ΔΧ: Οι Πόντιοι Πιλάτοι του μεταναστευτικού

11
824

Χόνδρος Δημήτρης

xondros-dimitris

 

Η αδυναμία της κυβέρνησης να πείσει τους κατοίκους των νησιών, ότι υπάρχει μια συντεταγμένη πολιτεία έτοιμη να συνδράμει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, έχει αρχίσει να τους ενοχλεί περισσότερο και από την οικονομική ζημιά που υπέστησαν λόγω του προσφυγικού.  Πράγματι, είναι ενοχλητικό να ακούς από μια κυβέρνηση που είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως και για την έκρυθμη κατάσταση που δημιουργούσε η αδράνεια της και για τις δράσεις που έπρεπε να αναλάβει, να υποστηρίζει ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτήν. Οι δήμοι, οι δήμαρχοι και οι ακραίες τοποθετήσεις κάποιων δημοτικών συμβούλων!  

Ποιο είναι το βασικό ζήτημα; Η συμφόρηση των νησιών. Ποια είναι η λύση; Όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τις απεγνωσμένες αυτοδιοικητικές αρχές της περιφέρειας Β. Αιγαίου, η αποσυμφόρηση των νησιών.  Υλοποιήθηκε κάποιο από τα προγράμματα μεταφοράς προσφύγων που έχουν εξαγγείλει το τελευταίο δίμηνο, μισή νουτζίνα υπουργοί; Ούτε ένα!

Που είναι το πρόβλημα; Στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας αναφέρεται ότι για να μετακινηθεί κάποιος στην ενδοχώρα θα πρέπει πρώτα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες του ασύλου. Άρα, ο πρώτος στόχος θα έπρεπε να ήταν, όπως ζητούσαν τα νησιά, η επίσπευση των διαδικασιών. Και αυτό δουλειά της κυβέρνησης είναι. Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί; Την περιγράφει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σεβαστάκης, για την Σάμο, αλλά η εικόνα είναι ίδια σε όλα τα νησιά: «Τεράστια καθυστέρηση στον έλεγχο του ασύλου, που προκύπτει όχι μόνο από τις επιβεβλημένες διαδικασίες αλλά και από μια υπερβολική, γραφειοκρατικού τύπου σχολαστικότητα σε κεντρικό επίπεδο» και συνεχιζόμενη «υποστελέχωση  της τοπικής υπηρεσίας».

Αποτέλεσμα, οι εικόνες των στοιβαγμένων προσφύγων στα πρόχειρα φτιαγμένα και γεμάτα κακοτεχνίες hot spot και ακόμα χειρότερα, οι εικόνες από πρόχειρους καταυλισμούς όπως αυτή της Σούδας στη Χίο, που αποτελεί ντροπή για κάθε πολιτισμένο κράτος. Το σκηνικό συμπληρώνουν τα παράπονα για κακής ποιότητας σίτιση, αποτέλεσμα της σπουδής της κυβέρνησης να την παραχωρήσει, μέσω φωτογραφικών τροπολογιών, στις μεγάλες εταιρίες εστίασης οι ιδιοκτήτες των οποίων, συμπτωματικά, έχουν στενές σχέσεις με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης.

Τι ζητάει ο κ. Σεβαστάκης που ούτε ρατσιστής είναι, ούτε ύποπτος για ακροδεξιά οπτική στο μεταναστευτικό; Αυτό που ζητούν και τα νησιά, το αυτονόητο. Πρώτον, να υπάρξει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, μετακίνησης ενός αριθμού προσφύγων, ικανού να τα αποσυμφορήσει. Να γίνει γνωστό, το πότε, πόσοι και από πού θα φύγουν και που θα πάνε. Δεύτερον, να ρίξει το βάρος της η κυβέρνηση στην επιτάχυνση των ελέγχων ασύλου. Γιατί και εκεί υπάρχει θέμα. Η Ελλάδα δεν έχει επαρκή αριθμό υπαλλήλων, από τους περίπου 400 που θα έστελνε η ευρωπαϊκή υπηρεσία ασύλου είναι ζήτημα αν έχουν έλθει 50-60 και επιπλέον, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, οι Βέλγοι ανακάλεσαν τους ειδικούς τους σε θέματα ασύλου.

Σε όλα αυτά τα μέτωπα, δηλώσεις υπάρχουν, δράσεις όχι. Και το ζητούμενο είναι να υπάρχουν δράσεις. Άρα, αποφάσεις με χρονοδιαγράμματα και όχι ευχολόγια. Αυτά να παρουσιάσουν οι κύριοι Μουζάλας και Τόσκας, αντί να ρίχνουν ευθύνες στους δήμους. Ουδείς είναι άμοιρος ευθυνών και για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και για τα πολιτικά οφέλη που αποκομίζει η ακροδεξιά. Άλλωστε, για την κυβέρνηση, οι εποχές που για τα πάντα έφταιγαν όλοι οι άλλοι, πέρασαν ανεπιστρεπτί.

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τον Ελληνικό Λαό στο έλεος των Μνημονίων και της λαθρομετανάστευσης

    Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος δήλωσε από το περιστύλιο της Βουλής:
    «Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι δεν διαπραγματεύεται, ότι έχει αποδεχθεί όλα τα επαχθή μέτρα των δανειστών και ετοιμάζει σκληρά εξοντωτικά φορολογικά μέτρα για τον ελληνικό λαό.
    Ταυτόχρονα, έχει αφήσει τρία νησιά του Ελληνικού Αιγαίου, την Σάμο, την Χίο και την Μυτιλήνη στο έλεος των διαφόρων ύποπτων κύκλων που τα έχουν μεταβάλει σε κοινωνική ζούγκλα».

  2. θα πρέπει το ελληνικό κράτος να στραφεί εναντίον τής συμμορίας αυτής, η οποία «κρύβεται» πίσω από το μεταναστευτικό πρόβλημα. Τα μέλη των ΜΚΟ πρέπει να εκδιωχθούν πάραυτα από τα νησιά και η ελληνική Πολιτεία να κάνει έρευνες για τον ρόλο αυτών και τις διασυνδέσεις τους με τα διεθνή κυκλώματα των τοκογλύφων, του trafficking, της παιδεραστίας και της εμπορίας οργάνων και ναρκωτικών. Ο «μπερντές» τής «ευαισθησίας» και του «ανθρωπισμού» πρέπει να «πέσει» και οι εγκληματίες, οι οποίοι κρύβονται πίσω απ’ αυτόν, να πάνε φυλακή …http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2016/11/to-dikio-ton-ellinon-gonion.html

  3. ΜΟΥΖΑΛΑΣ (ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ): ΤΟ 80% ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ… ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

    Αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Λαθρομετανάστευσης Μουζάλας, ο οποίος σε μια πρωτοφανή κρίση… ειλικρίνειας (τον πιάνει πότε-πότε…) είπε ότι το 80% των εξ’ Ανατολών απρόσκλητων είναι λαθρομετανάστες και μόνο το 20% «πρόσφυγες» – με τα κριτήρια που τους αναγνωρίζει ως τέτοιους η συγκυβέρνηση. Το δε 97% των εισερχομένων, υποβάλλει αιτήματα χορήγησης πολιτικού ασύλου…
    Από κει και πέρα, ο Μουζάλας κατέρριψε το παραμύθι, ότι θα καταρρεύσει η συμφωνία Τουρκίας-Ε.Ε. αν φύγουν οι λαθρομετανάστες από τα νησιά, το οποίο είχε επικαλεστεί και ο… ίδιος –κι άλλοι υπουργοί- μόλις προ ολίγων ημερών: «Η συμφωνία δεν το γράφει αυτό, προκύπτει από την ερμηνεία της συμφωνίας»!

  4. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ! ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΕ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

    Εδώ και δυόμιση μήνες το κρατούσαν κρυφό όλοι οι μαφιόζοι ολιγάρχες και μεγαλοδημοσιογράφοι των ΜΜΕ! Διότι, ότι εκθέτει το… τιμημένο κουκουέ απαγορεύεται αυστηρώς και δια ροπάλου να προβάλλεται στην τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης – αλλά με καπιταλιστική οικονομία…
    Το άγριο κράξιμο απευθύνεται στους εκπροσώπους του ΚΚΕ Σκούφαλο και Αμπατζή, από τον λαό της Χίου, τον Σεπτέμβριο…Άρα, πριν από τα τελευταία επεισόδια που έχουν προκαλέσει τα «προσφυγάκια» κι έχουν φτάσει τους κατοίκους του νησιού στο «αμήν»!
    Φανταστείτε τι έχει να γίνει τώρα έτσι και ξεμυτίσουν τα κουκούδια από τις κρυψώνες τους!
    (ΥΓ): Δείτε το και διαδώστε το αμέσως παντού, πριν το εξαφανίσει η κόκκινη χουντάρα που ελέγχει τα ΜΜΕ!video https://www.youtube.com/watch?v=MiETwSFnLA0

  5. Ο Μισελληνισμός των «συμμάχων» & «εταίρων» απεδείχθη με τη χρεοκοπία, τα Μνημόνια, τις Μεταρρυθμίσεις, τις Αξιολογήσεις, τα προαπαιτούμενα, και τις υποχωρήσεις των προδοτών πολιτικών μας!!!
    Όσον αφορά τους γείτονες, μας στέλνουν κύματα Ισλαμιστών λαθρομεταναστών.
    Τούρκοι Μογγόλοι πράκτορες μεταμφιεσμένοι σε λαθρομετανάστες αποβιβάζονται στα Νησιά μας, με σκοπό την κατάληψην των νησιών.
    Ως γνωστόν στη Κίνα κατοικούν Τούρκοι-Μογγόλοι, που ονομάζονται Ουϊγούροι, με χαρακτηριστικά Μογγόλων-Τούρκων.
    Αυτοί οι Ουϊγούροι-Κινέζοι είναι Μουσουλμάνοι, και θεωρούνται αδελφοί των Τούρκων. (ΤουρκοΜογγόλοι).

  6. Κατοικούν σε μια επαρχία Δυτικά της Κίνας, που ονομάζεται επαρχία των Ουϊγούρων.
    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι Ουϊγούροι Μογγόλοι Τούρκοι αποβιβάζονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μεταμφιεσμένοι σαν λαθρομετανάστες, καλεσμένοι από την Τουρκία του Σουλτάνου.
    Φωτογραφίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
    Κυβέρνηση Τσίπρα & ΕΥΠ πάρτε τα μέτρα σας.
    Αντιπολίτευση ξυπνήστε από το Σιωνιστικό λήθαργο. Εδώ παίζεται η ζωή των Ελλήνων!!!
    Σε όλους τους πολιτικούς ,Δεξιάς & Αριστεράς, λέμε αποβάλλετε τον Εθνομηδενισμό, αλλιώς θα είσθε υπεύθυνοι για ότι ήθελε συμβεί στον Ελληνισμό , και στην Πατρίδα μας.
    Ο Εθνομηδενισμός των «Ελλήνων» πολιτικών συμφέρει στη Τουρκία-Αλβανία-Σκόπια, που βράζουν από Εθνικισμό, και Μισελληνισμό!

  7. Οι γείτονες μετεβλήθησαν σε λύκους, και εμείς οι Έλληνες σε αρνιά επί σφαγήν, θηράματα των γειτόνων λύκων!!!
    Οι Αλβανοί έφαγαν ψωμί από τους Έλληνες, και επιδεικνύουν αχαριστία, ζητώντας τη Δυτική Ελλάδα με το Ιόνιο.
    Οι Τούρκοι ζητούν την Ανατολική Ελλάδα, με το Αιγαίο-Νησιά-Θράκη!!!
    Οι Σκοπιανοί ζητούν την Μακεδονία.!!!
    Οι Αμερικανοί έστειλαν τον ΟΒΑΜΑ να ζητήσει αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, γιαυτό ο Σουλτάνος ουρλιάζει. ΕΧΕΙ ΠΛΑΤΕΣ…….
    Ο Σουλτάνος προσπαθεί να μας ξεγελάσει, και να καταλάβει τα νησιά, με τη βοήθεια των Μουσουλμάνων Ουϊγούρων και Ισλαμιστών λαθρομεταναστών.
    Μετά την κατάληψην των νησιών, ο Σουλτάνος θα προβεί σε εγκλήματα πολέμου κατά των Ελλήνων, για να εκδιώξει τους Έλληνες από τα νησιά, όπως έγινε στη Σμύρνη το 1922 με τη Μικρασιατική καταστροφή, με την ανοχή των «συμμάχων».

  8. Γιαυτό χρειάζεται τους ΤουρκοΜογγόλους Ουϊγούρους.
    Άρα είμαστε πολύ κοντά στην έναρξη εισβολής.
    Ένοπλες Δυνάμεις πάρτε τα μέτρα σας.
    Φυλάξτε τα θαλάσσια σύνορα, όπως κάνουν όλα τα σοβαρά Κράτη.
    Φυλάξτε τους Έλληνες από τη σφαγή……….
    Όλοι της Γης οι κολασμένοι κάνουν την Ελλάδα κόλαση!!!
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ
    Διεθνολόγος/ Αναλυτής Γεωπολιτικής https://hellasforce.com/2016/11/24/alert-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BE%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%83/

  9. ΖΗΤΟ ΣΙΓΝΟΜΙ ΑΠΩ ΤΟΥΣ ΑΛΛΩΥΣ ..ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΑΛΛΑ ΑΙΜΙΣ ΙΜΑΣΤΑΙ ΑΙΝΕΡΓΗ ΠΩΛΗΤΑΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΜΕ ΚΑΘΑΙ ΜΑΙΡΑ ΤΩΥΑΛΑΙΤΑ ΚΕ ΑΙΝΑΙΡΓΟΥΜΑΙΘΑ.ΑΡΑ ΙΜΑΣΤΑΙ ΑΙΝΕΡΓΙ.ΩΣΟΙ ΔΑΙΝ ΠΑΝΑΙ,ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΝΤΟΥΦΑΛΑΚ ΚΕ ΠΑΝΑΙ.ΑΡΑ ΙΝΑΙ ΑΙΝΑΙΡΓΙ ΠΩΛΙΤΑΙΣ…ΔΑΙ ΞΑΙΡΟΥΜΑΙ ΩΡΘΩΓΡΑΦΗΑ,ΔΑΙ ΘΑΙΛΟΥΜΑΙ ΤΗΠΟΤΑ,ΚΕ ΗΜΑΣΤΑΙ ΑΙΛΕΥΘΑΙΡΟΙ.ΑΙΧΟΥΜΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΙΝΑ ΜΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΑΓΑΠΑΜΑΙ ΤΟ ΔΙΜΑΡΧΟ.ΑΓΑΠΑΜΑΙ ΤΟ ΔΙΜΑΡΧΟ.ΑΓΑΠΑΜΑΙ ΤΟ ΔΙΜΑΡΧΟ.ΑΓΑΠΑΜΑΙ ΤΟ ΔΙΜΑΡΧΟ.ΑΓΑΠΑΜΑΙ ΤΟ ΔΙΜΑΡΧΟ. ΑΦΤΑ..

  10. που δεν καταλαβαίνουν από τίποτα παρά να αναρτούν ταμπέλες με τη λέξη φασίστας σ όποιον έχει διαφορετική άποψη,υποφέρει,αγανακτεί,έχει υποστεί βλάβες οικονομικές και δεν μπορεί μέσα στα τόσα του προβλήματα να σηκώσει βάρη που είναι ασήκωτα..
    http://www.zougla.gr/greece/article/episodia-ston-katavlismo-prosfigon-sti-moria-mitilinis
    Σαν αυτή τη μαύρη νύχτα που βιώνουν απόψε συμπολίτες μας στη Μυτηλήνη ,σ αυτόν το τόπο που παραλίγο άνθρωποί του να πάρουν το Νόμπελ …αλλά έφτασαν στο αμήν..και μερικοί φιλεύσπλαχνοι χορτοφάγοι- χασάπηδες ,θεωρητικοί -παχύδερμα και βολεμένοι σαν την αναγνώστρια που έγραφε σε άρθρο της χθες ότι ‘γινόμαστε’ φασίστες….Οι βρωμερότερες ψυχές ,είναι οι υποκριτικές ψυχές…

  11. ΚΑΛΑ ΛΑΙΣ.ΩΜΩΣ ΓΗΑΤΗ ΛΑΙΣ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΧΗΔΑΙΡΜΟ,ΧΑΣΑΠΙ,ΒΩΛΕΜΑΙΝΩ,ΒΡΟΜΗΑΡΗ,ΙΠΟΚΡΙΤΙ; ΘΑΙΟΣ ΒΛΑΙΠΙ..ΘΑ ΚΑΨΙ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ