Φωτιά Μάτι: Στη Δικαιοσύνη η οικογένεια της ακτινολόγου που κάηκε μαζί με τις 5χρονες κόρες της

0
450

Φωτιά Μάτι | Ειδήσεις: Παράσταση πολιτικής αγωγής κατά όσων εντοπίσει η εισαγγελική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, δήλωσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, ο Άρης Χερουβείμ, ο οποίος έχασε μητέρα, αδερφή και τις δύο πεντάχρονες ανιψιές του – Στους 95 οι νεκροί

Πρόκειται για τον αδερφό της τεχνολόγου – ακτινολόγου Βασιλικής Χερουβείμ (βρέθηκε απανθρακωμένη μαζί με τη μητέρα της Ευπραξία και τα δίδυμα αγγελούδια της, Εβελίνα και Μαρίλια), ο οποίος μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του κατέθεσε σχετικό υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Ο Άρης Χερουβείμ, μέσω του δικηγόρου Βασίλη Ταουξή δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, προαναγγέλλοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Ειδικότερα, με το υπόμνημά του ζητεί να λάβει γνώση σειράς εγγράφων που σχετίζονται με την υπόθεση, ώστε να συνδράμει στο έργο των εισαγγελικών αρχών, δηλαδή την «απρόσκοπτη και εις βάθος έρευνα για την απονομή δικαιοσύνης, προκειμένου να αποκλειστούν αλλοιώσεις του προανακριτικού υλικού, όσο ψηλά κι αν ευρίσκονται αυτές».

Αναλυτικότερα ζητεί τα εξής έγγραφα: πρακτικό απομαγνητοφώνησης καταγραφικού μηχανήματος ΕΣΚΕ Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ), ιστορικό κίνησης (ψηφιακό αποτύπωμα) υπηρεσιακών οχημάτων της ηγεσίας του ΠΣ, πόσα και ποια οχήματα Ανατολικής Αττικής πήγαν στην Κινέτα και πόσα παρέμειναν στο Μάτι και στην ευρύτερη περιοχή του Νταού Πεντέλης, ιστορικό κίνησης των διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής, διοικητή Αθηνών, υποδιοικητή Αθηνών, διοικητή Ανατολικής Αττικής, διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, διοικητή του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών και συνομιλία του χειριστή του ελικοπτέρου που επιχειρούσε στην Ανατολική Αττική (με ποιόν και τι ώρα και το περιεχόμενο της συνομιλίας).

Ζητεί ακόμη: αντίγραφο σχεδίου αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών του 2018 από την Περιφερειακή διοίκηση της ΠΥ Αττικής, μνημόνιο ενεργειών για εκκένωση λόγω δασικής πυρκαγιάς από δήμους Ραφήνας και Ραφήνας – Πικερμίου, επιχειρησιακό σχέδιο για δασικές πυρκαγιές Ανατολικής Αττικής από την ΓΑΔΑ, από την πολιτική προστασία να ενημερώσει αν συγκλήθηκε το ΚΣΟΠ, πού, πότε, ποιες ώρες και από ποιους, αντίγραφο Πρακτικού ΣΟΠΠ και Επιχειρησιακός Σχεδιασμός για τα δάση από την Περιφέρεια Αττικής, αντίγραφα διαταγών για θέσεις επιφυλακής ΠΥ, αντίγραφο του καταγραφικού σώματος των εγκλωβισμένων στην παραλιακή μετώπη από το λιμεναρχείο Ραφήνας και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και τέλος να χορηγηθούν αντίγραφα βιβλίου συμβάντων του Κέντρου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας για την κινητοποίηση όλων των θεσμικά εμπλεκόμενων-αρμοδίων σε Μάτι κλπ.

95 οι νεκροί

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας (13/08/2018) κατέληξε και ένας 63χρονος εγκαυματίας, ο οποίος είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι στις 23 Ιουλίου. Μετά και την εξέλιξη αυτή, ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στους 95.

Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ.

Παράλληλα, 30 εγκαυματίες νοσηλεύονται ακόμα σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 4 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Συνολικά σε ΜΕΘ νοσηλεύονται επτά άτομα. Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.

Η σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρει τα εξής:

«Ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, μέχρι στιγμής, ανέρχεται στους 95.

Η κατάσταση, όπως αποτυπώνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως εξής: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα.

Νοσηλευόμενα στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής 12 άτομα».

Τα μοιραία λάθη και οι σπαρακτικές ιστορίες

Ολόκληρες οικογένειες χάθηκαν στις πυρκαγιές της ανατολικής Αττικής – Κάποιοι αγκαλιά ο ένας με τον άλλο, κάποιοι εγκλωβισμένοι στις φονικές φλόγες μακριά από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους – Ο κατάλογος των θυμάτων μακρύς – 95 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο – Οι ιστορίες πίσω από την πύρινη λαίλαπα «παγώνουν» το πανελλήνιο – «Κουράγιο» εύχεται αδερφή θύματος – Το πόρισμα – κόλαφος καταγράφει το αλαλούμ που οδήγησε στην εθνική τραγωδία.

Δευτέρα 23 Ιουλίου: Η Ελλάδα θρηνεί. 95 άτομα χάνονται στις φλόγες. Οικογένειες με παιδιά που δεν πρόλαβαν να κάνουν όνειρα ξεκληρίζονται. Η ανατολική Αττική φλέγεται και οι πύρινες γλώσσες παρασύρουν στο πέρασμά τους ανθρώπινες ζωές. Το πανελλήνιο παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις δραματικές εξελίξεις της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι.

Ξεκληρίστηκαν 13 οικογένειες

Τουλάχιστον 13 οικογένειες περιλαμβάνονται μεταξύ των θυμάτων, αναφέρει η εφημερίδα «Η Καθημερινή»Πρόκειται για παιδιά μαζί με τους γονείς τους, τους θείους τους, τα αδέρφια τους ή τον παππού και τη γιαγιά τους.

fwtia mati 2

Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν και τουρίστες από τη Ρουμανία, την Ιρλανδία και το Βέλγιο.

Τα περισσότερα θύματα στο Κόκκινο Λιμανάκι

Στην επίσημη λίστα δεν διευκρινίζονται τα σημεία που εντοπίστηκαν οι σοροί. Αρκετά θύματα βρέθηκαν στο δρόμο στο Μάτι, από την οδό Χρυσανθέμων μέχρι και τη Αργυρά Ακτή, όπου εγκλωβίστηκαν τα οχήματά τους.

Άλλοι εντοπίστηκαν στην οδό Ισμήνης στο Νέο Βουτζά και 27 από τα θύματα βρέθηκαν σε οικόπεδο στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου κατέφυγαν προσπαθώντας να βρουν δίοδο στη θάλασσα.

Οι περισσότεροι πέθαναν από αναθυμιάσεις

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι περισσότεροι πέθαναν από τις αναθυμιάσεις ή από το θερμικό κύμα της πυρκαγιάς, ενώ λιγότεροι ήταν αυτοί που βρέθηκαν απανθρακωμένοι.

Ορισμένοι πνίγηκαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, όταν αναποδογύρισαν σε βάρκες τους ή τους εγκατέλειψαν οι δυνάμεις τους, καθώς κολυμπούσαν για να ξεφύγουν από τον καπνό που απλώθηκε πάνω από την παραλία. Άλλοι πέθαναν κατά τη νοσηλεία τους στα νοσοκομεία.

Ανατριχιάζουν οι ιστορίες των θυμάτων

Οι ιστορίες μερικών έχουν γίνει γνωστές από τις πρώτες ημέρες της ανείπωτης τραγωδίας.

Τα ονόματα και φωτογραφίες τους κυκλοφορούσαν σε άτυπες λίστες αγνοουμένων, σε μία προσπάθεια των οικείων τους να τους εντοπίσουν.

DIDIMA

Έτσι δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα και το εξωτερικό η ιστορία των 9χρονων διδύμων κοριτσιών, Σοφίας και Βασιλικής Φιλιπποπούλου που τελικά ταυτοποιήθηκαν μεταξύ των θυμάτων μαζί με τον παππού και τη γιαγιά τους.

Το ίδιο συνέβη και με τον βετεράνο ποδηλάτη Γρηγόρη Φύτρο και τα δύο του παιδιά, Ανδρέα και Εβίτα που χάθηκαν στο Κόκκινο Λιμανάκι.

fitros copy

Στις 28 Ιουλίου ταυτοποιήθηκε και ο 13χρονος Δημήτρης Αλεξόπουλος που έκανε διακοπές στην περιοχή μαζί με το θείο, τον παππού και τη γιαγιά του. Όλοι μαζί είχαν επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του θείου του, με την ελπίδα να φτάσουν στη θάλασσα.

Η τραγική ειρωνεία του πυροσβέστη που έσωσε κόσμο

Το μεγαλύτερο σε ηλικία θύμα ήταν η Σμαράγδα Κανδαλέπα, 95 ετών και το μικρότερο ένα βρέφος έξι μηνών. Η είδηση του θανάτου του μωρού είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Λίγες ημέρες αργότερα έγινε γνωστό ότι από τις πύρινες φλόγες έχασε τη ζωή της και η μητέρα του. Τραγική ειρωνεία; Πρόκειται για συγγενείς πυροσβέστη που την ώρα της τραγωδίας επιχειρούσε στην περιοχή. 

Ο 20χρονος Πάρις Κατσουλάκης ήταν βασικός συντελεστής του τουρνουά μπιτς βόλει που διεξαγόταν στο Μάτι. Σύμφωνα με κατοίκους, τα μέλη της οικογένειάς του είχαν ανακαινίσει το σπίτι τους στην πληγείσα περιοχή και επρόκειτο να εγκατασταθούν μόνιμα εκεί.

Τέσσερα μέλη της οικογένειας Χερουβείμ εντοπίστηκαν μετά την καταστροφή στο λόφο Ζούγκλας.

Ο Ιάκωβος Κλάδιος και οι γονείς του είχαν χωριστεί κατά τη διαφυγή τους από τον άλλο γιο της οικογένειας, ο οποίος επί ημέρες τους αναζητούσε στο νεκροτομείο Αθηνών και στη Ραφήνα, μέχρι την ταυτοποίησή τους.

Θύμα της τραγωδίας και η Χρύσα Σπηλιώτη

xrysa

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και η ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη και ο σύζυγος της, Δημήτρης Τουρναβίτης. Σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα το ζευγάρι έχασε τη ζωή του μαζί με δεκάδες ανθρώπους, όταν εγκλωβίστηκε στο οικόπεδο του θανάτου στην οδό Ειρήνης, στο Κόκκινο Λιμανάκι.

Την Αθηνά (Νέλλη) Καραλή αναζητούσε η κόρης της που είχε απευθύνει έκκληση μέσω κεντρικού δελτίου του ΣΚΑΪ. Η Κάραλη προσπάθησε να διαφύγει στη θάλασσα για να σωθεί μαζί με το σκύλο της. Το σπίτι της τελικά δεν επλήγη από τις φλόγες, εκείνη, ωστόσο έμελλε να βρει τραγικό θάνατο στη φονική πυρκαγιά.

Ίχνη από το 40χρονο εναερίτη Σπύρο Κάκαρη έψαχναν στενός του φίλος, με τον οποίο το θύμα είχε μιλήσει για τελευταία φορά στις 18:10 το απόγευμα της 23ης Ιουλίου, αλλά και η οικογένειά του.

Το βράδυ της τραγικής Δευτέρας συνομίλησε στο τηλέφωνο με το φίλο του, προκειμένου να σπεύσουν στο Λύρειο Ίδρυμα για να κόψουν δέντρα, ώστε να εμποδίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς. «Δένω τα κορδόνια μου. Έλα να με πάρεις» ήταν τα τελευταία του λόγια.

«Κουράγιο»: Συγκλονίζει η αδερφή του Παναγιώτη Χαμηλοθώρη – Θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη

«Κουράγιο»! Αυτή είναι η λέξη που αποτυπώνεται από τα χείλη της αδερφής του Παναγιώτη Χαμηλοθώρη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στην πύρινη λαίλαπα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε το πρωί της Παρασκευής (10/08/2018) στον ΑΝΤ1 η Κατερίνα Χαμηλοθώρη, αδερφή του θύματος, η οικογένεια ετοιμάζεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου.

thima copy

«Δεν ξέραμε για μία εβδομάδα πού ήταν ο αδερφός μου»

«Όλα έχουν πάρει το δρόμο τους για να γίνουν όπως πρέπει. Να βρεθούν οι υπεύθυνοι. Αυτό που μας είχε τρελάνει, είναι ότι για μία εβδομάδα, δεν είχαμε κάποιο νέο συγκεκριμένο, δηλαδή κάποια ένδειξη για το πού μπορεί να είναι ο Παναγιώτης. Ό,τι κάναμε ήταν από δική μας πρωτοβουλία» ανέφερε η αδερφή του άτυχου άνδρα, ενώ εξέφρασε την αγανάκτησή της για το γεγονός ότι δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες στους υπεύθυνους της τραγωδίας.

«Η ζωή μας έχει αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη. Έχουμε τη στεναχώρια μας, αλλά είμαστε και αγανακτισμένοι. Θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη. Η αδερφή μου είναι δικηγόρος και θα κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να προχωρήσει αυτή η υπόθεση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όταν η ίδια κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, όλα ξεκίνησαν από την κίνηση ενός ανθρώπου που έβαλε φωτιά σε κλαδιά και ξερόχορτα σχολίασε:

«Τι να σχολιάσω; … Έβαλε φωτιά με 11 μποφόρ; Πώς μπορώ να σχολιάσω;».

Η Κατερίνα Χαμηλοθώρη συγκλονίζει όμως και με το μήνυμά της προς της οικογένειες των θυμάτων, αλλά και προς εκείνους που τραυμάτισε σοβαρά η φωτιά.

«Κουράγιο, υπομονή. Μακάρι να γυρίσουν ζωντανοί όσοι είναι στο νοσοκομείο».

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Πόρισμα – κόλαφος καταγράφει το αλαλούμ που οδήγησε στην εθνική τραγωδία

Λεπτό προς λεπτό καταγράφει το αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα που συνέταξε η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας (ΑΔΠΠ) της Περιφέρειας Αττικής όσα συνέβησαν από το μεσημέρι της παραμονής της φονικής φωτιάς στο Μάτι Αττικής έως και το βράδυ της Δευτέρας.

Εθελοντές που ενημέρωναν για την πορεία της πυρκαγιάς, αποστολή ενισχύσεων προς τη Διώνη αντί για το Μάτι, τοπικοί αξιωματούχοι που, χωρίς ενημέρωση από την Πυροσβεστική, έτρεχαν από τη μία φωτιά στην άλλη κι ένας υπάλληλος που… σχόλασε γιατί τελείωσε το οκτάωρο.

Το σημείωμα της Περιφέρειας που εξασφάλισε η εφημερίδα «Έθνος» και περιλαμβάνει τηλέφωνα, sms, φαξ, έγγραφα, συνομιλίες καταγράφει την ασυνεννοησία, το αλαλούμ και την ολιγωρία που οδήγησαν σε μία από τις χειρότερες τραγωδίες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας τραγωδίας

  • Στις 17:00 γίνεται η πρώτη ενημέρωση για εκδήλωση δεύτερης φωτιάς στην περιοχή Νταού Πεντέλης. Ο τμηματάρχης ΠΠ Δυτ. Αττικής ενημερώνεται από εθελοντή, μέλος της Εθελοντικής Ομάδας ΠΠ ΜΑΚΙΠ που δραστηριοποιείται στην Πάρνηθα (!) και άκουσε για πυρκαγιά «μέσω ασύρματων επικοινωνιών». Ενημερώνεται η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος, Ιωάννα Τσούπρα και ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Κ. Παπαχρυσοβέργης. Επικοινωνία με την υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ραφήνας, που «προσπαθεί να αποκτήσει εικόνα για τη φωτιά». Ο τμηματάρχης που έχει φθάσει στα Μέγαρα ξεκινά προς Πεντέλη.
  • Στις 17:10 δύο υπάλληλοι ξεκινούν να κινητοποιούν δήμους της Αττικής (Αθηναίων, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Ν. Ιωνίας, Αμαρουσίου, Αιγάλεω, Διονύσου, Σαρωνικού, Κρωπίας, Μαραθώνα) προκειμένου να συνδράμουν στη φωτιά με μηχανήματα.
  • Είκοσι λεπτά αργότερα, στις 17:30, ο ίδιος τμηματάρχης καθ’ οδόν από τα Μέγαρα προς Πεντέλη επικοινωνεί με την υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ραφήνας που «δεν έχει ακριβή εικόνα της κατάστασης». Εθελοντές τον ενημερώνουν ότι η πυρκαγιά βρίσκεται προς την περιοχή της Καλλιτεχνούπολης στο δήμο Ραφήνας.
  • Στις 18:00 ζητείται από στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας Κεντρικού, Βόρειου, Νότιου και Δυτικού τομέα Αθηνών «να επιστρέψει στο κτήριο της διεύθυνσης στην Αθήνα, δεδομένου ότι είχε αποχωρήσει για την οικία του μετά το πέρας του ωραρίου του, καθώς είχε προγραμματιστεί να μεταβεί τις βραδινές ώρες στην περιοχή της φωτιάς στη Δυτική Αττική».
  • Από τις 18:03 έως τις 18:07 το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΓΠΠ στέλνει δυο αιτήματα με φαξ και ζητά μέσα (10 υδροφόρες και 12 μηχανήματα έργου) προς συνδρομή της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Αναγράφεται ότι η φωτιά κινείται από Καλλιτεχνούπολη προς Διώνη, δηλαδή νότια-νοτιοδυτικά, αντίθετα από τη φορά που τελικώς έλαβε προς Ν. Βουτζά και Μάτι.
  • 18:00 – 19:00: Η περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου ζητά έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Ανατολικής Αττικής στις 20:30 (ενώ η φωτιά έχει κατακάψει το Μάτι), δίνει εντολή για σύγκληση του Κεντρικού Συντονιστικού (ΚΣΟΟΠ) και καταθέτει αίτημα για κήρυξη Δυτικής και Ανατολικής Αττικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  • Στις 19:00 η Ιωάννα Τσούπρα, που βρίσκεται με κλιμάκιο, υπαλλήλων στη φωτιά της Πεντέλης, επιστρέφει λίγο μετά τις 19:00 στα γραφεία της περιφέρειας στην Παλλήνη. Δεν αναφέρθηκε προς κανένα από τα στελέχη της Περιφέρειας «κάποιο αίτημα του Πυροσβεστικού Σώματος ή άλλου φορέα για συνδρομή ή άλλες ενέργειες».
  • Στις 19:10 ο αντιδήμαρχος Καλάμου, Κ. Δέδες ενημερώνει για την έναρξη άλλης φωτιάς στον δήμο Ωρωπού.
  • Στις 19:30 ξεκινά σειρά επικοινωνιών προκειμένου να εξασφαλισθούν λεωφορεία για την εκκένωση του ΚΑΑΥ της Αεροπορίας στο Ζούμπερι, όπως έχει ζητήσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Μέχρι τις 21:30 έχει γίνει συνεννόηση με τρεις μεταφορείς να κινηθούν προς το Μάτι Μαραθώνα στη θέση Αγία Μαρίνα για να παραλάβουν πολίτες υπό τις οδηγίες του Πυροσβεστικού Σώματος. Συνολικά διατίθενται 12 λεωφορεία, που στάθμευσαν στη λεωφόρο Μαραθώνος. Η Πυροσβεστική δεν τους επέτρεψε να προχωρήσουν μέχρι το Μάτι και τελικά τα λεωφορεία δεν χρησιμοποιούνται.
  • Στις 20:30, δύο ώρες αφότου η φωτιά έχει σαρώσει το Μάτι, συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, όπου διαπιστώνεται ο αποσυντονισμός του όλου μηχανισμού.

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Δεν υπήρξε εισήγηση για οργανωμένη απομάκρυνση

Στο ενημερωτικό σημείωμα της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας επαναλαμβάνεται για μία ακόμη φορά ότι «δεν υπήρξε προς τον προϊστάμενο της διεύθυνσης ή υπάλληλο της υπηρεσίας εισήγηση αρμόδιου αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος για οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών».

Επισημαίνεται ακόμη ότι «δεν λάβαμε γνώση σχετικής απόφασης από κανέναν για ενεργοποίηση της Υπηρεσίας μας για τον σκοπό αυτό στο πλαίσιο της εγκυκλίου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας της 25/5/2018» (εγκύκλιος που αναφέρει πως την εντολή εκκένωσης κάποιας περιοχής δίνει ο αρμόδιος δήμος ή η Περιφέρεια εάν ο επικείμενος κίνδυνος αφορά περισσότερους δήμους).

Το σημείωμα κλείνει με την προσθήκη ότι η Πυροσβεστική ζήτησε μόνο από την Περιφέρεια τη συνδρομή με μέσα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς (λεωφορεία, υδροφόρες, γαιοπροωθητήρες) για τα οποία υπήρξε ανταπόκριση.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις δραματικές εξελίξεις στη φονική πυρκαγιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ