Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Άκης Τσελέντης: Η αποκάλυψη για την πρόβλεψη σεισμών στην Ελλάδα – Κάθε...

Άκης Τσελέντης: Η αποκάλυψη για την πρόβλεψη σεισμών στην Ελλάδα – Κάθε 2-3 χρόνια θέλουμε 6,5R – Τα επίφοβα ρήγματα & τσουνάμι (ΒΙΝΤΕΟ)

0
3535

Σεισμός: Ανατροπή στα δεδομένα – Υπάρχει πρόβλεψη!

Σεισμός: Ανατροπή στα δεδομένα – Υπάρχει πρόβλεψη! | Newsit.gr

Ο ένας τρόπος για πρόβλεψησεισμών έρχεται… από το εξωτερικό, αλλά από την ομάδα ΒΑΝ του Έλληνα καθηγητή Βαρότσου, που κατάφερε να εντοπίσει ενδείξεις της μεγάλης δόνησης που έπληξε το Μεξικό. Ο Σεισμός ωστόσο είναι ένα φαινόμενο που και εντός των συνόρων είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να προβλεφθεί με βάση τις παρατηρήσεις στην έκκληση Ραδόνιου.

Σεισμός πρόβλεψη

Τι είναι το ραδόνιο

Το Ραδόνιο είναι ένα ευγενές αέριο, ένα ραδιενεργό χημικό στοιχείο, άχρωμο και άγευστο, το οποίο προέρχεται από τη φυσική διάσπαση του Ραδίου που υπάρχει στο έδαφος και τα πετρώματα της γης.

Η αποκάλυψη για την πρόβλεψη σεισμών στην Ελλάδα

Όπως αποκάλυψε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” του ΣΚΑΙ, αυτή τη στιγμή το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναπτύσσει ένα δίκτυο με ραδόνια.

Όπως είπε ο καθηγητής έχει αποδειχθεί ότι το ραδόνιο πριν από μεγάλους σεισμούς δίνει κάποια σημάδια.

Υπάρχουν λοιπόν οι ενδείξεις που μπορούν να οδηγήσουν σε πρόβλεψη και αυτό καθώς όπως είπε ο Άκης Τσελέντης έχουν ήδη τοποθετηθεί πέντε τέτοιοι σταθμοί, είναι όπως είπε ειδικές συσκευές από τη Ρωσία και ως τώρα υπήρξαν πολύ καλές επιτυχίες.

Ο καθηγητής δεν ανακοίνωσε ποιες ήταν οι επιτυχίες που υπήρξαν σε επίπεδο πρόβλεψης ωστόσο αποκάλυψε ότι οι ενδείξεις από το Ραδόνιο έρχονται μέρες πριν την εκδήλωση του σεισμού.

Τσελέντης: «Κάθε δύο – τρία χρόνια θέλουμε ένα σεισμό 6,5 Ρίχτερ στην Ελλάδα»

Την εκτίμηση πως η Ελλάδα αντέχει σεισμούς μεγέθους 6,5 με 7 Ρίχτερ, εάν γίνουν στη θάλασσα, αλλά αν γίνουν στην ξηρά θα έχουμε τρομακτικές συνέπειες, έκανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, με αφορμή τον φονικό σεισμό στα σύνορα Ιράν – Ιράκ.

Σχετικά με τα 7,3 Ρίχτερ που προκάλεσαν τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων στο Ιράκ και το Ιράν, ο κύριος Τσελέντης δήλωσε πως η περιοχή έχει πολύ μεγάλα ρήγματα, «καμία σχέση με την Ελλάδα», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ ξεκαθάρισε πως το ρήγμα της Ανατολίας δεν επηρεάζεται καθόλου από το γεγονός.

Ο καθηγητής χαρακτήρισε «πολύ σοβαρή» την προσπάθεια των επιστημόνων του πανεπιστημίου Αθηνών για την χαρτογράφηση των ρηγμάτων Σαντορίνης – Αμοργού, προσθέτοντας πως ειδικά το ρήγμα της Αμοργού «είχε κάνει το 1956 τσουνάμι 30 μέτρων στην Αμοργό και 20 μέτρων στην Φολέγανδρο».

Εξάλλου, όπως είπε, έναν σεισμό γύρω στο 6,5 Ρίχτερ στον ελληνικό χώρο «τον θέλουμε, κάθε δύο – τρία χρόνια», ώστε να εκτονώνεται η ενέργεια: «Ένας σεισμός 6 Ρίχτερ έχει χίλιες φορές μεγαλύτερη από έναν 4 Ρίχτερ».

 

 

Πηγή: newsbeast.gr 

Ο Άκης Τσελέντης για τα επίφοβα ρήγματα στην Ελλάδα και εκδήλωση τσουνάμι – ΒΙΝΤΕΟ

Δεν συνδέεται με το ρήγμα της Ανατολίας, ο φονικός σεισμός που σημειώθηκε στη μεθόριο του Ιράν με το Ιράκ, δήλωσε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών- Καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.

Ο κ. Τσελέντης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του «ΣΚΑΙ», επεσήμανε «τέτοια ρήγματα και μεγάλους σεισμούς δεν έχουμε στη χώρα μας. Η Ελλάδα έχει πολλά ρήγματα αλλά είναι μικρά. Ακόμα και το περίφημο ρήγμα της Αταλάντης δεν «σπάει» ολόκληρο» για να προσθέσει πως οι μεγαλύτεροι σεισμοί που ήταν και καταστροφικοι στη χώρα μας ήταν μεγέθους 6.5 ρίχτερ. Οι υποδομές της χώρας σύμφωνα με τον Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών αντέχουν τέτοιους σεισμούς, καθώς το επίκεντρο τους εντοπίζεται σε θαλάσσιους χώρους, εάν όμως γίνουν στη ξηρά, θα έχουμε «τρομακτικές ζημιές», ειπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενες στις περιπτώσεις της Πάρνηθας και της Πάτρας. «Στην Ελλάδα δεν θα υπάρξει κανένας επιστήμονας που θα πει πως δεν θα γίνει σεισμός, απλά ευχόμαστε να γινει στη θάλασσα», κατέληξε ο κ. Τσελέντης.

«Το ρήγμα της Αμοργού είναι το μεγαλύτερο από τα πέντε που εντοπίστηκαν στην πρόσφατα έρευνα, του Πανεπιστημίου Αθηνών στην οποία συμμετείχαν Έλληνες και ξένοι επιστήμονες και πραγματοποιηθήκε με βαθυσκάφος. Το συγκεκριμένο ρήγμα ενεργοποιήθηκε το 1956 και είχε κάνει τσουνάμι 30 μέτρων στην Αμοργό, 20 μέτρα στη Φολέγανδρο και 10 μέτρα στην Αστυπάλαια.Το ρήγμα αυτό το ξεχναμε γιατί ενεργοποιείται καθε πολλές εκατοντάδες χρόνια», δήλωσε ο κ. Τσελέντης.

Η αντισεισμική θωράκιση και προστασία των σχολείων είναι σκοπός της ζωής μου, δήλωσε ο κ. Τσελέντης. Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν, έχουν εγκατασταθεί σε σχολικά συγκροτήματα ειδικές συσκευές – σεισμογράφοι – δονητές.

Επιπλέον το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών,  έχει αναπτύξει ένα μοναδικό δίκτυο με ραδόνια. «Εχουμε βρει οτι το ραδόνιο πριν από μεγάλους σεισμούς αφήνει σημάδια. Εχουμε εγκαταστησεί 5 σταθμούς, εξοπλίζοντας τους με συσκευές από τη Ρωσία, έχοντας σημαντικά αποτελέσματα. Σκοπός μας είναι να κάνουμε ένα κέντρο προδρόμων», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Τσελέντης.

Δείτε ΕΔΩ βίντεο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ