Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Ρέθυμνο: Ο μαθητής έσπασε το πόδι του καθηγητή του στην τάξη –...

Ρέθυμνο: Ο μαθητής έσπασε το πόδι του καθηγητή του στην τάξη – Η παρατήρηση και οι σκηνές απείρου κάλλους!

0
531

Ο ξυλοδαρμός καθηγητή από μαθητή του στο Ρέθυμνο προβληματίζει την εκπαιδευτική κοινότητα στην Κρήτη. Το απίστευτο περιστατικό συνέβη  εν ώρα μαθήματος πριν από λίγες μέρες σε σχολείο του Ρεθύμνου, όταν ένας μαθητής έστειλε στο νοσοκομείο τον καθηγητή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής φέρεται να έκανε παρατήρηση στον μαθητή του για απρεπή συμπεριφορά την ώρα του μαθήματος, με τον ίδιο να συνεχίζει παρά τις υποδείξεις. Η ένταση ανέβηκε, με τον μαθηματικό να τον διώχνει εκτός τάξης. Τότε ο νεαρός σηκώθηκε από τη θέση του και τον κλώτσησε. Αποτέλεσμα ήταν ο καθηγητής να βάλει γύψο στο πόδι, μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, πρόκειται για μαθητή που αντιμετωπίζει πρόβλημα ως προς τη διαχείριση των συναισθημάτων του και ιδιαίτερα του θυμού του.

Οι κινήσεις του καθηγητή μετά το χτύπημα του μαθητή

Δε θα ασκηθεί μήνυση από τον Μαθηματικό του 1ου ΕΠΑΛ στον μαθητή της Β’ Λυκείου, αφού οι γονείς του εφήβου προσκόμισαν γνωμάτευση ειδικού που αναφέρει την κατάσταση του μαθητή και αιτιολογεί τη συμπεριφορά του.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για άριστο μαθητή, αφού πέρυσι ο ίδιος μαθηματικός τον είχε βαθμολογήσει με 20, όμως αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά η ανάγκη πρόσληψης σχολικών ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και ψυχιάτρων που εξειδικευμένα θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην σχολική κοινότητα.

Τα ανάλογα περιστατικά του παρελθόντος και το τωρινό, αποδεικνύουν στην πράξη, ότι πια ούτε η οικογένεια, ούτε το σχολείο μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βοηθήσουν παιδιά και εφήβους στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν…

Πηγή: neakriti.gr, flashnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ