Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα ανά κατηγορία -Εθνικ, για κρέας, ψάρι, street food [εικόνες]

0
335

Σε μία λαμπερή βραδιά στο Ecali Club απονεμήθηκαν και φέτος τα FNL Best Restaurant Awards, τα βραβεία για τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος και ανακοίνωσε τους νικητές της βραδιάς.

Η διαφορά με τα FNL Restaurant Awards είναι πως βραβεία δίνονται σε εστιατόρια ανά κατηγορίες.

Ετσι χτες το βράδυ ανάμεσα σε πολλούς υποψήφιους ξεχώρισε ένα εστιατόριο στην κατηγορία, «Διεθνής Υψηλής Γαστρονομία» το οποίο και ήταν η «Σπονδή».

Οσο για τις υπόλοιπες κατηγορίες, ο νικητής στην κατηγορία «Ελληνική υψηλή γαστρονομία» ήταν το Etrusco στην Κέρκυρα, στην κατηγορία «Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα», ο νικητής ήταν το εστιατόριο «Salonica» στο Makedonia Palace Hotel στην Θεσσαλονίκη, ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν βραβεία ανά κατηγορίες και συγκεκριμένα ανάλογα με την κουζίνα που «πρεσβεύει» το κάθε εστιατόριο, αν είναι έθνικ, μπυραρία χρησιμοποιεί κυρίως ψάρι ή κρέας κλπ.

Αναλυτικά οι κατηγορίες και οι νικητές:

ΔΙΕΘΝΗΣ ΥΨΗΛΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Νικητής Σπονδή, Αθήνα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΨΗΛΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Νικητής Etrusco, Κέρκυρα

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Νικητής Salonica, Makedonia Palace Hotel, Θεσσαλονίκη

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Νικητής Μπουκαδούρα, Χαλκιδική

MODERN BRASSERIE (Μπυραρία)

Νικητής Vezene, Αθήνα

HIGH-END BEACH RESTAURANTS

Νικητής Scorpios, Μύκονος

ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ

Νικητής L’ Audrion, Αθήνα

FUSION & ETHNIC ΚΟΥΖΙΝΑ

Νικητής Matsuhisa Mykonos, Belvedere Mykonos Hotel, Μύκονος

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ

Νικητής Dry & Raw by Drakoulis

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΓΙΑ ΨΑΡΙ

Νικητής Τραβόλτα, Αθήνα

STREET FOOD

Νικητής Hoocut, Αθήνα

NEW COMERS 2018

Νικητής Parla, Αθήνα

MOST INFLUENTIAL CHEF

Βαγγέλης Λιάκος, Σπύρος Λιάκος

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Διονύσης Κούκης

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕΦ

Κανείς

PASTRY-CHEF

Σπύρος Πεδιαδιτάκης

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΙΣΤΑ ΚΡΑΣΙΩΝ

Squirrel, Χαλκιδική

Φωτογραφίες: Facebook

Πηγή:  iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ