2.500 χρόνια μετά το θάνατό του, ο Ιπποκράτης επέστρεψε στη Λάρισα. Μέσα από το έργο ωδή του συνθέτη Γιάννου Αιόλου με τίτλο “Το αιώνιο σώμα – Corpus Aeternum”.
Τη μουσική σύνθεση εκτέλεσε σε παγκόσμια πρώτη, η Μικτή χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κτιστάκη και το Θάνο Μαργέτη στο πιάνο.
Αν και ο ίδιος ο Γιάννος Αιόλου σημείωσε πως δεν μπορούσε να ταυτιστεί με τον Ιπποκράτη λόγω της περιόδου που έζησε, ωστόσο ταυτίστηκε με την κοσμοθεωρία του.»Έγραψα ένα έργο για το σώμα που είναι αιώνιο, όπως το σκέφτηκε και το ανέλυσε ο Ιπποκράτης για πρώτη φορά. Ένα σώμα που εμπεριέχει το πνεύμα και την ύλη, το φως και το σκοτάδι που όλοι έχουμε, που πρέπει να μάθουμε να αγαπούμε, να το αποδεχόμαστε που είναι η παρακαταθήκη μας και εμείς το φθείρουμε δίχως να υπάρχει λόγος».
Μορφή στην “Αέναη επιστροφή” του Ιπποκράτη έδωσαν 77 έργα του εικαστικού Χρήστου Παπανικολάου που προβάλλονταν στην πρόσοψη του διατηρητέου κτιρίου του Μύλου του Παπά. Μουσική και εικόνα δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα μοναδική και μάγεψαν το κοινό.
«Μέσα από τις μουσικές ενότητες του Γ. Αιόλου άρχισαν να βγαίνουν τα ερεθίσματα για αυτή τη δουλειά. Αυτό που κατέθεσε ο Ιπποκράτης είναι ένας σταθμός για την ιστορία της ανθρωπότητας» δήλωσε στην ΕΡΤ ο διεθνούς φήμης εικαστικός.
Η Λάρισα έβαλε το θεμέλιο λίθο για την επιστροφή του Ιπποκράτη και πλέον πληροί όλες τις προϋποθέσεις να καταγραφεί ως Ιπποκρατική πόλη αφού ο μεγάλος άντρας της Ιατρικής έζησε, άσκησε το επάγγελμα του γιατρού και πέθανε κοντά στην στην πόλη το 370 π.Χ.
«Αυτό είναι σημαντικό για να πατήσουμε και να αναδείξουμε τη Λάρισα ως Ιπποκρατική πόλη. Υπάρχουν ισχυρές μαρτυρίες για την ύπαρξη του τάφου του στο σημείο του αγάλματος. Αυτό από μόνο του αποτελεί γεγονός. Καθυστερήσαμε αρκετά να εισπράξουμε κάτι από το περιουσιολόγιο που εμπεριέχει ο Ιπποκράτης» ανέφερε γνωστός καρδιοχειρουργός Σωτήρης Πράπας, εκπρόσωπος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω, που ήταν ο ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης «Η Αέναη Επιστροφή του Ιπποκράτη».
Τη δημιουργία Βοτανικού Κήπου στο πάρκο Αλκαζάρ απέναντι από το μνημείο του Ιπποκράτη αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος στάθηκε στην προσπάθεια του Δήμου να αποκαταστήσει τη σύνδεση με τον πατέρα της Ιατρικής, αποκαλώντας τον «συμπολίτη»
Ένας από τους εμπνευστές της επιτυχημένης και πολύ σημαντικής εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα, Ρίζος Χαλιαμπάλιας. Για τη σπουδαιότητα της εκδήλωσης μίλησε ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννης Στεφανίδης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.
ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ!!
Κάνανε την εκδήλωση στην Λάρισα την ιδια ημέρα με την ορκωμοσία των φοιτητών στο ασκληπιείο Κω που γιατροί της Κω κατάφεραν να την κάνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά .
Το εξευτελιστικό είναι ότι στην Λάρισα ήταν στους διοργανωτές και μέλος του διεθνούς ιπποκράτειου ιδρύματος ο Πράππας . Από την άλλη ο γνωστός σε ολους παυλίδης προσπαθεί να σαμποτάρει την μόνιμη ορκωμοσία των γιατρών στην Κω και να την περιφέρει και στα αλλα ασκληπιεία με τα γνωστά οφέλη Μία ζωή οι ίδιοι . Μας φέραν εδώ που μας φέραν σαν πολιτικοί και συνεχίζουν και κανένας μας δεν αντιδρά ,κάτοικοι, γιατροί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί κλπ κλπ