Συγκλονιστικά βίντεο από το Μάτι: Τα τελευταία λεπτά λίγο πριν οι φλόγες εγκλωβίσουν τα 26 θύματα | Εικόνα Αποκάλυψης: Κάηκαν αγκαλιά με τα παιδιά τους

0
1610

Από τη  μία πλευρά οι φλόγες, από την άλλη ο γκρεμός εγκλώβισαν τους άτυχους πολίτες

Δύο συγκλονιστικά βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr αποκαλύπτουν τα τελευταία λεπτά των 26 ανθρώπων στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής, λίγο πριν τον όλεθρο.

VIDEO2
VIDEO1

Στο ένα βίντεο, το οποίο έχει ληφθεί από εθελοντή δασοπυροσβέστη που κινείται με τη μοτοσικλέτα του στην περιοχή, δείχνει τα αυτοκίνητα που έχουν εγκαταλείψει οι οδηγοί σταματημένα και κλειδωμένα στη Λ.Ποσειδώνος. Οι πυροσβέστες ακούγονται να λένε ότι οι πολίτες «παράτησαν τα αυτοκίνητά τους και έφυγαν και πήραν και τα κλειδιά»

Πίσω τους βρίσκεται το πύρινο μέτωπο, ενώ μπροστά τους ο γκρεμός, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν, με τις τραγικές συνέπειες που ακολούθησαν.

Στο δεύτερο βίντεο, ο εθελοντής με έναν φακό ψάχνει ανάμεσα στα καμένα αυτοκίνητα, τυχόν απανθρακωμένους.

Οι 26 εντοπίστηκαν νεκροί σε ένα χωράφι, κοντά σε ταβέρνα της περιοχής και στη θάλασσα. Οικογένειες ολόκληρες, μανάδες νεκρές με τα νεκρά παιδιά στην αγκαλιά τους εντοπίσθηκαν στο χωράφι. Οι άνθρωποι αναζητούσαν σωτηρία προς τη θάλασσα, αλλά ο πύρινος όλεθρος τους εγκλώβισε.

Εικόνα Αποκάλυψης: Κάηκαν αγκαλιά με τα παιδιά τους στην Αργυρή Ακτή

pnigmenoi_main01

Σοκ: Τουλάχιστον 26 νεκροί σε χωράφι, κοντά σε ταβέρνα – Νεώτερες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων στο σημείο στα 30 – Προσπάθησαν να σωθούν από τις φλόγες τρέχοντας προς τη θάλασσα αλλά εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες σε ένα χωράφι – Δήμαρχος Ραφήνας: Οι νεκροί ξεπερνούν τους 60

Αντιμέτωποι με εικόνες αποκάλυψης ήρθαν λίγο πριν από τις οκτώ το πρωί της Τρίτης οι διασώστες στην περιοχή της Αργυρής Ακτής, στο Μάτι: Σε ένα χωράφι, κοντά σε ταβέρνα της περιοχής και στη θάλασσα, εντόπισαν νεκρούς τουλάχιστον 26 ανθρώπους: Οικογένειες ολόκληρες, μανάδες νεκρές με τα νεκρά παιδιά στην αγκαλιά τους εντοπίσθηκαν στο χωράφι. Οι άνθρωποι αναζητούσαν σωτηρία προς τη  θάλασσα, αλλά ο πύρινος όλεθρος τους εγκλώβισε.

Καθώς αρχίζει να ξεκαθαρίζουν οι συνθήκες, όλα δείχνουν ότι οι απελπισμένοι άνθρωποι αρχικά κινήθηκαν προς τα αυτοκίνητά τους, τα οποία όμως παραδόθηκαν στις φλόγες. Όταν είδαν ότι δεν υπήρχε οδός σωτηρίας από εκεί, στράφηκαν προς τη θάλασσα. Ωστόσο, στο σημείο η στεριά καταλήγει σε γκρεμό….

Stand up Μάτι

Λίγα λεπτά πριν τις 12.30 το μεσημέρι ένας ακόμη άνθρωπος ανασύρθηκε νεκρός μέσα από τα αποκαϊδι του αυτοκινήτου του: Δεν είχε γίνει αντιληπτός έως εκείνη την ώρα. Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών έχει ήδη ξεπεράσει τους 60…


Δείτε βίντεο:  Εικόνα Αποκάλυψης: Κάηκαν αγκαλιά με τα παιδιά τους – Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου: Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι τριψήφιος

Εικόνα Αποκάλυψης: Κάηκαν αγκαλιά με τα παιδιά τους - Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι τριψήφιος

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι εντοπίσθηκαν νεκροί κοντά σε ταβέρνα στην Αργυρή Ακτή

Αυτή την ώρα, συγγενείς αγνοουμένων μεταβαίνουν στο χωράφι της φρίκης προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι άνθρωποί τους βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων που εντοπίσθηκαν εκεί.  Αυτό που οδήγησε τους διασώστες να επικεντρώσουν τις έρευνές τους στο συγκεκριμένο σημείο ήταν τα δεκάδες καμμένα αυτοκίνητα που είχαν βρει νωρίτερα κοντά στην ταβέρνα.

Την είδηση για τον εντοπισμό «πολλών νεκρών» μετέφερε στην τηλεόραση του Σκάι ο αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Γιάννης Κοκόλης κάνοντας λόγο «για πάνω από είκοσι». Στη συνέχεια, ο διασώστης Βασίλης Ανδριόπουλος έκανε λόγο για την πρώτη καταμέτρηση των θυμάτων, που κατά τη μαρτυρία του, ανέρχονται σε 26. Όμως, δυστυχώς, πληροφορίες που έρχονται λίγα λεπτά πριν από τις οκτώμισι το πρωί ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τον αριθμό των νεκρών- μιλούν για 30.

Σύμφωνα με τον έως τώρα επίσημο, συνολικό, απολογισμό των νεκρών που ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη, τα θύματα ανέρχονται σε 50.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του διασώστη, οι περισσότεροι νεκροί έχουν εντοπιστεί σε ένα οικόπεδο. Ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται και αρκετά παιδιά, που βρέθηκαν νεκρά στις αγκαλιές των γονιών τους.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, o Δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκαν 26 άνθρωποι νεκροί στην Αργυρή Ακτή, στην περιοχή του Ματιού.

Όπως ο ίδιος διευκρίνισε ωστόσο, τα άτομα αυτά δεν βρέθηκαν σε μια ταβέρνα, ούτε σε κάποιο οικόπεδο, όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες.

«Πνίγηκαν στη θάλασσα, όπου είχαν μπει για να σωθούν» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπουρνούς.

Όπως επισήμανε, από τη συγκεκριμένη περιοχή διακομίστηκαν 700 άτομα με πλοιάρια, αφού κάθε πλοιάριο είχε δυνατότητα να περισυλλέξει μόνο 10-15 άτομα.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπουρνούς, η οικογένεια του οποίου διασώθηκε την τελευταία στιγμή, η πυροσβεστική υποτίμησε στην αρχή την πυρκαγιά και δεν μπήκε μέσα στον οικισμό του Ματιού, με αποτέλεσμα να υπάρξει αυτή η τραγική εξέλιξη.

Την είδηση των νεκρών στο χωράφι επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νίκος Οικονομόπουλος λέγοντας μάλιστα ότι τέτοιες εικόνες είχε να δει από τον μεγάλο σεισμό της Καλαμάτας.

Εικόνες αποκάλυψης και αγωνίας εξω απο την ταβέρνα Αργυρά Ακτή. Η Ειρηνη Ρουσσου αναζητήσει την 59φιλη της Στέλλα Χριστοφίδου . Ψάχνει στα καμμένα αυτοκίνητα να αναγνωρίσει το αυτοκινητο με το οποιο η φιλη της και μια αλλη οικογενεια ειχαν Παει για μπανιο. Ξεκίνησαν να επιστρέψουν αλλα φαινεται οτι τους επιασε η φωτιά

protothema.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ