Μαξίμου για Ρω: Το τουρκικό ελικόπτερο πήγαινε με σβηστά φώτα | Πυρά από το Ελληνικό φυλάκιο | Διαψεύδουν οι Τούρκοι| Είχαν κάνει αντίστοιχο επεισόδιο και τη Μεγάλη Παρασκευή

3
755

Μαξίμου για Ρω: Το τουρκικό ελικόπτερο πήγαινε με σβηστά φώτα

tourkiko_elikoptero2_arthro

Ωστόσο λένε πως δεν αξιολογούν ως μείζον το συμβάν, αν και έδωσαν το πράσινο φως για προειδοποιητικά πυρά

Τουρκικό ελικόπτερο πετούσε στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου με τα φώτα σβηστά, αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με το συμβάν στη Ρω, υπογραμμίζοντας οτι δεν παραβίασε εθνικό εναέριο χώρο.

Όπως τονίζουν από την κυβέρνηση: «Λειτουργησαμε προειδοποιητικά-αποτρεπτικα και το περιστατικο εληξε». Προσθέτουν δε πως «δεν αξιολογούμε ως μείζον το συμβάν, διότι δεν είχαμε παράβαση».

Ωστόσο, όπως αναφερουν, νυχτερινή πτήση με σβηστά φώτα πλησίον νήσων εντασεται στο πλαίσιο μιας τακτικής εκ του ασφαλούς προκλητικότητας από τη πλευρά της Τουρκίας που εγκυμονεί κινδύνους ατυχήματος.

Πάντως προκαλεί απορία πώς αφού δεν αξιολογείται ως σοβαρό το συμβάν στη Ρω, δόθηκε το πράσινο φως για τροχιοδεικτικές βολές, σε συνεννόηση με το υπουργείο Αμυνας.

Το χρονικό του επεισοδίου στη Ρω

Το ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής έκανε χαμηλή πτήση στη Ρω περίπου στις 10:30 το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα. Το ελικόπτερο προσέγγιζε τη Ρω από ανατολικά προς δυτικά όταν έγινε αντιληπτό από τον αρχιφύλακα του φυλακίου, ο οποίος αμέσως ενημέρωσε ιεραρχικά. Ο αρχιφύλακας έλαβε έγκριση για προειδοποιητικές βολές προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ετσι οι άνδρες που βρίσκονταν στο φυλάκιο έριξαν «τροχιοδεικτικά» πυρά από ελαφρύ οπλισμό, 762 χιλιοστών. Οπως χαρακτηριστικά σχολίασε το ΓΕΣ για την ελληνική αντίδραση «πρόκειται για προβλεπόμενη ενέργεια». Το τουρκικό ελικόπτερο πετούσε χαμηλά, κάτω από τα 300 μέτρα, και μόλις είδε τα πυρά άλλαξε πορεία και έφυγε.

Τουρκικό ελικόπτερο στη Ρω – Πυρά από το ελληνικό φυλάκιο

helicopter_mesa

Σοβαρό επεισόδιο στις 10:30 το βράδυ της Δευτέρας – Ο αρχιφύλακας είδε το ελικόπτερο και αφού ενημέρωσε ιεραρχικά, έλαβε έγκριση για προειδοποιητικά πυρά στην αντίθετη κατεύθυνση

Επεισόδιο με τουρκικό ελικόπτερο που έκανε χαμηλή πτήση στη Ρω σημειώθηκε περίπου στις 10:30 το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr την απολύτως ασυνήθιστη νυχτερινή πτήση έκανε ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας κατέγραψαν την είσοδο του ελικοπτέρου. Το ελικόπτερο προσέγγιζε τη Ρω από ανατολικά προς δυτικά όταν έγινε αντιληπτό από τον αρχιφύλακα του φυλακίου, ο οποίος αμέσως ενημέρωσε ιεραρχικά. Ο αρχιφύλακας έλαβε έγκριση για προειδοποιητικές βολές προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ετσι οι άνδρες που βρίσκονταν στο φυλάκιο έριξαν «τροχιοδεικτικά» πυρά από ελαφρύ οπλισμό, 762 χιλιοστών. Οπως χαρακτηριστικά σχολίασε το ΓΕΣ για την ελληνική αντίδραση «πρόκειται για προβλεπόμενη ενέργεια».

Το τουρκικό ελικόπτερο πετούσε χαμηλά, κάτω από τα 300 μέτρα, και μόλις είδε τα πυρά άλλαξε πορεία και έφυγε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το σημερινό δεν ήταν το πρώτο επεισόδιο στη Ρω. Και το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, ελικόπτερο είχε κάνει διέλευση πάνω από το νησί, γεγονός που ίσως εξηγεί και την αντίδραση των ανδρών του φυλακίου το βράδυ της Δευτέρας.

Οι Τούρκοι είχαν κάνει επεισόδιο με ελικόπτερο στη Ρω και τη Μεγάλη Παρασκευή

ro-nisi-nwe

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ ΡΩ Ή ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ΤΟΥ ΜΠΑΦΟΥΣΚΑ; 1

    Περίεργα πράγματα πληροφορούμεθα για το συμβάν με το τουρκικό ελικόπτερο στην νήσο Ρω.

    Κατ’ αρχάς, «πηγές» του Μαξίμου «διέρρευσαν» στα ΜΜΕ ότι «Δεν υπήρξε παραβίαση από το τουρκικό ελικόπτερο, λειτουργήσαμε προειδοποιητικά».

    Απλό ερώτημα: εφόσον δεν υπήρξε παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου, γιατί οι στρατιώτες έριξαν προειδοποιητικές βολές –έστω και στην αντίθετη κατεύθυνση απ’ αυτήν που πετούσε το ελικόπτερο; Δεν «κολλάει»! Εδώ, ή το Μαξίμου ψεύδεται και υπήρξε παραβίαση του Ε.Ε.Χ. ή…

    Έπειτα, είναι η 12ωρη καθυστέρηση στην ενημέρωση της κοινής γνώμης. Έγινε σε μια προσπάθεια να καλυφθεί το συμβάν ή μήπως εδώ κρύβεται κάτι άλλο;

    Τρίτο περίεργο: συνήθως οι Τούρκοι επαίρονται για τις παραβιάσεις και τις κάθε είδους προκλήσεις που κάνουν και μάλιστα παραθέτουν βίντεο απ’ αυτές. Μάλιστα, θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν το συγκεκριμένο θέμα με τους πυροβολισμούς –έστω και στον αέρα- από τη στιγμή που το Μαξίμου λέει πως δεν υπήρξε παραβίαση!

  2. ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ ΡΩ Ή ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ΤΟΥ ΜΠΑΦΟΥΣΚΑ ΚΑΜΕΝΟΥ; 2

    Ωστόσο, το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού Γιλντιρίμ διαψεύδει αυτό καθ’ αυτό το επεισόδιο!

    Και εν τέλει αναρωτιόμαστε: υπήρξε πράγματι επεισόδιο ή μήπως πρόκειται για φούσκα του γνωστού… μπαφούσκα, προκειμένου να δείξει –μέσω των ξεσαλωμένων διαδικτυακών παπαγάλων του, που πήραν τη… δόση τους και οργιάζουν από το πρωί- στους ταπεινωμένους Έλληνες ότι «δεν τρώμε μόνο σφαλιάρες, κάτι κάναμε κι εμείς, έστω πυροβολώντας στον αέρα»;

    (ΥΓ): Σε κάθε περίπτωση, οι στρατιώτες μας έχουν κινητά τηλέφωνα και σίγουρα κάποιος ή κάποιοι εξ’ αυτών θα τράβηξαν βίντεο. Μπορούμε να το δούμε για να πεισθούμε;

  3. Ποιος είσαι εσύ που πρέπει να σε πείσουμε για το γεγονός στη ρω ; Γιατί τέτοια περιέργεια; Είναι ακριβώς όπως τα είπαν στις ειδήσεις τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο,κ πολύ λαιτ αντιδρασανε τα παιδιά μας εκεί κάνανε,ακριβως οτι προβλέπει ο κανονισμός για τέτοιες περιπτώσεις.Εσυ θα υποδείξεις τι πρέπει ή τι δεν πρέπει να κάνει ο στρατός μας;Μετά από χιλιάδες καθημερινές παραβιασεις εσύ πως θα αντιδρούσε στην θέσει τους;Άντε μπράβο !!! Που δεν ενοχληθεικες που εκτός από τις καθημερινές παραβιασεις εμβολισανε Ελληνικό σκάφος,κ σηλαβανε κ δύο στρατιώτες μας με δόλο ,μετακόμισαν τον φραχτη κ μπερδευτηκαν τα παιδιά ,αυτά δεν τα βλέπεις;;;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ