ΠΑΜΕ Κω: Για τις εκλογές στο «σωματείο» των εμπορίου-τροφίμων και super market

0
409

Για τις εκλογές στο «σωματείο» των εμπορίου-τροφίμων και super market

Το ΠΑΜΕ με αίσθημα ευθύνης καταγγέλλει στους εργαζόμενους κάθε κλάδου και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα εργοδοτικά όργια που γίνονται αυτές τις μέρες στον κλάδο του εμπορίου, μέσω των εκλογών του σωματείου-μηχανισμού «ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ». Ενός σωματείου που οι αντιπρόσωποι που «εκλέγει», από τα χέρια της εργοδοσίας πάνε κατευθείαν στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜΕΤΑ, είναι η καρδιά και η φωνή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Οι «ανεξάρτητοι συνδικαλιστές» έτσι όπως αυτοαποκαλούνται στη μία και μοναδική ανακοίνωση που έβγαλαν τα τελευταία 3 χρόνια, είναι ο επικεφαλής του ΜΕΤΑ στη ΓΣΕΕ και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΚΑ και την ΟΙΥΕ. Είναι αυτοί που οργανώνουν και επιβλέπουν τις «διαδικασίες» των εκλογών.

Μέσα στο ψηφοδέλτιο του συγκεκριμένου μηχανισμού υπάρχει πλήθος διευθυντικών στελεχών κάθε τομέα (ασφάλειας, ανθρωπινού δυναμικού, αγοράς αυτοκινήτων, εξωτερικού ελέγχου), αρκετοί περιφερειακοί διευθυντές και διευθυντές καταστημάτων. Είναι αυτοί που μαζί με άλλους τόσους, αυτές τις μέρες εκβιάζουν και τρομοκρατούν χιλιάδες εργαζόμενους, ώστε να ψηφίσουν στις εκλογές.

Oι πολυποίκιλες απειλές και οι εκβιασμοί της εργοδοσίας, οι αναφορές πως η συμμετοχή δεν είναι προαιρετική, ο εγκλεισμός των εργαζόμενων σε μικρά γραφεία προκειμένου να «πειστούν» για να ψηφίσουν, τα εσωτερικά mail που κυκλοφορούν σε γραφεία και καταστήματα που εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους σε συμμετοχή αλλιώς θα υπάρχουν «κυρώσεις», αποτελούν την καρδία αυτού του βαθιά εργοδοτικού μηχανισμού.

Στο χώρο των εκλογών οι εργαζόμενοι προσέρχονται ανά 5άδες, σφιχταγκαλιασμένοι από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, με προϊσταμένους τμημάτων, με διευθυντικά στελέχη αλλά και ανθρώπους από τα τμήματα προστασίας του Σκλαβενίτη. Με εντολές και σαφές σπρώξιμο από τον όμιλο Παντελιάδη αλλά και τον ΑΒ Βασιλόπουλο που στηρίζει το ψηφοδέλτιο των εργοδοτικών με αρκετά διευθυντικά στελέχη, η πλειοψηφία των εργαζόμενων έρχεται στο χώρο των εκλογών, χωρίς να γνωρίζει τι ψηφίζει και ποιους.

Από την προηγούμενη βδομάδα υπήρχαν δεκάδες καταγγελίες εργαζόμενων που ανέφεραν εκβιασμούς και πιέσεις από διευθυντές και προϊσταμένους ώστε να συμμετάσχουν στις εκλογές. Αυτές οι καταγγελίες ήταν που συνέβαλαν ώστε να φανερωθεί η βρωμιά και η σήψη τους, να βγουν στο φως οι ανύπαρκτες διαδικασίες τους των ψευδεπίγραφων γενικών συνελεύσεων, βοήθησαν ώστε να αποτρέψουμε την πραγματοποίηση των εκλογών στα μουλωχτά όπως ήταν η αρχική τους πρόθεση και κάνουν άλλωστε με όλα τα επιχειρησιακά σωματεία των super market που έχουν φτιάξει οι εργοδότες τους.

Στις εκλογές αυτού του σωματείου-μηχανισμού δεν υπάρχει ουσιαστικά μητρώο! Ψηφίζει όποιος μπει μέσα. Από τις τρείς πρώτες μέρες των εκλογών πάνω από το 60% των ψηφισάντων αποτελούν νέες αιτήσεις. Στην ουσία δηλαδή μιλάμε για αρχαιρεσίες χωρίς προκαθορισμένο μητρώο που στηρίζονται σε ένα νέο και ανανεωμένο κατάλογο της λίστας προσωπικού των super market που μετατρέπεται αυτόματα σε μητρώο μελών, μέσα στα γραφεία των διευθυντικών στελεχών.

Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, της παράταξης που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ κατήγγειλε από την πρώτη μέρα, όλες αυτές τις διαδικασίες, το αλισβερίσι με την εργοδοσία, τη σαπίλα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Επισήμανε από την πρώτη μέρα την ανυπαρξία στοιχειωδών κανόνων λειτουργίας του «σωματείου», προχώρησε σε συνεχείς ενστάσεις επί της απαράδεκτης διαδικασίας.

Έχουμε χρέος όχι μόνο να προστατέψουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους των super market που προσέρχονται στις εκλογές κάτω από έντονη τρομοκρατία και απειλές αλλά και ευθύνη απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους κάθε κλάδου, καθώς μέσα από αυτό το σωματείο και την εισχώρηση των διευθυντών στις γραμμές μας, βρωμίζεται συνολικά το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, αλλοιώνονται οι συσχετισμοί.

Καταγγέλλουμε τις δικηγόρους Αμπελάκη Βασιλική και Ανδρικοπούλου Μαρθαλένα που με βάση το νέο νόμο έχουν το ρόλο δικαστικού αντιπροσώπου και με τη στάση τους, ανέχονται τέτοιου είδους διαδικασίες.

Καταγγέλλουμε τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές ότι πέρα από την τρομοκρατία, αξιοποιούν κάθε είδους ψέμα, προκειμένου να προσελκύσουν εργαζόμενους στις κάλπες. Καλούν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν για το επικουρικό ταμείο, για τη δήθεν «προστασία» και την «επιβίωση» του. Η ιδιωτικοποίηση και επαγγελματοποιηση κάνει ανακατανομή στα ελλείμματα κάτι το οποίο δε διασφαλίζει τις συντάξεις, όπως με θράσος επικαλούνται.

Εργαζόμενε, εργαζόμενη στα super market

Αποδυνάμωσε και μαύρισε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, τους ανθρώπους της εργοδοσίας που σε πιέζουν και σε τρομοκρατούν! Aρνήσου να συμμετάσχεις!

Εφόσον η τρομοκρατία είναι οξυμένη και δε μπορείς να πας κόντρα στις πιέσεις της εργοδοσίας, στήριξε στην κάλπη και πίσω από το παραβάν που δε σε βλέπει κανείς, το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ που αποτελείται από εργαζόμενους σαν και εσένα.

Να σπάσουμε το απόστημα της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό κίνημα!

Κανένας εργαζόμενος να μην ψηφίζει μαζί με τον διευθυντή του!

Όλα κρίνονται από τη στάση που θα κρατήσουμε εμείς οι εργαζόμενοι!

Καλούμε τα σωματεία στον κλάδο του εμπορίου, κλαδικά και επιχειρησιακά, τα σωματεία της Αθήνας από κάθε κλάδο, να συζητήσουν στα ΔΣ και να καταγγείλουν το εργοδοτικά όργια που γίνονται από τον συγκεκριμένο μηχανισμό. Είναι ο μηχανισμός που στέλνει δεκάδες αντιπροσώπους σε όλα τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, αλλοιώνοντας τους συσχετισμούς υπέρ της εργοδοσίας. Να περάσουν από το χώρο των εκλογών για να δουν «ιδίοις όμασσι» το καθεστώς τρομοκρατίας και τα αίσχη των εργοδοτικών συνδικαλιστών.

Να απαιτήσουν όλα τα σωματεία:

«Έξω τα διευθυντικά στελέχη και οι άνθρωποι της εργοδοσίας από τα σωματεία και το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα»!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ