Δημοτική υπάλληλος κατηγορείται ότι ζήτησε «φακελάκι» από ξυλουργό (βίντεο+φωτο)

0
1029

Ταιριάζει απόλυτα σε αυτή την υπόθεση η αρχαιοελληνική ρήση «ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ» διότι η απίστευτη αυτή ιστορία συνέβη στο Άργος και μάλιστα στη δημοτική αρχή.

Ένας 28χρονος ξυλουργός ανέλαβε να φτιάξει ένα στέγαστρο σε δημοτικό σχολείο της περιοχής για το οποίο θα εισέπραττε 9.500 ευρώ. Ο νεαρός το ολοκλήρωσε αλλά η πληρωμή του… αργούσε.

Αφού είδε πως ο καιρός περνούσε απευθύνθηκε στον Δήμο και μία δημοτική υπάλληλος (αντιπρόεδρος σχολικών επιτροπών), τον συμβούλεψε πως για να πληρωθεί καλό θα ήταν να δώσει ένα «φακελάκι» 2.000 ευρώ στον ίδιο τον Δήμο!

Ο 28χρονος αμέσως μίλησε στον Δήμαρχο αλλά και εκείνος, του είπε να δώσει τα χρήματα στη δημοτική υπάλληλο και μάλιστα να υπογράψει γραμμάτια.

Τότε ο ξυλουργός απευθύνθηκε στο Εσωτερικών υποθέσεων και κατήγγειλε το συμβάν.

Το ραντεβού κλείστηκε… Ο ξυλουργός παρέδωσε την Τετάρτη (6/3) τα 2.000 ευρώ τα οποία είχαν προσημειωθεί στη δημοτική υπάλληλο και οι αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες.

Ο Δήμαρχος δεν συνελήφθη καθώς παρήλθε το αυτόφωρο.

Η κατηγορούμενη δημοτική υπάλληλος είναι η Δέσποινα Δαμασκηνού:

Σε ανακοίνωση της, από την πλευρά της η Δέσποινα Δαμασκηνού κάνει λόγο για «σκευωρία» καθώς ο ξυλουργός, όπως αναφέρει, είναι πρώην σύντροφός της που θέλει να την εκδικηθεί.

Η ανακοίνωση:

«Επειδή δεν έχω μάθει να κρύβομαι θα ήθελα να ενημερώσω τις φίλες και τους φίλους μου, ότι από χθες βιώνω ένα Γολγοθά, με υπαίτιο έναν άνθρωπο με τον οποίο κατά το πρόσφατο παρελθόν διατηρούσα σχέση και τον είχα βάλει στο σπίτι μου.

Ο άνθρωπος αυτός , με εκδικητικό μίσος, προσπάθησε να δώσει άλλη διάσταση σε μια μεταξύ μας, από το παρελθόν, οικονομική διαφορά. Η πλεκτάνη που προσπάθησε να μου στήσει, βοηθούμενος πιστεύω και από τρίτους, που με βεβαιότητα θα αποκαλυφθούν σύντομα, είμαι σίγουρη ότι θα καταρρεύσει ενώπιον των Δικαστηρίων.

Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη στην οποία θα οδηγηθούν όσοι προσπάθησαν να κατασκευάσουν αυτή την υπόθεση. Και να θυμίσω μια παροιμία ‘’όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα…’’

Η δήλωση της δικηγόρου της:

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό:

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας διερευνήθηκε υπόθεση δωροληψίας υπαλλήλου και εκβίασης, σε περιοχή της Πελοποννήσου και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας για εκβιαστική απαίτηση χρηματικού ποσού, από δημοτικό υπάλληλο, που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη (6 Μαρτίου 2019), ενώ κατασχέθηκε προσημειωμένο το χρηματικό ποσό.

Στο πλαίσιο της υπόθεσης διερευνήθηκε η εμπλοκή επιπλέον προσώπου, ενώ το σχετικό προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Πηγή: aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ