Εκκωφαντικός θόρυβος-μυστήριο στη Λήμνο (ΒΙΝΤΕΟ)

0
2462

Δεν πρόκειται για στρατιωτική άσκηση, όπως ανακοίνωσε η σμηναρχία, ή ναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά, δεν πρόκειται για έκρηξη σε τάνκερ που μεταφέρουν αέριο, σύμφωνα με τις Αρχές. Τι ήταν τελικά οι δύο εκκωφαντικοί θόρυβοι που αναστάτωσαν το νησί της Λήμνου λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί;

Πλήθος μαρτυριών κάνουν λόγο για αυτούς, μάλιστα η αστυνομία, με την οποία μίλησε το zougla.gr, πραγματοποίησε έρευνες από το πρωί, χωρίς όμως να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα. Ίδια εικόνα και από το λιμενικό και τον Στρατό. Μάλιστα ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Mαρινάκης, δήλωσε στον τοπικό FM 100, πως δεν φαίνεται να έχει συμβεί κάτι στο έδαφος του νησιού.

Ακούστε πώς περιγράφει το συμβάν στο zougla.gr κάτοικος του νησιού:

 

Τα τάνκερ ανοιχτά της Λήμνου, για τα οποία ακούστηκε ότι έγινε έκρηξη κι από εκεί προήλθε ο θόρυβος, κάτι που διαψεύδεται. Φωτογραφία: Βαγγέλης Πόντος
Τα τάνκερ ανοιχτά της Λήμνου, για τα οποία ακούστηκε ότι έγινε έκρηξη κι από εκεί προήλθε ο θόρυβος, κάτι που διαψεύδεται. Φωτογραφία: Βαγγέλης Πόντος

 

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το limnosfm100.gr:

«Η 130 Σμηναρχία Μάχης, αναφέρει ότι δεν υπήρξε κίνηση αεροσκαφών που πιθανόν να έσπασαν το φράγμα του ήχου. Το κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού απέκλεισε θαλάσσιες ασκήσεις από σκάφη της Ελλάδας ή της Τουρκίας.

Ο Μετεωρολογικός Σταθμός της Λήμνου δεν έχει καταγράψει τίποτα μη φυσιολογικό κατά τις πρωινές ώρες… Αλλά ο διπλός εκκωφαντικός θόρυβος σε συνδυασμό με το ωστικό κύμα είναι γεγονός!

Ας ελπίσουμε ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα μια επίσημη απάντηση, αφού όπως πληροφορούμαστε όλες οι αρχές του νησιού από το πρωί προσπαθούν να εντοπίσουν τι ακριβώς συνέβη.

Αξίζει να αναφέρουμε πως δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη καταγραφή σε αστυνομία, πυροσβεστική, νοσοκομείο και λιμενικό, από το οποίο ενημερωθήκαμε ότι ο ήχος δεν προήρθε ούτε από τα πλοία που μετέφεραν αέριο ανοιχτά της Λήμνου. Επίσης στο νησί του Αγίου Ευστρατίου, δεν καταγράφηκε κανένας τέτοιος θόρυβος.

Έτσι το ερώτημα για την ώρα παραμένει».

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Πηγή: zougla.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ