Συλλαλητήριο για την Μακεδονία: Λαοθάλασσα στο Σύνταγμα | «Το πολύ» 60.000 διαδηλωτές «είδε» η αστυνομία!

6
1043

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία: Λαοθάλασσα στο Σύνταγμα

Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες έξω από τη Βουλή για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών – Βροντοφωνάζουν «όχι» στη Συμφωνία και συνθήματα για τη Μακεδονία – Διαδηλωτές απ’ όλη την Ελλάδα καλούν τους βουλευτές να μην υπερψηφίσουν τη Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ –  Αφροδίτη Μάνου: Να παραδώσουμε την πατρίδα, ακέραια όπως την παραλάβαμε  -Δήμαρχος Δοξάτου: Go back κύριε Τσίπρα, πίσω στις Πρέσπες

Μεγαλειώδης είναι για άλλη μια φορά η διαδήλωση για την Μακεδονία στο Σύνταγμα με χιλιάδες πολίτες  να διαδηλώσουν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η συγκέντρωση των χιλιάδων πολιτών που «ψηφίζουν» ένα μεγάλο «όχι» λίγα 24ωρα πριν να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία κατατέθηκε το Σάββατο στη Βουλή, ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, στις 2 το μεσημέρι με τον Πέτρο Γαϊτάνο να ψάλει τον εθνικό ύμνο.

Αφροδίτη Μάνου: Να παραδώσουμε την πατρίδα, ακέραια όπως την παραλάβαμε

«Εγκληματική» χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών από την εξέδρα που έχει στηθεί στην πλατεία Συντάγματος η γνωστή ερμηνεύτρια, Αφροδίτη Μάνου.

Ζήτησε δημοψήφισμα και κάλεσε τον κόσμο να σηκωθεί από τον καναπέ. «Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο ψέμα», όπως είπε.

«Ελάτε σήμερα να αφυπνίσουμε και τον τελευταίο Έλληνα, για να προστατέψουμε το μέλλον της Ελλάδας. Να παραδώσουμε την πατρίδα μας, ακέραια, όπως μας την παρέδωσαν.

Οι άνθρωποι και οι ιδέες έρχονται και φεύγουν, οι απόψεις αλλάζουν και οι βεβαιότητες διαψεύδονται, εκείνο που μένει αναλλοίωτο στο χρόνο είναι οι μεγάλες μας αξίες, η γλώσσα, η πατρίδα και η Δημοκρατία, που θα πει η ταυτότητα μας.

Αυτή την ταυτότητα έρχεται να μας κλέψει, αυτή η ύπουλη και μακιαβελική συμφωνία των Πρεσπών που έχει αναστατώσει τη ζωή μας», ανέφερε η Αφροδίτη Μάνου.

Δήμαρχος Δοξάτου: Go back κύριε Τσίπρα, πίσω στις Πρέσπες

«Go back κύριε Τσίπρα, πίσω στις Πρέσπες», είπε από την εξέδρα του Συντάγματος ο δήμαρχος Δοξάτου Δράμας, Δημήτρης Δαλακάκης.

Κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο να παραιτηθεί για να γράψει ιστορία.

Δείτε εικόνα ζωντανά από την πλατεία Συντάγματος: 

Στη συνέχεια στο βήμα ακολούθησαν οι υπόλοιποι ομιλητές ανάμεσα στους οποίους και οι μοναχοί εκπρόσωποι του Αγίου Όρους.

Κρις Σπύρου: Κύριε Ζάεφ αν θέλετε τη Μακεδονία μας, Μολών Λαβέ

Υπό τους ήχους του συνθήματος «αυτή η συμφωνία είναι προδοσία» ανέβηκε στο βήμα του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στην Πλατεία Συντάγματος ο πρώην Γερουσιαστής των ΗΠΑ και πρώην πρόεδρος της Βουλής της Πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ, Κρις Σπύρου, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των ομιλητών.

«Αισθάνομαι και είμαι Μακεδόνας, όπως πρέπει να αισθάνεστε και σεις που δεν κατάγεστε από Μακεδονία, αλλά είστε Έλληνες» ανέφερε προς το πλήθος ο κ. Σπύρου και πρόσθεσε: «Υπήρξε και υπάρχει μόνο η Ελληνική Μακεδονία και οι Έλληνες Μακεδόνες».

«Μακεδόνες είστε το πιο ένδοξο και σημαντικό κομμάτι του ελληνικού έθνους» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει ανεξάρτητο κράτος με ονομασία που περιέχει ελληνική λέξη Μακεδονία. Η αυτοαποκαλούμενη Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι κράτος μαϊμού, με μαϊμού πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών και με μαϊμού Σύνταγμα».

Αναφερόμενος στη συμφωνία που υπέγραψαν Ελλάδα και Σκόπια, ο κ. Σπύρου είπε: «Η Συμφωνία των Πρεσπών ένα και μόνο σκοπό έχει. Να αναγνωρίσει το κρατικό μόρφωμα της Δημοκρατίας των Σκοπίων ως ανεξάρτητο κράτος και να δώσει στους κατοίκους του μακεδονική εθνική ταυτότητα. Αν ο Μάθιου Νιμιτς φέρει την πρόταση αυτή στα Ηνωμένα Έθνη υπόσχομαι ότι θα οργανώσουμε πολιτική αντίσταση και θα θάψουμε την επιθυμία τους να ονομάσουν τα Σκόπια Βόρεια Μακεδονία».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρώην Γερουσιαστής των ΗΠΑ βροντοφώναξε: «Η Μακεδονία δεν τεμαχίζεται, δεν πωλείται. Κύριε Ζάεφ ένα σας λέμε. Θέλετε τη Μακεδονία μας; Μολών Λαβέ».

Με τα πόδια οι διαδηλωτές στη συγκέντρωση

Οι διαδηλωτές έφτασαν με κάθε τρόπο, ακόμα και πεζοί, καθώς η Αστυνομία έκλεισε όλους τους κεντρικούς δρόμους ενώ πάνω από 360 λεωφορεία από όλη τη χώρα έχουν φτάσει στην Αθήνα από το πρωί. Κόσμος περπάτησε ακόμα και από το ύψος του Φιξ στην λεωφόρο Συγγρού, καθώς οι κεντρικοί δρόμοι είχαν κλείσει και όλοι ήθελαν να φτάσουν όσο πιο κοντά στο συλλαλητήριο.

Μέσω του μετρό, τραγουδώντας «Μακεδονία ξακουστή» και κατεβαίνοντας στους πλησιέστερους σταθμούς που λειτουργούν φτάνουν οι πολίτες στο Σύνταγμα

Μετρό πορεία
syntagma-photo-ena
epi4
epi3
epi2
epi1
syntagma-sillalitirio-ena
syntagma-sillalitirio-dyo

Λίγο μετά τις 12 έφτασε στο Σύνταγμα και η σημαία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, του αδικοχαμένου ομογενή από την αλβανική αστυνομία. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε διαθέσει έναν ολόκληρο μισθό του για να ράψει τη σημαία αυτή προκειμένου να έρθει στο περσινό συλλαλητήριο για την Μακεδονία. Μαζί με τους συντρόφους του, η αδερφή του κρατά συγκινημένη την σημαία.

Η σημαία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο Σύνταγμα:

simaia-katsifas-ena

Βίντεο: Η στιγμή που ξεδιπλώνεται η σημαία του Κατσίφα στο Σύνταγμα

Σημαία Κατσίφα

«Είμαστε σήμερα εδώ όλοι οι Έλληνες να δείξουμε ότι δεν ξεπουλιέται το όνομα της Μακεδονίας. Δεν επιτρέπουμε να περάσει αυτό το εθνικό έγκλημα. Πρέπει να γίνει σεβαστή η άποψη του ελληνικού λαού. Να μη κυρωθεί αυτή η συμφωνία», στέλνει το μήνυμά της η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα από το Σύνταγμα.

Πρέπει να γίνει σεβαστή η άποψη του ελληνικού λαού. Να μη κυρωθεί αυτή η συμφωνία”

«Ο παλμός είναι μεγάλος και θέλω να πιστεύω πως οι πολιτικοί θα πάρουν το μήνυμα», λέει διαδηλωτής

Συλλαλητήριο Σύνταγμα - Δηλώσεις (2)

«Είμαι απόγονος Γραικομάνων, είμαι Έλληνας και είμαι από τη Φλώρινα»

Συλλαλητήριο Σύνταγμα - Δηλώσεις (1)

Από τα ξημερώματα τα πρώτα λεωφορεία άρχισαν να μπαίνουν στην Αττική τόσο από την Αθηνών – Λαμίας, όσο και από την Πελοπόννησο.  Στις Αφίδνες οι διαδηλωτές τραγουδούσαν το «Μακεδονία ξακουστή» ενώ περιμένουν τη μεταφορά τους στο σταθμό του Μετρό «Κατεχάκη» και από εκει΄στο Σύνταγμα.

Τα πρώτα λεωφορεία έφτασαν στα διόδια των Αφιδνών πριν τις 7 το πρωί.

Πούλμαν από την Βόρεια Ελλάδα οδηγούνται στην οδό Κατεχάκη:

fotografia-poulman-dyo
fotografia-poulman-ena

«Ελλάς – Ελλάς – Μακεδονία» και άλλα συνθήματα φώναζαν οι διαδηλωτές που από την Κατεχάκη έπαιρναν το μετρό για το κέντρο της Αθήνας: 

Κατεχάκη
Κατεχακη

Προβοκάτσια: Μια χούφτα κουκουλοφόροι παίζουν θέατρο με την Αστυνομία για να διαλυθεί το συλλαλητήριο

epeisodia-ximika_main01

Οι αστυνομικοί πέταξαν χημικά για να διαλύσουν τη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή – Άγνωστοι διαδηλωτές πέταξαν κόκκινες και άσπρες μπογιές στα ΜΑΤ – Δεύτερος γύρος ρίψης χημικών στις 15:40 – Μωρό στο νοσοκομείο – Ηλικιωμένοι λιποθύμησαν, αναπνευστικά προβλήματα για πολλούς διαδηλωτές και κυρίως μικρά παιδιά

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: «Το πολύ» 60.000 διαδηλωτές «είδε» η αστυνομία!

macedonia_main

Οι επιτελείς της ΕΛΑΣ αρχικά μίλησαν για 45-50.000 διαδηλωτές και λίγο αργότερα ανέβασαν τον αριθμό  αυτό στις 60.000

Τουλάχιστον… περίεργη είναι η εκτίμηση που δίνει επισήμως η Αστυνομία για το πλήθος των διαδηλωτών στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο του Συλλαλητηρίου για την Μακεδονία. Οι επιτελείς της ΕΛΑΣ αρχικά «είδαν» μόλις 45-50 χιλιάδες κόσμου περίπου στις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ μια ώρα αργότερα ανέβασαν την εκτίμησή τους στις 60.000!

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εξήντα χιλιάδων (60.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος». Σε σχέση με τα λεωφορεία που έφτασαν στην Αθήνα, η Αστυνομία κατέγραψε συνολικά 326 οχήματα.

elas-anakoinosi-ena

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς οι διαδηλωτές είχαν κατακλείσει ολόκληρη την πλατεία Συντάγματος, την Ερμού, την Βασιλίσσης Σοφίας και όλους τους γύρω δρόμους.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε πως όλοι οι συμμετέχοντες στην μεγαλειώδη διαδήλωση έκαναν λόγο για μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών, ενώ οι οργανωτές από το βήμα του συλλαλητηρίου μίλησαν για δύο εκατομμύρια ανθρώπους που έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

photos-kosmos-ena
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τα ταγματα εφοδου του συριζα και οι αναρχικοι πραιτωριανοι του τσιπρα γι αλλη μια φορα εκαναν τη δουλεια τους

  2. Ο κόσμος ήταν πάνω απο 500.000. Χωρίς λόγο η αστυνομία άρχισε ένα παιχνίδι με κάποιους κουκουλοφόρους και αντί να τους συλλάβει, αφού ήταν ακριβώς μπροστά της, απάντησε με εκτεταμένη χρήση χημικών μέσα στην πλατεία. Το αίτημα ήταν κοινό ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!!!

  3. ΑΠΕΔΕΙΧΘΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΌ ΜΑΝΔΥΑ! Ο ΤΣΊΠΡΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΎΣΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΏΝ ; ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΈΚΑΝΑΝ ΧΡΗΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΝ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΙ ΣΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ!

  4. Πραιτωριανοί του σύριζα χτυπούν τους πολίτες που διαδηλώνουν για τη Μακεδονία! Τσίπρα είσαι πολιτικός αλητάκος και ψεύταρος απλά κατσαπλιάς που ηδονίζεσαι να χτυπάνε τα ΜΑΤ ΣΟΥ Έλληνες πολίτες! Ντροπή σου δεν μπορεί να είσαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων! ΝΑ χαίρεσαι τους μπαχαλάκηδες σου, τους ρουβίκωνες σου, τους λαθρομουσουλμάνους σου, τους αναρχοάπλυτολυς σου και τους αποστάτες βουλευτές-αδέσποτα…..!!!

  5. Η Μακεδονία ήτο είναι και θα μείνει εις πείσμα των δαιμόνων Ελληνική. Αυγουστίνος Καντιώτης.

  6. ΩΡΑΙΑ ΒΑΛΑΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ Κ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Ο ΛΑΟΣ ΦΙΜΩΘΗΚΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑ ΑΣ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΝ ΧΡΕΑΙΣΤΕΙ ΘΑΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ Κ ΘΑ ΣΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 44 ΟΥΤΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΟ Κ ΤΟ ΒΙΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Κ ΑΜΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΟΥΛΗ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΚ ΘΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ 20 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ