Δήμοι ενημερώνουν για τα καταφύγια! (Δείτε τους χάρτες)

12
20056

Δήμοι ενημερώνουν για τα καταφύγια! (Δείτε τους χάρτες)

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Τουρκική προκλητικότητα έχει θέσει σε κόκκινο συναγερμό όχι μόνο τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, αλλά και την πολιτική προστασία – Ήδη δήμοι στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά κυρίως στα νησιά ενημερώνουν τους πολίτες για τα καταφύγια σε περίπτωση πολέμου –  Δείτε τους χάρτες με τα σημεία των δήμων στη Gallery του Newsbomb.gr 

Όπως θα διαπιστώσετε, οι Δήμοι Καλαμάτας, Χανίων, Σερρών, Θήρας ενημερώνουν τους δημότες για τους χώρους καταφυγής πληθυσμού. Επίσημα όλοι μιλούν για «σεισμό» και φυσικές καταστροφές.

Ή κάτι γνωρίζουν για επικείμενη μεγάλη φυσική καταστροφή ή συμβαίνει κάτι άλλο…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 

Την παρουσίαση των χώρων συγκέντρωσης κοινού στο Δήμο Καλαμάτας έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θανάση Βασιλόπουλος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την πολιτική προστασία.

Οι χώροι καταφυγής για την Καλαμάτα, καθώς και για τις Τοπικές Κοινότητες όπως παρουσιάστηκαν είναι οι εξής:

kalamata 1

kalamata 2

Δείτε στη Gallery του Newsbomb.gr όλα τα καταφύγια ανα Δήμο

Δείτε εδώ τις εξελίξεις με τους Έλληνες στρατιωτικούς στον Έβρο

Σε ανάρτηση χαρτών των χώρων καταφυγής του νησιού έχει προχωρήσει το αρμόδιο όργανο του Δήμου Θήρας, με οδηγίες για την προστασία των πολιτών.

Ως τέτοιοι χώροι ορίζονται: πλατείες, ελεύθεροι χώροι (π.χ. κενά οικόπεδα), ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις, περιοχές αστικού πρασίνου (άλση, πάρκα, παιδικές χαρές), προαύλια σχολείων και εκκλησιών, οι οποίοι οφείλουν να είναι μακριά από επικίνδυνα εδάφη για κατολίσθηση ή καθίζηση, καθώς και από αναχώματα και υπόγειες στοές ενώ για παραθαλάσσιες περιοχές η υψομετρική θέση πρέπει να είναι τέτοια που να αποκλείει διακινδύνευση από θαλάσσιο σεισμικό κύμα (tsunami).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΤΑΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ 

48 καταφύγια στη Σαντορίνη

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θήρας έχει ορίσει και οριοθετήσει ως χώρους καταφυγής πολιτών σε περίπτωση σεισμού τα παρακάτω 48 σημεία:

Στη Θηρασία : Το ελικοδρόμιο και ο χώρος ιατρείου – γήπεδο 5×5 στο Μανωλά και ο χώρος του βιολογικού στον Ποταμό (3)

Στην Οία: Η πλατεία λεωφορείων ΚΤΕΛ, η πλατεία τουριστικών λεωφορείων, η πλατεία Φοινικιάς, η πλατεία αφαλάτωσης, ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων στο Θόλο και η αυλή του Δημοτικού Σχολείου με την πλατεία και τη δεξαμενή (6)

Στο Ημεροβίγλι: Το γήπεδο μπάσκετ, το γήπεδο 5×5 και ο ιδιωτικός χώρος στάθμευσης Γαλή (3)

Στον Κάτω Βουρβούλο: Η κεντρική πλατεία, το γήπεδο ποδοσφαίρου και το πάρκο οδικής βοήθειας (3)

Στον Άνω Βουρβούλο: Η πλατεία του χωριού και ο περιβάλλοντας χώρος του Ιερού Ναού Αγίας Μονής (2)

Στα Φηρά: Η πλατεία Αγίου Γερασίμου, η παιδική χαρά με το χώρο στάθμευσης στο Φηροστεφάνι, ο περιβάλλοντας χώρος της αίθουσας Κοντοχωριανών καθώς και η ιδιωτική παιδική χαρά “Ροδιές”, ο ιδιωτικός χώρος camping – κατοικιών, ο χώρος στάθμευσης έναντι του ΓΕΛ και το γήπεδο του Πανθηραϊκού (7)

Στον Καρτεράδο: Η κεντρική πλατεία, η παιδική χαρά, το γήπεδο και ο προαύλιος χώρος του ΔΑΠΠΟΣ (4)

Στη Μεσαριά: Το γήπεδο με την παιδική χαρά και ο υπαίθριος χώρος του εμπορικού κέντρου Καρομολέγκου. (2)

Στο Βόθωνα: Ο υπαίθριος χώρος του Δημοτικού Σχολείου και η παιδική χαρά (2)

Στην Έξω Γωνιά: Ο προαύλιος χώρος του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους (1)

Στην Επισκοπή (Μέσα) Γωνιά: Το γήπεδο Καμαρίου, η κεντρική πλατεία πρώην γραφείων κοινότητας και ο χώρος κοινοτικών σταύλων (3)

Στον Πύργο: Η έξω και η κεντρική πλατεία του χωριού, ο χώρος στάθμευσης λεωφορείων, το γήπεδο ποδοσφαίρου και η παιδική χαρά (5)

Στο Μεγαλοχώρι: Το γήπεδο, η κεντρική πλατεία του χωριού και το μετόχι (3)

Στο Ακρωτήρι: Ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων οικισμού και το γήπεδο 5×5 (2)

Στο Εμπορείο: Η κεντρική πλατεία Ευαγγελισμού και το γήπεδο Λάβας (2)

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους ιδιόκτητους χώρους προβλέπεται μνημόνιο συνεργασίας για πιθανή χρήση τους.

Τα καταφύγια του Δήμου Σερρών

Εντύπωση κάνει η ενημέρωση του Δήμου Σερρών στους δημότες του,για τους χώρους καταφυγής (συγκέντρωσης) σε περίπτωση σεισμού.

Βέβαια,είναι μια πολύ σωστή ανακοίνωση, που θα έπρεπε να γίνεται από όλους τους Δήμους.

Λίγοι πολίτες γνωρίζουν,που θα έπρεπε να πάνε σε μια τέτοια κατάσταση.

Στην συνέχεια ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Σερρών:

Πίνακας χώρων καταφυγής (συγκέντρωσης) σε περίπτωση σεισμού

1.Πλατείες : ΙΚΑ – Νικομηδείας – Νίκης – Ελευθερίας – Εμπορίου – Κατακονόζι –

– Δημοκρατίας (παλιά Σφαγεία).

Κεντρικό πάρκο Ομονοίας.

Το πάρκο των χιλίων Δέντρων – Ά Καπη.

Πίνακας Καταυλισμών σε περίπτωση σεισμού (προσωρινή διαμονή)

Στρατόπεδα : Παπαλουκά – Εμ. Παπά – Κολοκοτρώνη

Πάρκο πλησίον αυτοκινητοδρομίου.

Χώροι ΤΕΙ.

Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο.

Αθλητικές εγκαταστάσεις.

Δημοτικό Στάδιο Σερρών.

Δημοτικό Γήπεδο Σερρών

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ 

Αντίστοιχες εγκαταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε ελεύθερους χώρους (π.χ. γήπεδα ποδοσφαίρου) των Δημοτικών κοινοτήτων Λευκώνα, Σκουτάρεως, Μητρουσίου, καθώς και των τοπικών κοινοτήτων Ξηρότοπου, Μετοχίου, Αϊ Γιάννη, Κρίνου, Ελαιώνα, Οινούσας, Επταμύλων, Αν. Βροντού, Ορεινής, Χριστός, Λευκώνα, Αναγέννησης, Βαμβακιάς, Προβατά, Μονοκλησιάς, Άνω Καμήλας, Κάτω Καμήλας, Κουμαριάς, Αδελφικού, Κουβουκλίου, Βαμβακούσας, Πεπονιάς, Κωνσταντινάτου, Αγία Ελένης.

Σε κόκκινο συναγερμό και η Κρήτη

Πώς θα προστατευτούν οι πολίτες στα Χανιά σε περίπτωση πολέμου και αεροπορικού βομβαρδισμού; Υπάρχουν καταφύγια στο νομό Χανίων για τον άμαχο πληθυσμό; Αντίστοιχα, ποιοί είναι οι χώροι καταφυγής πληθυσμού σε περίπτωση ισχυρού σεισμού; Ολα αυτά τα αποκαλύπτει ενημερωτικό δημοσίευμα του flashnews.gr .

Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας: Αυτό είναι το ελληνικό σχέδιο σε περίπτωση σύγκρουσης

Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας: Αυτό είναι το ελληνικό σχέδιο σε περίπτωση σύγκρουσης

Οι κινήσεις του Πολεμικού Ναυτικού και των μαχητικών αεροσκαφών που θα κόψουν τον «τσαμπουκά» των Τούρκων

Με την ένταση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας να βρίσκεται στο… κόκκινο και την τουρκική ηγεσία να απειλεί ευθέως τη χώρα μας με πόλεμο, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σχεδιάζουν τους τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπίσουν τους προκλητικούς γείτονες σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης.

Όσοι υποστηρίζουν πως ένας πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας θα κριθεί σε λίγες μέρες λόγω της υπεροπλίας των Τούρκων σε έμψυχο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό, θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εξαιρετικά αξιόμαχες, οι πιλότοι οι καλύτεροι σε όλο το ΝΑΤΟ και ο στόλος μας ο πιο ισχυρός στη Μεσόγειο.

Η Ελλάδα διαθέτει έναν από τους πιο δυναμικούς αεροπορικούς στόλους στην Ευρώπη και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά ξένοι ειδικοί εμπειρογνώμονες.

Κύριος στόχος των Ελλήνων πιλότων που αναγνωρίζονται ως οι καλύτεροι του ΝΑΤΟ, ακόμα και από τους Αμερικανούς σύμφωνα με την τελευταία άσκηση Red Flag στις ΗΠΑ, σε ενδεχόμενη ελληνοτουρκική σύρραξη θα είναι τα Στενά των Δαρδανελίων, όπως και την ένδοξη περίοδο 1912-13 στους Βαλκανικούς πολέμους.

Βασική αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας θα είναι η απαγόρευση εξόδου των τουρκικών μονάδων επιφανείας, των υποβρυχίων τους στο Αιγαίο με ειδικές αποστολές TASMO (Tactical Air Support for Maritime Operations).

Μιλάμε για την αποστολή καταστροφής όλων των κύριων μονάδων του εχθρικού Στόλου από την Πολεμική μας Αεροπορία με την χρήση αντι-πλοϊκών πυράυλων AM-39 Exocet. Πρόκειται για την πιθανότερη εξέλιξη σε μία «θερμή» αναμέτρηση στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Η επιτυχία ή αποτυχία μαζικού πλήγματος όλων των κύριων μονάδων του τουρκικού στόλου, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο χώρες, διότι τότε στο ελληνικό Αρχιπέλαγος θα αρμενίζει μόνο το ένδοξο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό μας ελέγχοντας τα πάντα.

Αυτήν την «δύσκολη» και συγχρόνως επικίνδυνη αποστολή θα κληθεί να πραγματοποιήσει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία με αεροσκάφη τύπου Mirage-2000, ενώ για τα υπόλοιπα τουρκικά σκάφη υπάρχει «μέριμνα».

Ο συνδυασμός αεροσκαφών Mirage 2000 και πυραύλων AM-39 Block II Exocet αποτελεί την τέλεια εγγύηση για εξουδετέρωση των εχθρικών μονάδων επιφανείας και την απαγόρευση οποιασδήποτε κίνησης τους στο Αιγαίο με στόχο την κυριαρχία στην περιοχή επιχειρήσεων.

Η ικανότητα αυτή επιδείχτηκε το Μάιο του 2012, όταν ένας πύραυλος Exocet εκτοξεύτηκε από Mirage 2000 της 332 ΜΠΚΠΚ στο Πεδίο Βολής Κρήτης. Ο πύραυλος πέταξε σε χαμηλό ύψος σχεδόν πάνω από τα κύματα πλήττοντας τον στόχο του με απόλυτη επιτυχία, επιβεβαιώνοντας ότι η Πολεμική μας Αεροπορία έχει την ικανότητα να πλήξει θανάσιμα από απόσταση ασφαλείας, οποιονδήποτε ναυτικό στόχο της ανατεθεί.

Την ίδια στιγμή, στον αέρα η τουρκική αεροπορία με μαζικές εξόδους F-16 θα προσπαθήσει «απεγνωσμένα» να κυριαρχήσει. Αυτό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο.

Σύμφωνα με Ισραηλινούς ανώτατους αξιωματικούς που «κόβει το μάτι τους», η τουρκική αεροπορία σε πιθανή σύγκρουση με την ελληνική θα επιζήσει μόνο 48 ώρες.

Το περιβάλλον του ελληνικού Αρχιπελάγους αλλά και η σύνθεση της κύριας απειλής που είναι το τουρκικό Ναυτικό, αποτελούν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εφαρμογή των επιχειρήσεων ΤΑΥΝΕ ή TASMO, οι οποίες θα αναλάβουν σε περίοδο επιχειρήσεων να εξουδετερώσουν την απειλή που πρεσβεύουν οι μεγάλες μονάδες επιφανείας.

Το ΓΕΕΘΑ διαθέτει τον κατάλληλο επιχειρησιακό σχεδιασμό για ενεργοποίηση αποστολών αυτής της μορφής, αναλόγως της τακτικής κατάστασης που θα δημιουργηθεί, εμπλέκοντας εχθρικούς στόχους σε ένα συνδυασμένο πεδίο διεξαγωγής αεροναυτικών επιχειρήσεων.

Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι αποβατικές ενέργειες στην περιοχή της Δυτικής Θράκης από τους Τούρκους, διότι και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι από τον Έβρο δεν περνάνε «με καμία προσπάθεια» .

Το κύριο ρόλο σε αυτήν την περίπτωση, θα διαδραματίσει ο παράγοντας ψυχολογία, με τους Τούρκους να νιώθουν συνεχώς από πάνω τους τον «βούρδουλα» του Ερντογάν να τους χτυπά αλύπητα.

Τα σχέδια των Ελληνικών Δυνάμεων έχουν βάλει στόχο σύμφωνα με τις κινήσεις των φονιάδων του βυθού, τα πανίσχυρα και αόρατα Υποβρύχια τύπου 214, να χτυπήσουν τα Τούρκικα πριν καν προλάβουν να απλωθούν και πάρουν θέσεις για ναυμαχία με τα Ελληνικά.

Ίσως να είναι απο τα καλύτερα επιθετικά σχέδια των Ελληνικών Δυνάμεων που έχουν μπει μέχρι στιγμής στο τραπέζι των Επιχειρήσεων και αυτό αφήνει μια νότα αισιοδοξίας, ότι αφήνουμε πίσω τον αμυντικό σχεδιασμό. Η πανωλεθρία των Τουρκικών Πολεμικών θα είναι δεδομένη αν κλείσουμε και τα Στενά ώστε να μην κατέβουν στο Αιγαίο τα Πολεμικά που είναι αγκυροβολημένα.

Δείτε χάρτη:

85

Με πληροφορίες από: pentapostagma.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Της Κω τα καταφύγια που είναι βρε παιδιά; καθώς επίσης και σειρήνες δεν έχουμε ακούσει ποτέ… δουλέυουν;

  2. Ναι , όλα καλά, αλλά εδώ στην Κω που υπάρχουν καταφύγια; Σε μια έκτακτη ανάγκη που θα τρέξουν να βοηθηθούν ηλικιωμένοι και ανήμποροι άνθρωποι; καλό θα ήταν να υπάρχει μια ενημέρωση του κόσμου…

    • απαράδεκτο εδώ στην Κω να μην υπάρχει κάτι σε περίπτωση ανάγκης !!! τι κάνουμε κάποιος πρέπει να μας πει !

  3. στην ΚΩ δεν υπαρχει τιποτα. θα μας καψουν ζωντανους οι ναπαλμ , οι λευκου φωσφορου και οι θερμοβαρικες. τυχερος οποιος παει απο σφαιρα

  4. εμεις δεν είχαμε σχεδιο για τον σεισμο και οι τουρίστες την εβγαλαν σε τραπεζακια στην πλατεια ελευθεριας…ότι ναναι

  5. Copy paste σε όλους τους δήμους είναι. Πλατεία, πάρκο,αυλή σχολείου 😂 άκου καταφύγια. Να χωρέσουμε μόνο γιατί έχουμε και τους πρόσφυγες που πρέπει να προστατευτούν και αυτοί.

    • Για αυτούς μη νοιάζεσαι που σου έχουν τακτοποιημένους οι πρώτοι που θα φύγουν πριν ακόμα ακουστούν οι σειρήνες εμείς τι κάνουμε να κοιτάξουμε τα τομάρια μας γιατί δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ