαν να συνέλθουν από το σοκ της χαράς» λέει ο κύριος Κεχαγιόγλου και προσθέτει: «ο πατέρας της πίστευε από την πρώτη στιγμή πως η Ειρήνη ήταν αθώα. Ωστόσο η τροπή που είχαν πάρει τα πράγματα, έκαναν τους πάντες να κάνουν άσχημες σκέψεις».

Το νεαρό μοντέλο πήγε το πρωί σε ορθόδοξη ρωσική εκκλησία για να χαιρετήσει τον ιερέα που της συμπαραστάθηκε. Έναν ηλικιωμένο ιερέα που την επισκεπτόταν στις φυλακές και της έδινε κουράγιο, τους δύσκολους μήνες της κράτησής της.

Κανείς δεν πίστευε, ούτε ο ίδιος ο Σάκης Κεχαγιόγλου, ο δικηγόρος της 21χρονης Ειρήνης από την Μυτιλήνη, ότι θα έφευγε ελεύθερη μετά από 17 μήνες που πέρασε στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ.

Η αγωνία είχε φτάσε στο κατακόρυφο με τους γονείς της, την ίδια αλλά και τον δικηγόρο της να περιμένουν να ακούσουν την ποινή που θα της επιβληθεί μετά την σύλληψή της για διακίνηση 2,6 κιλών κοκαΐνης το Νοέμβριο του 2017. Όμως, οι ένορκοι δεν πείστηκαν για την ενοχή της και η έκπληξη που περίμενε την οικογένεια του αστυνομικού από την Μυτιλήνη ήταν ευχάριστη.

Οι πρώτες εικόνες μετά την αποφυλάκισή της

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, στην απολογία της η ίδια τόνισε πως τον φίλο της, ρουμανικής καταγωγής, τον γνώριζε για περίπου για τρία χρόνια. Είπε ότι ήταν πάρα πολύ στενοί φίλοι, ότι είχαν μια καθαρά φιλική σχέση, όχι ερωτική. Καθώς και ότι εκμεταλλεύτηκε την φιλία και την απόλυτη εμπιστοσύνη που του είχε.

Το μοντέλο τόνισε στην απολογία της πως επειδή ήξερε ότι της αρέσουν τα ταξίδια, ο φίλος της της έκανε δώρο τα εισιτήρια για να πάνε μαζί στην Αντίς Αμπέμπα. Της πρότεινε να γίνει μοντέλο και να κάνει ένα portfolio καθώς και ότι έπρεπε να κάνει μια φωτογράφιση γιατί η πόλη που θα πήγαιναν είναι πολύ προηγμένη, με νέες τεχνολογίες.

Αργότερα της είπε ότι τελικά δεν θα ταξίδευαν μαζί, γιατί εκείνος βρήκε ένα πιο φθηνό εισιτήριο και ότι θα ερχόταν δυο μέρες μετά το δικό της ταξίδι. Εκείνος της έδωσε τα σακ βουαγιάζ που είχε μέσα την κοκαϊνη κι εκείνη το πήρε για να βάλει κάποια επιπλέον ρούχα που είχε.

Ήταν μια καινούρια τσάντα, ορειβασίας και ήταν πιο βαριά από τα κανονικά σακ βουαγιάζ γιατί είχε πάνω κρίκους και διάφορα κλιπσάκια. Το μοντέλο υποστηρίζει  πως δεν κατάλαβε ότι ήταν πιο βαριά γιατί την είχε τοποθετήσει στο κρεβάτι. Έβαλε τα ρούχα της μέσα κι επειδή έφυγε γρήγορα για να προλάβει την πτήση, την πήρε βιαστικά μαζί με ακόμα μία βαλίτσα κι έτρεξε γρήγορα για να φτάσει στο αεροδρόμιο.

Στην ερώτηση για το τι έγινε στο αεροδρόμιο, το μοντέλο απάντησε: πως της έγιναν τρεις έλεγχοι. Στον πρώτο έλεγχο άδειασαν το σακ βουαγιάζ και έβγαλαν όλα τα πράγματα. Μετά της έγινε ένας δεύτερος έλεγχος στο σακίδιο, όπου της τσέκαραν και πάλι το διαβατήριο. Την τρίτη φορά που την σταμάτησαν έκοψαν το σακίδιο και βρέθηκαν τα ναρκωτικά.

Η ίδια τόνισε πως ο πατέρας της είναι αστυνομικός και μάλιστα εργαζόταν στο τελωνείο Μυτιλήνης. Επειδή κάποιες φορές είχε πάει στον χώρο εργασίας του, γνώριζε για τα μηχανήματα που κάνουν τους ελέγχους, αλλά και τα X – Ray που υπάρχουν στο τελωνείο.

«Εγώ δεν θα κουβαλούσα ποτέ ναρκωτικά γιατί ήξερα ότι ήταν πολύ εύκολο να ανιχνευθούν«, τόνισε. Το μοντέλο τόνισε ακόμη πως ο φίλος της από την στιγμή που προσγειώθηκε, της έστελνε συνεχώς μηνύματα.

Εκείνη του απάντησε μόνο δύο φορές. Επειδή δεν ήξερε αγγλικά, θεώρησε ότι της τα έστελνε από το ενδιαφέρον του. Επειδή ήταν και μεγάλο το ταξίδι, πάνω από δέκα ώρες. Θεώρησε ότι ανησυχούσε αν είχε φτάσει καλά κι αν μπορούσε να συνεννοηθεί για να καταφέρει να φτάσει στο ξενοδοχείο.

Το μοντέλο τόνισε πως εκ των υστέρων κατάλαβε τον πραγματικό λόγο της ανησυχίας του, που ήταν το σακίδιο με τα ναρκωτικά.

Τέλος, η υπεράσπιση της κατηγορούμενης προσκόμισε φωτογραφικό υλικό της κατηγορούμενης με τον φίλο της από την Μυτιλήνη, καθώς κι ένα βίντεο από τηλεοπτική εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, στην οποία είχε δώσει συνέντευξη ο φίλος της κατηγορούμενης, με σκοπό να αποδειχθεί πως πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στη φυλακή του Χονγκ Κονγκ έπρεπε να μείνεις μέχρι τα σαράντα σου … που πας να βγεις κι ηρωίδα τώρα……

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ