Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Άντεξε ζωντανός για 4 λεπτά – Τι είπε στον συνεργάτη του

0
1436

Τα κρίσιμα 35 λεπτά πριν τη δολοφονία

Ήταν ζωντανός ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος όταν έφυγαν οι δολοφόνοι του από το γραφείο στην οδό Ασκληπιού

Σύμφωνα με αξιωματικό της ελληνικής αστυνομίας ο γνωστός ποινικολόγος μετά από τον πυροβολισμό που δέχθηκε από κοντινή απόσταση  έμεινε ζωντανός για περίπου 4 λεπτά.

Όπως αναφέρει καλά διασταυρωμένη πηγή όταν ο συνεργάτης του , άκουσε τον πυροβολισμό και αμέσως μετά είδε τους δυο δράστες να βγαίνουν από γραφείο του Μιχάλη Ζαφείροπουλου , έτρεξε και κατάσταση σοκ και μπήκε στο γραφείο του ποινικολόγου. Έκει είδε τον ποινικολόγο να έχει τα χέρια του στο στήθος , βουτηγμένα στο αίμα.  Πλησιάζοντας τον τραυματισμένο θανάσιμα ποινικολόγο τον άκουσε να του λέει… «πονάω πολύ δεν είμαι καλά»

Οι αστυνομικοί το πρώτο πράγμα που ρώτησαν τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήταν εάν πρόλαβε να του πει κάτι ο ποινικολόγος.  Ο μοναδικός μάρτυρας της στυγνής δολοφονίας αρχίζει να θυμάται και άλλες λεπτομέρειες από την στιγμή της δολοφονίας οι οποίες  που μπορούν να φωτίσουν ακόμα περισσότερο τις έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα κρίσιμα 35 λεπτά πριν τη δολοφονία

Ήθελαν να στείλουν µήνυµα, αλλά τελικά τον σκότωσαν. Η αλληλουχία των γεγονότων δεν αφήνει περιθώρια για τη σκοπιµότητα των εκτελεστών του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου το βράδυ της Πέµπτης στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού. Οι δράστες είχαν επικοινωνήσει νωρίτερα την ίδια µέρα µε τον Μ. Ζαφειρόπουλο ζητώντας του ραντεβού µε το αιτιολογικό ότι οικείο πρόσωπό τους κρατούνταν στη ΓΑ∆Α κατηγορούµενο για συµµετοχή σε ληστεία. Η συνάντηση ορίστηκε για τις 6.15 το απόγευµα. Εκείνη την ώρα ο άτυχος δικηγόρος βρισκόταν στο γραφείο του µαζί µε τον συνεργάτη του. «Θα κάτσεις;», ρώτησε τον νεαρό δικηγόρο και εκείνος απάντησε καταφατικά.

Το λευκό νεοκλασικό όπου στεγάζεται ο επαγγελµατικός χώρος της οικογένειας Ζαφειρόπουλου δεν διαθέτει κάµερες, ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό, ενώ ο ίδιος κινούνταν ανέκαθεν χωρίς συνοδεία κυρίως µε µμοτοσυκλέτα, λόγω του χαρακτήρα του και της ανθρώπινης προσέγγισης που είχε στις δύσκολες υποθέσεις που κατά καιρούς χειριζόταν.

Οι δολοφόνοι του Ζαφειρόπουλου προσήλθαν κανονικά στο ραντεβού, πιθανόν από την πλησιέστερη Λ. Αλεξάνδρας, αφού καταγράφηκαν από τις κάμερες του τραπεζικού καταστήματος στη διασταύρωση της λεωφόρου με την Ασκληπιού. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για δύο άνδρες. Ο ένας ήταν ηλικίας 30-40 ετών, 1.80 στο ύψος, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος, με γένια δύο ημερών, με κοντά, σκούρα μαλλιά, ο οποίος πιθανόν φορούσε μπλε τζιν παντελόνι και λεπτό λευκό μπουφάν. Ο άλλος 27 με 40 χρονών, πιο κοντός, αδύνατος με ανοιχτόχρωμο δέρμα και κοντά σκούρα μαλλιά.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ