Αυτός είναι ο Αιθίοπας φίλος της Ειρήνης Μελισσαροπούλου: Κύκλωμα κοκαΐνης, μυστήριο ποστ στο facebook [φωτο]

0
10998

Ποιος ο Αιθίοπας που σχετίζεται με την Ειρήνη Μελισσαροπούλου και το κύκλωμα κοκαΐνης;

Αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό των εγκεφάλων του πολυεθνικού κυκλώματος ναρκωτικών, στο οποίο φέρεται να συμμετείχε είτε ως «βαποράκι» είτε να έπεσε θύμα του, η 19χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου, βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να έχουν ζητήσει ήδη τη συνδρομή της Interpol σχετικά με το ζήτημα.

Η Αστυνομία εξετάζει ενδεχόμενες επαφές της νεαρής Μυτιληνιάς με άτομο ή άτομα που την ενέπλεξαν στο κύκλωμα και την έπεισαν να μεταφέρει τα 2,5 κιλά κοκαϊνης από την Αιθιοπία, όπου βρισκόταν για άγνωστη αιτία, στο Χονγκ Κονγκ, όπου και συνελήφθη στο αεροδρόμιο.

Από το αποτέλεσμα των ερευνών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και η τύχη της νεαρής κοπέλας, όπως δηλώνει ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου, καθώς θα διαφανεί ο βαθμός της εμπλοκής της στο κύκλωμα που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην κινέζικη μητρόπολη.

Ο Β. Βer. (πρόκειται για τα αρχικά του), ο οποίος διαμένει στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, δηλώνει σε πρόσφατη… μυστήρια ανάρτησή του, στην οποία απεικονίζεται με περίεργα λευκά αντικείμενα στα μαλλιά του, ότι είναι μαζί με την Ειρήνη Μελισσαροπούλου.

Η εν λόγω ανάρτηση εμφανιζόταν και στο προφίλ της 19χρονης, μέχρι να την αφαιρέσει ο άνδρας μια ημέρα αργότερα.

Την επόμενη μέρα της σύλληψης, ο 21χρονος Αιθίοπας, πιθανότατα πληροφορημένος (από που;) για τη σύλληψη, αφαιρεί το όνομα της Ειρήνης Μελισσαροπούλου από την εν λόγω ανάρτηση…

 

Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά τον ρόλο του συγκεκριμένου άνδρα σχετικά με την παραμονή της 19χρονης στην Αντίς Αμπέμπα

Περιμένει να μιλήσει με τους γονείς της

Όλες αυτές τις ημέρες το 19χρονο μοντέλο βρίσκεται σε φυλακές της Κίνας, όπου υπάρχουν πολύ αυστηρά πρωτόκολλα κράτησης. Άλλωστε, η 19χρονη δεν έχει ακόμα καταφέρει να επικοινωνήσει με τους γονείς της, ενώ η επικοινωνία γίνεται με γραπτές επιστολές μέσω των φυλακών.

Το πρωί της Δευτέρας (27/11) την επισκέφθηκε για δεύτερη φορά ο Έλληνας πρόξενος στο Χονγκ Κονγκ. Ενώ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου εξωτερικών, η ίδια εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με τα ναρκωτικά.

Όπως δηλώνει, θα έμενε στο Χονγκ Κονγκ μόνο για λίγες ημέρες και μετά θα επέστρεφε στην Ελλάδα, ενώ δεν ανέφερε ότι ήταν με κάποιο άλλο άτομο. Η Ειρήνη είναι πολύ αγχωμένη και ψυχολογικά πεσμένη, ενώ ανησυχεί για το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση.

Την ίδια ώρα μιλώντας στο STAR ο δικηγόρος της οικογένειας της Ειρήνης Μελισσαροπούλου , Σάκης Κεχαγιόγλου, δήλωσε ότι είναι πολύ δύσκολο το μοντέλο να δικαστεί στην Ελλάδα, και αν κριθεί ένοχη από το δικαστήριο της Κίνας, τότε θα εκτίσει την ποινή της εκεί.

Στη φόρα οι συνομιλίες και οι… δουλίτσες της Ειρήνης Μελισσαροπούλου: Πραγματικό θύμα ή γνώστης;

Ποιες οι συνομιλίες της Ειρήνης Μελισσαροπούλου με τη φίλη της;

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το νεαρό κορίτσι αρνείται τα πάντα και ακόμη δεν έχει έλθει σε επαφή με τους γονείς της. Σήμερα ίσως υπάρξει η πρώτη επαφή ενώ λέγεται πως το μοντέλο «χτίζει« την απολογία της.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Σάκη Κεχαγιόγλου, η Ειρήνη Μελισσαροπούλου είχε φύγει από την Λέσβο από όπου κατάγεται και διέμενε με την οικογένεια της για να πάει για σπουδές στην Καλαμάτα. Στους φίλους της, φέρεται να έλεγε ότι θα πάει στην Καλαμάτα για να σπουδάσει μόντελινγκ. Ωστόσο, οι γονείς της ήξεραν ότι θα γραφτεί σε κάποιο ΙΕΚ της πόλης.

Το πώς η νεαρή βρέθηκε με τόσο μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στην Ασία είναι κάτι που διερευνάται. Την ίδια ώρα έρχονται στη δημοσιότητα μηνύματα που είχε ανταλλάξει με φίλη της μέσω Facebook.

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι ενισχύουν το σενάριο ότι η 19χρονη χρησιμοποιήθηκε από κάποιο κύκλωμα ως δόλωμα. Στην επικοινωνία με τη φίλη της αναφέρει ότι αποστολή της είναι να βάζει σφραγίδες σε ταξιδιωτικά έγγραφα από διάφορες χώρες όπου ταξιδεύει επειδή αυτό θέλουν από εκείνη, για άγνωστους λόγους, οι υπεύθυνοι του «γραφείου», προφανώς στο πλαίσιο του διαγωνισμού που κέρδισε.

«Θα πάω Αθήνα σε 4 μέρες και μετά Βραζιλία. Τουρ… Ναι, μόνη μου θα πάω στην Αθήνα. Με το αεροπλάνο», γράφει σε φίλη της στη Λέσβο.

 

Είναι 13 Σεπτεμβρίου και όπως έχει πληροφορήσει τη φίλη της, την ώρα που της γράφει βρίσκεται στο Ντουμπάι. «Μου έχουν δώσει ένα φάκελο από την Αθήνα για να βάλουν βίζες από τις χώρες που πέρασα. Για ένα γραφείο είναι», εξηγεί στη φίλη της που τη ρωτάει τι «δουλίτσες» ακριβώς κάνει στις χώρες που επισκέπτεται.

Στις 6 Οκτωβρίου οι δύο φίλες ανταλλάσσουν νέα μηνύματα. «Στις 4.15 τα ξημερώματα ταξιδεύω και πάω Αίγυπτο. Μετά από Αίγυπτο, Κύπρο. Κάθομαι 3 μέρες και μετά Αθήνα», της γράφει. Η φίλη της την ρωτά: «Και τι πας να κάνεις ακριβώς;». Η Ειρήνη της γράφει: «Σου είχα πει. Να βάλουν σφραγίδες και βίζες σε κάτι έγγραφα και τα γυρνάω στην Αθήνα».

Σε επόμενες αναρτήσεις της στη σελίδα της στο Facebook φέρεται στις 24/10 να δίνει το στίγμα της κάνοντας check in στην Καλαμάτα, ενώ το Σάββατο 18 Νοεμβρίου φωτογραφίζεται κρατώντας το κινητό της σε σέλφι πόζα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αντίς Αμπέμπα, γράφοντας «Life is short. Enjoy it» (Η ζωή είναι μικρή, ας τη χαιρόμαστε). Πηγή: www.lifo.gr

«Δεν αντέχω, θα πεθάνω»

Μετά από πολλές ημέρες στην φυλακή, η 19χρονη είχε σήμερα την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το τηλεφώνημα που περίμενε. Άλλωστε, μέσω του γενικού πρόξενου της Ελλάδας στο Χονγκ Κονγκ, είχε απευθύνει έκκληση να μιλήσει με την οικογένειά της για να τους πει ότι είναι αθώα. Πριν συνομιλήσει όμως με τους γονείς της είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δικηγόρο της Σάκη Κεχαγιόγλου, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

montl

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, η επικοινωνία τους διήρκησε περίπου 12 με 13 λεπτά και όπως είπε η κατάσταση της 19χρονης είναι πολύ άσχημη. Η Ειρήνη βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη ψυχολογική κατάσταση και καθόλη τη διάρκεια της επικοινωνίας τους ξεσπούσε σε λυγμούς, λέγοντας μέσα σε αναφιλητά «δεν θα αντέξω στην φυλακή, θα πεθάνω».

 

Αν και οι συνθήκες κράτησής της, όπως είπε ο κ. Κεχαγιόγλου είναι πολύ καλές, ωστόσο το ψυχολογικό κομμάτι είναι εκείνο που έχει καταρρακώσει την Ειρήνη.

Ενδεικτικό των συνθηκών της κράτησής της σε φυλακή του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου, είναι και το γεγονός ότι η 19χρονη έχει δικαίωμα μιας 10λεπτης τηλεφωνικής επικοινωνίας μια φορά είτε με τον δικηγόρο της, είτε με τους γονείς της.

Μετά την συζήτησή της με τον κ. Κεχαγιόγλου, η 19χρονη είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους γονείς της για περίπου 4 λεπτά. Το μοντέλο λύγισε και πάλι, με την επικοινωνία να είναι ακόμα πιο δύσκολη αφού υπήρχε έντονη συναισθηματική φόρτιση.

«Είμαι αθώα»

Από την πρώτη στιγμή η Ειρήνη υποστήριζε ότι ήταν αθώα, αυτό είπε άλλωστε και κατά τη σύλληψη της στους Κινέζους αστυνομικούς. Το ίδιο υποστήριξε και σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου η 19χρονη ανέφερε ότι το σακίδιο μέσα στο οποίο βρέθηκαν τα ναρκωτικά της παραδόθηκε από κάποιο πρόσωπο, ωστόσο, ο γνωστός δικηγόρος δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο ίδιος μάλιστα φαίνεται πεπεισμένος για την αθωότητα του μοντέλου και θεωρεί ότι παγιδεύτηκε από κάποιους. Μάλιστα όπως του είπε η ίδια, πριν γίνει η σύλληψη στο αεροδρόμιο η 19χρονη επρόκειτο να παραμείνει στο Χονγκ Κονγκ για μια εβδομάδα περίπου.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται και με την συμμετοχή της Ίντερπολ.

Ο κ. Κεχαγιόγλου φάνηκε κατηγορηματικός, όταν ρωτήθηκε για το αν η δίκη της 19χρονης μπορεί να γίνει στην Ελλάδα, και είπε χαρακτηριστικά, «προς το παρόν είναι μονόδρομος, γιατί το αδίκημα έγινε στην περιφέρεια του Χονγκ Κονγκ». Μάλιστα πρόσθεσε ότι η ποινή φυλάκισης θα εξαρτηθεί από το αν η ίδια θα συνεργαστεί με τις αρχές και θα δώσει ονόματα, ώστε να μειωθεί η ποινή. Επίσης, αν εξαρθρωθεί η εγκληματική σπείρα τότε θα επανεξεταστεί ο τόπος, όπου θα διεξαχθεί η δίκη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ