Video ντοκουμέντο από την επίθεση κοντά στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια

0
134

Δυο συντονισμένες επιθέσεις τα ξημερώματα της Κυριακής (13.05.2018) στα Εξάρχεια, με διαφορά πέντε λεπτών. Στόχοι το σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Η πρώτη μάλιστα έχει καταγραφεί σε ένα video ντοκουμέντο που έχει ανέβει στο YouTube.

Το video έχει τραβηχτεί, όπως φαίνεται, από μπαλκόνι κτιρίου κοντά στο σημείο της επίθεσης. Αρχικά, ακούγονται φωνές, σειρήνες, υπάρχει κινητικότητα, ένας κάδος… φεύγει και τσουλάει στο δρόμο και προς το τέλος του βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα οι φωτιές που προκάλεσαν οι μολότοφ που έριξαν οι άγνωστοι κοντά στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας.

Δείτε τη στιγμή της επίθεσης κοντά στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη

Αν και οι επιθέσεις στα Εξάρχεια έγιναν τα ξημερώματα, η αστυνομία τις έκανε γνωστές το μεσημέρι της Κυριακής (13.05.2018). Οι επιθέσεις ήταν συντονισμένες. Η μια έγινε κοντά στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη και η δεύτερη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Το πρώτο… χτύπημα ήταν στη Χαριλάου Τρικούπη κι έγινε στις 04:25 τα ξημερώματα. Πέντε λεπτά μετά, στις 04:30 έγινε η επίθεση κοντά στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας.

Ξανά στόχος το σπίτι του Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια

Το σπίτι του υπουργού Επικρατείας μπήκε, για πολλοστή φορά, στο στόχαστρο των… γνωστών αγνώστων. Αυτή τη φορά, στόχος τους ήταν να πετάξουν τις μολότοφ στην… πόρτα του. Σύμφωνα πάντως με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Αλέκος Φλαμπουράρης δεν μένει πια στο σπίτι της οδού Βουλγαροκτόνου.

Η επίθεση έγινε στις 04:30 τα ξημερώματα, όταν ομάδα αγνώστων έφτασε στο σημείο και πέταξε βόμβες μολότοφ, πέτρες και μπουκάλια. Το σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη, φυσικά, φυλάσσεται και οι αστυνομικοί κατάφεραν να απωθήσουν τους δράστες και δεν έφτασαν μέχρι την… εξώπορτα!

Από τις βόμβες μολότοφ που πέταξαν οι άγνωστοι προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τρία παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Συντονισμένες επιθέσεις αναρχικών στα Εξάρχεια – Μολότοφ στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ | Newsit.gr

Η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ

Πέντε λεπτά νωρίτερα, στις 04:25 τα ξημερώματα της Κυριακής, ομάδα αγνώστων είχε κάνει (ξανά) την εμφάνισή της στη Χαριλάου Τρικούπη, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Μια δεύτερη ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ που φρουρούν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών και χρήση κρότου – λάμψης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ