Όπως συνηθίζεται μετά από κάθε μεγάλη καταστροφή, έτσι και στη περίπτωση του ισχυρού σεισμού στη Κω που στοίχισε τη ζωή σε 2 ανθρώπους, δεν άργησαν να εμφανιστούν οι θεωρίες συνωμοσίας που κάνουν λόγο για ανθρώπινο δάκτυλο πίσω από τη καταστροφή.
Το πρόβλημα με αυτά τα δημοσιεύματα όμως, είναι πως δεν προσφέρουν καμία απολύτως απόδειξη για αυτά που ισχυρίζονται. Οι σεισμοί στην Ελλάδα είναι συνηθισμένο φαινόμενο και η περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου, έχει χτυπηθεί πολλές φορές στο παρελθόν από τον Εγκέλαδο.
Στο aegeanews.gr, διαβάζουμε άρθρο του Γεωλόγου –Ωκεανογράφου, Ξενοφώντα Φανουρίου.
Περί το 411 π.Χ., η Κως είχε γκρεμιστεί συθέμελα από έναν άλλο ισχυρό σεισμό, τον μεγαλύτερο απ’ όσους θυμόμαστε ¬ όπως γράφει ο Θουκυδίδης ¬ και οι κάτοικοί της Κω είχαν καταφύγει στα βουνά.
Ο Λακεδαιμόνιος Αστύοχος που περνούσε από την περιοχή με μερικά πλοία, βρήκε την ευκαιρία και λεηλάτησε πλήρως το νησί και την τότε πρωτεύουσα του την Αστυπάλαια που βρισκόταν στην Κέφαλο. Όμως, ο Αθηναϊκός στόλος με αρχηγό τον Αλκιβιάδη, ανακαταλαμβάνει την Kω και μεταφέρει τη νέα πρωτεύουσα του νησιού, στη σημερινή της θέση.
Το 27 π.Χ. και το 142 µ.Χ. νέοι καταστροφικοί σειστοί καταφέρουν ισχυρά πλήγματα στο νησί με αδιευκρίνιστο αριθμό θυμάτων.
Το 469 μ.Χ. επί αυτοκράτορα Λέοντος του πρώτου, νέος μεγάλος σεισμός σηματοδοτεί το τέλος της αρχαίας πόλης και την αρχή της παλαιοχριστιανικής περιόδου. Οι ειδωλολατρικοί ναοί μετατρέπονται σε χριστιανικές εκκλησίες, ενώ ταυτόχρονα ανεγείρονται πολυάριθμες βασιλικές.
Το 556 μ.Χ. σεισμός, μεγέθους 7 Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή του Αγίου Φωκά κατέστρεψε σχεδόν ολόκληρη την Κω. Τότε ισοπεδώθηκε το Ασκληπιείο που είχε οικοδομηθεί το 400 π.Χ. αλλά είχαμε επιπλέον και την καταστροφική δράση ενός τσουνάμι,που προκάλεσε εκείνο το σεισμικό γεγονός.
Ο επόμενος ισχυρός σεισμός έγινε 18 Αυγούστου του 1493. Ήταν καταστρεπτικός για την Κω, περίπου 5.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και καταστράφηκε ολόκληρο το χωριό της Αρχαίας Αντιµάχειας και μεγάλο τμήμα του χωριού των Ιωαννιτών ιπποτών. Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που προκάλεσε ζημιές, ακόμα και στην Αίγυπτο.
Στις 8 Φεβρουαρίου 1926, τοπικός σεισμός με επίκεντρο την Αντιμάχεια άφησε 2 νεκρούς και 200 τραυματίες, αλλά και στις 26 Ιουνίου 1926 σεισμός με επίκεντρο την Ρόδο μεγέθους 8 ρίχτερ, επηρέασε όλα τα νησιά και την Κω.
Στις 23 Απριλίου 1933, έγινε ένας μεγάλος και καταστρεπτικός σεισμός μεγέθους 6,6 ρίχτερ. Το χτύπημα του Εγκέλαδου ισοπέδωσε την πόλη της Κω, επιφέροντας σε αυτή φοβερές ζημιές και αλλάζοντας την εικόνα της για πάντα. Τα θύματα ήταν πολλά, 178 οι νεκροί και εκατοντάδες οι τραυματίες.
Ποιος είναι όμως ο λόγος ύπαρξης του HAARP;
Το HAARP αποτελείται από ένα παρατηρητήριο και μια γειτονική έκταση 28 στρεμμάτων με 180 κεραίες HF (υψηλής συχνότητας), ύψους 25 μέτρων, με μέγιστη ισχύ εκπομπής 3600 κιλοβάτ, περίπου 75 φορές την ισχύ ενός εμπορικού ραδιοφωνικού σταθμού, αλλά μόνο ένα μικροσκοπικό κλάσμα της ισχύος της φυσικής ηλιακής ακτινοβολίας που χτυπά το ίδιο τμήμα της ιονόσφαιρας στο οποίο στοχεύει το HAARP. Αν και το παρατηρητήριο λειτουργεί συνεχώς, η συστοιχία κεραίας HF ενεργοποιείται μόνο σπάνια για συγκεκριμένα πειράματα.
Τα σήματα επικοινωνίας και πλοήγησης αποστέλλονται μέσω της ατμόσφαιρας για ευρύ φάσμα πολιτικών και στρατιωτικών εφαρμογών. Τα κατευθυνόμενα βλήματα βασίζονται σε ψηφιακές μεταδόσεις που μπορούν να επηρεαστούν ή να μπλοκαριστούν από μια ολόκληρη ποικιλία φυσικών και τεχνητών αιτιών. Το Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού (GPS) και οι κρυπτογραφημένες επικοινωνίες πρέπει να μπορούν να φτάνουν στους αποδέκτες τους σε καιρό πολέμου, ανεξάρτητα από τις ατμοσφαιρικές και τις ηλεκτρομαγνητικές συνθήκες. Η μελέτη αυτών των φαινομένων είναι ο πρωταρχικός λόγος που η DARPA, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α. συμβάλλουν στη χρηματοδότηση της HAARP. Επιπλέον, με την αναπήδηση σήματων στην ιονόσφαιρα σε υψόμετρο 100 χιλιομέτρων, το HAARP έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας κύματα (ELF), τόσο χαμηλά όσο 1 Hertz, τα οποία μπορεί δυνητικά να χρησιμοποιηθούν για την παγκόσμια επικοινωνία, φθάνοντας ακόμη και σε υποβρύχια, αν και ένας τέτοιος αργός ρυθμός μετάδοσης δεδομένων είναι πρακτικά άχρηστος.
Προτού να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα ELF κύματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία σεισμών, σημειώστε ότι το μέγιστο πλάτος του σήματος ELF που παράγονται από το HAARP έχει μετρηθεί σε λιγότερο από ένα δεκάκις εκατομμυριοστό του φυσικού πεδίου υπόβαθρου της Γης. (Πηγή: Sceptoid).
Καλώς ή κακώς, η χώρα μας είναι συνηθισμένη σε σεισμούς αυτών των μεγεθών. Το καλύτερο όπλο για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων είναι η ψυχραιμία, η αποφυγή πανικού και διασποράς φημών. Oι κάτοικοι της Κω θα πρέπει να δίνουν σημασία μόνο στις ανακοινώσεις των σεισμολόγων και όχι στις διάφορες φήμες που πιθανότατα να κυκλοφορήσουν. Σε κάθε περίπτωση, οι ισχυρισμοί πως η Κως χτυπήθηκε από το HAARP, είναι αστείοι και καταρρίπτονται.
Και ένα χρήσιμο tip για τους απανταχού συνωμοσιολόγους: Το HAARP έκλεισε προσωρινά το Μάιο του 2013 και τον Μάιο του 2014, ανακοινώθηκε ότι το πρόγραμμα θα τερματιζόταν μόνιμα αργότερα εντός του ίδιου έτους. Η ιδιοκτησία της εγκατάστασης, ο εξοπλισμός και η λειτουργία της μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Αλάσκα στα μέσα Αυγούστου 2015.
Πηγή ellinikahoaxes.gr
Πηγή:www.dimokratiki.gr
ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΟΧΙ ΤΟ ΗΑΑΡΠ ΑΛΛΑ Η Μ@Λ@ΚΙΑ