Μάνη: Βγήκε από το Δρομοκαΐτειο και έκαψε ζωντανό τον παραπληγικό πατριό του

0
429

Προσπάθησε να κάψει και τη μητέρα και έναν γείτονα ρίχνοντάς τους εύφλεκτο υλικό – Παραδόθηκε μετά το έγκλημα

Μια ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς στον Άγιο Νικόλαο του δήμου Δυτικής Μάνης στην Μεσσηνία, όταν ένας 34χρονος άνδρας με ψυχολογικά προβλήματα σκότωσε τον παραπληγικό πατριό του και αποπειράθηκε να κάψει ζωντανή και την μητέρα του.

Όλα ξεκίνησαν σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι, όταν ο 34χρονος άνδρας, άφησε το τροχόσπιτο του, στο οποίο μένει εδώ και μερικούς μήνες και επισκέφτηκε, λόγο της πρωτοχρονιάς, τους γονείς του στην οικία τους.

Στην αυλή του σπιτιού των γονιών του βρίσκονταν εκτός από την μητέρα του και τον πατριό του, ο οποίος τον έχει μεγαλώσει και τον έχει αναγνωρίσει σαν δικό του παιδί, ένας οικογενειακός φίλος και μια θεία του.

Όταν ο 34χρονος έφτασε στην αυλή χαιρετώντας τους όλους, χωρίς να το καταλάβουν, έφτιαξε ένα μείγμα εύφλεκτου υλικού από βενζίνη και πετρέλαιο και το έριξε πρώτα στον πατριό του, ο οποίος ήταν καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και του άναψε φωτιά, καίγοντας τον ζωντανό.

Οι υπόλοιποι στην παρέα σοκαρίστηκαν και προσπάθησαν να σβήσουν την φωτιά από τον άτυχο παραπληγικό μα μάταια.

Στην συνέχεια, ο 34χρονος άνδρας, χωρίς να νοιώθει τι γίνεται γύρω του, κρατώντας το μείγμα του εύφλεκτου υλικού που είχε φτιάξει το έριξε στην μητέρα του προσπαθώντας να της ανάψει φωτιά, όμως η γυναίκα κατάφερε και έφυγε τρέχοντας από την αυλή του σπιτιού της ουρλιάζοντας.

Ο 34χρονος, στην συνέχεια, έφυγε από την οικία των γονιών του και πήγε σε κοντινή οικία, όπου ο ιδιοκτήτης της έλειπε και έριξε το υπόλοιπό μίγμα στην πόρτα του σπιτιού καίγοντας την με εκείνον να εγκαταλείπει το σημείο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο 34χρονος που έκαψε ζωντανό τον ανάπηρο πατριό του 

Ο ιδιοκτήτης που βρισκόταν σε φίλους κοντά στο σπίτι του, είδε την φωτιά και πήγε αμέσως να την σβήσει και από την προσπάθεια της κατάσβεση της τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι του.

Μετά από κάποιες ώρες και αφού το χωρίο είχε αναστατωθεί ο 34χρονος άνδρας πήγε και παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Στο χωριό έφτασαν αστυνομικοί από το τμήμα της περιοχής και της Ασφάλειας από την Καλαμάτα, που διερευνούν την αιτία του πρώτου φονικού του νέου έτους.

Ο άτυχος άνδρας που βρήκε φρικτό θάνατο από τα χέρια του ανθρώπου που μεγάλωσε

Να σημειωθεί ότι ο 34χρονος Δημήτρης, πριν από μερικούς μήνες πήρε εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο όπου και νοσηλευόταν με ψυχιατρικά προβλήματα ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού Νίκο Αποστολίδη ο δράστης έμενε μόνος του το τελευταίο διάστημα που είχε γυρίσει στο χωριό.

«Τη γνωρίζω την οικογένεια του δράστη, πρόκειται για μια πολύ ήσυχη οικογένεια και μάλιστα η μητέρα του είναι καθηγήτρια στο σχολείο του χωριού μας. Ο Δημήτρης, ο γιος της, είχε πολλά ψυχολογικά προβλήματα και από ότι γνωρίζω είχε νοσηλευθεί στο παρελθόν. Τον τελευταίο καιρό, δεν γνωρίζω τι είχε συμβεί με την οικογένεια και ο Δημήτρης έμενε σε τροχόσπιτο, μακριά από το σπίτι των γονιών του .Η μητέρα του είχε παντρευτεί τον πατριό του όταν ο Δημήτρης ήταν μικρός ακόμα και ο Χρήστος, ο πατριός του, του είχε δώσει το δικό του όνομα  και τον αγαπούσε σαν δικό του παιδί. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη σήμερα και τον έκαψε ζωντανό τον άνθρωπο. Τον περιέλουσε με βενζίνη και του έβαλε φωτιά» λέει στο protothema.gr ο κ. Αποστολίδης  και προσθέτει:

«Νωρίτερα  είχε πάει στο σπίτι ενός φίλου του και έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα  αυτό. Ο ιδιοκτήτης του πάνω ορόφου αντιλήφθηκε τη φωτιά και ειδοποίησε την πυροσβεστική. Στη συνέχεια ο Δημήτρης έφυγε από το σημείο και πήγε στους γονείς του. Εκεί δεν ξέρω τι συνέβη και άρχισε να λογομαχεί μαζί τους . Τότε η μητέρα του έφυγε και κρύφτηκε μέσα στο σπίτι  ενώ περιέλουσε με βενζίνη τον πατριό του ο οποίος είχε κινητικά προβλήματα και δεν μπόρεσε να ξεφύγει εύκολα.  Έχουμε σοκαριστεί όλοι από αυτό το γεγονός γιατί είμαστε μια κλειστή κοινωνία και δεν έχουμε συνηθίσει  σε τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ