Χρήστος Ζαπαντιώτης: Ευγενικός, χαμογελαστός και δολοφόνος – Τεράστια ερωτήματα για τους ψυχολογικούς ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. (Μαρτυρία σοκ! Την χτυπούσε κάθε μέρα για να…)

0
986

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αξιωματικός, ο Χρήστος Ζαπαντιώτης χαμογελούσε και στο πρόσωπό του σχηματίζονταν “λακάκια”. Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 οι αστυνομικοί θέλησαν να δείξουν ότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που θα μπορούσαν να φανταστούν πως θα έφτανε στο σημείο να σκοτώσει τη σύζυγο, την πεθερά και το ίδιο του το σπλάχνο.

Οι ψυχολογικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ.

Ο τελευταίος ψυχολογικός έλεγχος που πέρασε ο 47χρονος Αρχιφύλακας ήταν το 2011. Οι πληροφορίες λένε ότι οι εξειδικευμένοι ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχαν ντο παραμικρό σημείο αμφιβολίας στο να τον κρίνουν κατάλληλο να φέρει όπλο.

Ο Χρήστος Ζπαντιώτης με βάση τον κανονισμό της ΕΛ.ΑΣ. θα έπρεπε να περάσει και πάλι από έλεγχο το 2016. Αυτό δεν συνέβη. Παρά το γεγονός ότι είχε “κλείσει” η πενταετία που προβλέπεται η Αρχιφύλακας δεν πέρασε από τα τεστ καθώς δεν επαρκεί το προσωπικό. Οι ψυχολόγοι λόγω φόρτου εργασίας δίνουν προτεραιότητα σε άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούν σε “μάχιμες” μονάδες, όπως για παράδειγμα η ΕΚΑΜ…Έτσι η δική του εξέταση πήγε χρονικά πίσω.

Πάντα φιλικός και χαμογελαστός

Την ίδια ώρα ωστόσο όσοι ζούσαν καθημερινά στο πλευρό του 47χρονου στην υπηρεσία του τον περιγράφουν ως έναν εξαιρετικά ευγενικό, φιλικό και χαμογελαστό άνθρωπο.

Όπως επισημαίνουν μάλιστα δεν είχε δώσει κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του όλα αυτά τα χρόνια την παραμικρή αφορμή. Επισημαίνουν μάλιστα ότι δεν υπήρξε το παραμικρό λάθος στη συμπεριφορά του που θα μαρτυρούσε ότι κάτι συμβαίνει.

Μαρτυρία σοκ! Την χτυπούσε κάθε μέρα για να του δώσει λεφτά να αγοράσει τζιπ!

Άγιοι Ανάργυροι: Μαρτυρία σοκ! Την χτυπούσε κάθε μέρα για να του δώσει λεφτά να αγοράσει τζιπ! | Newsit.gr

 

Ανοίγουν στόματα στους Αγίους Αναργύρους για την οικογενειακή τραγωδία που συγκλονίζει όλη την Ελλάδα. Τι όπλισε το χέρι του Χρήστου Ζαπαντιώτη; Τι τον ώθησε να σκοτώσει παιδί, γυναίκα και πεθερά; Η γειτονιά είναι συγκλονισμένη και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ένα τόσο μεγάλο κακό.

Ο αδερφός της πεθεράς του Ζαπαντιώτη ξέσπασε μπροστά στις κάμερες και είπε πράγματα που μόνο η οικογένεια θα μπορούσε να γνωρίζει. Υποστήριξε ότι ο δράστης του μακελειού ο άνθρωπος που δεν δίστασε να αφαιρέσει την ζωή του ίδιου του του παιδιού ήταν βίαιος με την σύζυγός του. Ότι την χτυπούσε καθημερινά τα τελευταία δυο χρόνια ζητώντας χρήματα.

«Ένας εγκληματίας. Κάθε μέρα την έδερνε για να πάρει τα λεφτά ο αλήτης! Την απειλούσε με το όπλο εδώ και δυο χρόνια. Ήθελε να πάρει μεγάλο αυτοκίνητο για να πηγαίνει στο Κολωνάκι στον Σημίτη. Γι’ αυτό την σκότωσε. Και ανέβηκε η αδερφή μου επάνω και σκότωσε και την αδερφή μου. Η αδερφή μου, μου έλεγε ότι υποφέρουν. Πέθανε το παιδί της ο ανιψιός μου και ήθελε αυτός να πάρει τα μισά λεφτά», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία παιδικής φίλης της πεθεράς του δράστη. Η γυναίκα, σε κατάσταση σοκ περιγράφει με τα καλύτερα λόγια την οικογένεια του αρχιφύλακα και ειδικά για την μητέρα και την κόρη.

Ο Χρήστος Ζαπαντιώτης επί μία ώρα σκεφτόταν να αυτοκτονήσει – Σοκ από τα ευρήματα

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή συγκλονίζουν. Ο Αρχιφύλακας Χρήστος Ζαπαντιώτης φαίνεται ότι έκανε ό,τι έκανε χωρίς να καταλάβει τις συνέπειες των πράξεών του. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρώτα πυροβόλησε στον αέρα δύο ή τρεις φορές. Έτσι ξεκίνησε το κακό. Το οπλισμένο του χέρι όμως γρήγορα στράφηκε προς την οικογένειά του… Οι Άγιοι Ανάργυροι πνίγηκαν μέσα σε μερικά λεπτά στο αίμα…

Όλα δείχνουν ένας καυγάς που ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακή ήταν η μοιραία αφορμή. Ο Αρχιφύλακας μόλις είχε επιστρέψει από υπηρεσιακό ταξίδι στα Ιωάννινα όπου συνόδευε τον Κώστα Σημίτη. Όπως πάντα έφερε μαζί του το υπηρεσιακό όπλο.

Φαίνεται ότι ενώ η 3χρονη κόρη του ζευγαριού είχε πέσει για ύπνο όταν ο Χρήστος Ζαπαντιώτης και η σύζυγός του άρχισαν να καυγαδίζουν. Ο καυγάς ήταν έντονος. Η πεθερά του Αρχιφύλακα που έμενε στο ισόγειο ανέβηκε να δει τι συμβαίνει. Όσοι γνωρίζουν την αιτία προστριβών ανάμεσα στο ζευγάρι λένε ότι ίσως η παρουσία της πεθεράς του κορύφωσε την ένταση.

Ο Αρχιφύλακας Χρήστος Ζαπαντιώτης φαίνεται βγήκε εκτός εαυτού. Από τα ευρήματα των αστυνομικών στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου φαίνεται ότι πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές “στον αέρα”, οι βολίδες βρέθηκαν καρφωμένες στους τοίχους. Άγνωστο τι είχε ειπωθεί, ωστόσο ο 47χρονος ένιωσε εκδικητική μανία τόσο έναντι στη σύντροφο όσο και ενάντια στην πεθερά του. Έστρεψε το όπλο στη σύζυγό του και την πυροβόλησε από κοντινή απόσταση τρεις φορές στο στήθος. Στη συνέχεια πυροβόλησε δυο φορές τη μητέρα της.

Άγνωστο γιατί δεν σταμάτησε εκεί. Πήγε στην κρεβατοκάμαρα όπου βρισκόταν το μικρό κοριτσάκι του και το εκτέλεσε. Σκότωσε το ίδιο του το παιδί ολοκληρώνοντας ένα άνευ προηγουμένου έγκλημα, ωστόσο όλα δείχνουν ότι επί τουλάχιστον μια ώρα περιφερόταν μέσα στο σπίτι.

Ίσως δεν είχε αρχικά συνειδητοποιήσει τι είχε κάνει. Είχε αδειάσει το όπλο πάνω στην οικογένειά του και φαίνεται ότι όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί αποφάσισε να στρέψει το όπλο στον εαυτό του. Έβαλε την κάννη στο σαγόνι του και τράβηξε τη σκανδάλη.

Κανείς δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό. Χρειάστηκαν ώρες για να αποκαλυφθεί η τραγωδία. Φίλοι και συνάδελφοι αναζήτησαν τη σύζυγό του καθώς δεν είχε πάει στη δουλειά της… Όταν το μεσημέρι συγγενείς έφτασαν στο σπίτι αντίκρισαν το αποτρόπαιο έγκλημα. Και σήμερα το κηδειόχαρτο έχει μείνει για να θυμίζει τα όσα τραγικά έγιναν μέσα στο σπίτι της οικογένειας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ