Προσλήψεις αναπληρωτών 2018: Βγήκαν τα αποτελέσματα και οι πίνακες (Εγκύκλιος για το αλαλούμ με τους διορισμούς αναπληρωτών: Ανακοίνωσε νέες λίστες το υπουργείο Παιδείας)

0
731

Εγκύκλιος για το αλαλούμ με τους διορισμούς αναπληρωτών: Ανακοίνωσε νέες λίστες το υπουργείο Παιδείας

Proslipseis-anapliroton-2018

Στις 19.480 ανέρχονται τελικά οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την πρώτη φάση

Μετά το μπάχαλο με τα λανθασμένα αποτελέσματα για τις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τις νέες λίστες το βράδυ της Τετάρτης (05.09.2018).

Όπως μετέδωσε το κρατικό ΑΠΕ ΜΠΕ το Υπουργείο Παδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ανέβασε τον συνολικό αριθμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν σε πρώτη φάση για το σχολικό έτος 2018-19.

Έτσι, συνολικά θα προσληφθούν 19.480 εκπαιδευτικοί. Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα προσληφθούν 12.392 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, ενώ στη Δευτεροβάθμια, θα προσληφθούν 3.988 (60 περισσότεροι από την αρχική ανακοίνωση).

Ειδικότερα, από τους παραπάνω αριθμούς, για την Ειδική Αγωγή αντιστοιχούν 5.841 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί (3.629 στην Πρωτοβάθμια και 2.212 στη Δευτεροβάθμια). Στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα προσληφθούν 8.763 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, ενώ στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας θα προσληφθούν 1.776 καθηγητές.

Επιπλέον, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα προσληφθούν και 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στην Ειδική Εκπαίδευση.

Δείτε τους πίνακες εδώ

Ανακοινωθήκαν από το Υπουργείο Παιδείας τα ονόματα για τις προσλήψεις αναπληρωτών 2018 -2019. Δείτε τους πίνακες στο dikaiologitika news. Πρόβλημα με τους πίνακες αναπληρωτών καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Θα βγουν εκ νέου τα σωστά αποτελέσματα

Προσλήψεις αναπληρωτών 2018: Με προσλήψεις 16320 αναπληρωτών εκπαιδευτικών η Α’ φάση των φετινών προσλήψεων

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις της Α’ φάσης των αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 16320, εκ των οποίων 12392 στην Πρωτοβάθμια και 3928 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας λόγω ενός καθαρά τεχνικού προβλήματος, σε λίγες ώρες θα κοινοποιηθεί ο ορθός πίνακας πρόσληψης αναπληρωτών καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, στις δομές Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 5841 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί (3629 και 2212 αντίστοιχα).

Στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 8763 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων.

Στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 1716 καθηγητές .

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε:

«Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η υποχρέωση της Πολιτείας να ανοίξουν όλα τα σχολεία χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς υλοποιείται στο ακέραιο. Μετά από εντατική και συστηματική προετοιμασία των υπηρεσιών του υπουργείου, η κανονικότητα στην δημόσια εκπαίδευση είναι γεγονός που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Πριν από την λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς όλα τα βιβλία βρίσκονται στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Φέτος για πρώτη φορά θα έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών που την 11η Σεπτεμβρίου – την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς- θα βρίσκονται στις θέσεις τους. Οι σχετικές διαδικασίες των προσλήψεων ξεκίνησαν από την Ειδική Εκπαίδευση. Από την Παρασκευή 31 Αυγούστου, έχουν αποσταλεί πιστώσεις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την πρόσληψη 3100 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.»

«Εδώ και τρία χρόνια επιμένουμε με πράξεις να θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης την ενίσχυση της εκπαίδευσης και τη στήριξη των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες,σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες ενώ από το 2005 υποχρεώνονταν με Υπουργική Απόφαση να προσλαμβάνουν κατά προτεραιότητα τους αναπληρωτές της Ειδικής Εκπαίδευσης, δεν το εφάρμοσαν ποτέ. Συνολικά φέτος θα προσληφθούν πλέον των 11.000 αναπληρωτές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά. Οι προσλήψεις πέρσι ήταν 10.800 ενώ το 2014 ήταν μόλις 6.300.»

Προσλήψεις 3.629 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ως προσωρινών αναπληρωτών με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για το διδακτικό έτος 2018-2019

ΣΜΕΑΕ ΠΕ60-ΠΕ70

ΣΜΕΑΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΣΜΕΑΕ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΗ

Προσλήψεις 1716 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, πλήρους ωραρίου,  κλάδων/ειδικοτήτων Β/θμιας Εκπαίδευσης

Προσλήψεις Γενικής Δευτεροβάθμιας

Προσλήψεις 2212 εκπαιδευτικών κλάδων/ειδικοτήτων Β/θμιας Εκπαίδευσης στην ΕΑΕ, ως προσωρινών αναπληρωτών με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για το σχολικό έτος 2018-2019

Προσλήψεις ΣΜΕΑΕ Β/θμιας

Προσλήψεις ΚΕΔΔΥ Β/θμιας

Προσλήψεις Παράλληλης Στήριξης Β/θμιας

Προσλήψεις 8.763 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως προσωρινών αναπληρωτών με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για το διδακτικό έτος 2018-2019

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕ60-ΠΕ70

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

 

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε:  

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η υποχρέωση της Πολιτείας να ανοίξουν όλα τα σχολεία χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς υλοποιείται στο ακέραιο.

Μετά από εντατική και συστηματική προετοιμασία των υπηρεσιών του υπουργείου, η κανονικότητα στην δημόσια εκπαίδευση είναι γεγονός που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

Πριν από την λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς όλα τα βιβλία βρίσκονται στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Φέτος για πρώτη φορά θα έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών που την 11η Σεπτεμβρίου – την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς- θα βρίσκονται στις θέσεις τους.

Οι σχετικές διαδικασίες των προσλήψεων ξεκίνησαν από την Ειδική Εκπαίδευση. Από την Παρασκευή 31 Αυγούστου, έχουν αποσταλεί πιστώσεις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την πρόσληψη 3100 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

Εδώ και τρία χρόνια επιμένουμε με πράξεις να θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης την ενίσχυση της εκπαίδευσης και τη στήριξη των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες ενώ από το 2005 υποχρεώνονταν με Υπουργική Απόφαση να προσλαμβάνουν κατά προτεραιότητα τους αναπληρωτές της Ειδικής Εκπαίδευσης, δεν το εφάρμοσαν ποτέ.

Συνολικά φέτος θα προσληφθούν πλέον των 11.000 αναπληρωτές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά. Υπενθυμίζω ότι οι προσλήψεις πέρσι ήταν 10.800 ενώ το 2014 ήταν μόλις 6.300.

https://www.minedu.gov.gr/news/36764-05-09-18-me-proslipseis-16320-anapliroton-ekpaideftikon-i-a-fasi-ton-fetinon-proslipseon

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ