Η. Καματερός: Προτάσεις για τροποποίηση του Κλεισθένη στον Υπ. Εσωτερικών κ. Χαρίτση

5
274

Προτάσεις για τροποποίηση του Κλεισθένη κατέθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαρίτση ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός.

Σε συνάντηση που είχε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση κατέθεσε τις εξής προτάσεις:

  1. Να συμπεριληφθούν στους μεγάλους δήμους που είναι πάνω από 25.000 κάτοικοι και οι αντίστοιχοι νησιωτικοί ώστε να αναβαθμιστούν ως προς την κατανομή των πόρων, τις αρμοδιότητες, τους οργανισμούς τους, τις πολιτικές σε διάφορους τομείς όπως για παράδειγμα στην υγεία, κ.α.

  2. Να προβλεφθούν χωρικοί περιφερειάρχες στις νησιωτικές περιφερειακές ενότητες (πρώην επαρχεία) με πληθυσμό άνω των 25.000 κατοίκων, ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος τους, απαραίτητο στοιχείο για την αποκέντρωση αλλά και την εξυπηρέτηση της πολυνησιωτικότητας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

  3. Να δίνεται η δυνατότητα σε εκλεγμένους Δημάρχους, αντιδημάρχους που είναι ιατροί του Ε.Σ.Υ και υπηρετούν σε δυσπρόσιτα –ακριτικά νησιά, που ο αριθμός των κατοίκων τους είναι ίσος και κάτω των 20.000 κατοίκων (άμισθα) να προσφέρουν τις ιατρικές υπηρεσίες στα νοσοκομεία, Κ.Υ, Περιφερειακά Ιατρεία των δήμων τους, την στιγμή που υπάρχει έλλειψη ειδικευμένων ιατρών στα Νοσοκομεία των νησιών μας και δεν εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των νησιών αυτών.

Ο Υπουργός με την σειρά του, είδε θετικά τις προτάσεις που του κατέθεσε ο βουλευτής και δήλωσε ότι θα επεξεργασθούν ώστε να συμπεριληφθούν σε τροπολογίες μόλις είναι δυνατόν.

Γραφείο Τύπου

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στη Μυτιλήνη δόθηκαν οι αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις από τον σεισμό. Στην Κω πότε;

    Για την ΚΩ ο σχετικός φάκελος με τα πρακτικά αποτίμησης των ζημιών έχει σταλεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στην Γ.Γ. Βιομηχανίας και στην Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ/ΕΥΣΕ, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:
    Ο αριθμός των επιχειρήσεων στο νησί της Κω που κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ανέρχονται σε 164 και το εκτιμώμενο συνολικό κόστος των ζημιών ανέρχεται σε 684.106,98 ευρώ.

  2. Τα νέα δικαστήρια και το αχούρι της αστυνομίας πότε θα τα κατασκευάσετε. Μόνο για τις εκκλησίες κάνετε.

  3. Κάνουν δαπεργία οι δικηγόροι. Ταλαιπορούνται οι πολίτες. Ζητάνε αξιοπρεπή κτίρια και καμιά απάντηση. Τουλάχιστον να τους πούνε ότι δεν γίνεται. ότι υπαρχουν άλλες προτεραιότητες. Αίσχος

  4. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ… ΓΙΝΑΝΕ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ! ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΣΟΙΜΠΛΕ: ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

    Η ανοιχτή υποστήριξη των «δανειστών» (τοκογλύφων και δυναστών!) που έχει εξασφαλίσει η συγκυβέρνηση των «προθύμων» Τσιπροκαμμένων, εκφράστηκε σήμερα – για πολλοστή φορά- από τον διάδοχο του Σόιμπλε, αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, κατά την συνάντησή του με τον mister Tsipra, στο Βερολίνο.Όπως έγραψε στο Twitter ο χερ Σολτς, μετά την συνάντηση: «Πριν το Debattencamp του SPD (σ.σ τη διήμερη εκδήλωση των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών που θα λάβει χώρα στο Βερολίνο) συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό Τσίπρα. Μετά από πολλά χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο».
    Κι αν δεν το πιστεύετε αυτό, ρωτήστε και τους –κοντά στο ένα εκατομμύριο- ανέργους, τους 500.000 Έλληνες που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό προς αναζήτηση καλύτερης τύχης, τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση» (60% του συνόλου των εργαζομένων της χώρας…) που αμείβονται με το… κολοσσιαίο ποσό των 350 ευρώ το μήνα, τους χαμηλοσυνταξιούχους και λοιπούς!
    (ΥΓ): Ισχύς τους, η αγάπη των «δανειστών»!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ