Ανησυχία συμπολιτών μας για «οικολογική καταστροφή» στην περιοχή Λάθρα Κεφάλου – Πρόκειται για εργασίες αντιπυρικής προστασίας & διάνοιξης του δρόμου στην εκεί μονάδα

49
3863

Την ανησυχία συμπολίτη/τών μας από την περιοχή της Κεφάλου, προκάλεσαν  εργασίες που εκτελούνται στον περιβάλλοντα χώρου της μονάδας του Ναυτικού Σταθμού Κω στην περιοχή Λάθρα της Κεφάλου, οι οποίες όμως έχουν την έγκριση των αρμόδιων υπηρεσιών για λόγους πυρασφάλειας και ασφαλούς προσβασιμότητας στην περιοχή έπειτα μάλιστα και από σχετικό ατύχημα.

Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες εστάλη γραπτή καταγγελία από συμπολίτη μας ή ομάδα συμπολιτών από την Κέφαλο, προς την Κτηματική εταιρεία δημοσίων κτημάτων με κοινοποίηση προς το ΑΤ Κω και Ηρακλειδών, τον Δήμαρχο Κω, τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φλεβάρη, την παράταξη Όραμα, τον κ. Μυλωνά, δικηγορικά γραφεία και στον τοπικό τύπο, συνοδευόμενη από 35 φωτογραφίες (βέβαια σε αυτές εμπλέκει και τον ιδιώτη που εκτελεί τις εργασίες κάνοντας λόγο για «οικολογική καταστροφή με μοναδικό σκοπό την εξόρυξη πέτρας», ενώ όπως πληροφορηθήκαμε πρόκειται για έργο που εκτελείται έπειτα από σχετικό αίτημα της μονάδας και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας για λόγους πυρασφάλειας και διάνοιξης του πολύ στενού δρόμου από τον Άγιο Ιωάννη προς τη μονάδα).

Συγκεκριμένα, όπως ενημερωθήκαμε αρμοδίως, το εν λόγω έργο στο οποίο εμπλέκονται οι προαναφερόμενες υπηρεσίες (Ναυτικός, Σταθμός, Πυροσβεστική, Διεύθυνση Δασών, Δήμος Κω, Περιφέρεια κλπ), έχει την άδεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Δασών 31/04/17 με Αρ. Πρωτοκόλλου 4559.

Μάλιστα έχουν μαρκαριστεί από τους υπαλλήλους του Δασαρχείου γύρω στα 700 δέντρα στην περιοχή τα οποία και θα κοπούν με σκοπό να διατεθούν στην τοπική κοινωνία της Κεφάλου. Ήδη κόπηκαν τα πρώτα 30 δέντρα, όμως λόγω αντιπυρικής περιόδου οι εργασίες διακόπηκαν για να συνεχιστούν μετά τον Οκτώβριο. Στο έργο προβλέπεται επίσης να γίνει διαμόρφωση της περιοχής (θα μπεί νέα περίφραξη και είσοδος της μονάδς).

Η αναγκαιότητα του έργου έχει να κάνει με τη διάνοιξη του δρόμου ο οποίος ήταν πολύ στενός, με πυκνή βλάστηση στις δύο πλευρές με συνέπεια να μην μπορεί να περάσει Πυροσβεστικό ή βυτιοφόρο όχημα. Όπως επίσης αναγκαία κρίνεται η διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών ασφαλείας για την συνολική πυρασφάλεια της περιοχής.

49 ΣΧΟΛΙΑ

        • Κυριτση και μαραγκε,μηχανηματα υπαρχουν για τους μεγαλοξενοδοχους

          μηχανηματα του του δημου για την καθαριοτητα του νησιου δεν υπαρχουν!!! καντε καμια βολτα απο την λαμπη να ξεστραβωθειτε τα σκουπιδια διπλα στις παραλιες.Οι ξενοι τα κανουν βουναλακια μηπως και τα δειτε.Ακριβως εκει που λουζοντε οι τουριστες,διπλα στην αμμο….ΜΑΥΡΗ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ.

    • Πω, πω, πω, ανοίγουν δρόμους και τώρα πως θα κρύβουν τις καναβουριές;;; Δυσκολεύει η καλλιέργεια και η παραγωγή...

      Δεν θυμάμαι κανένα διαμαρτυρόμενο όταν τα κοράκια της ξαπλώστρας άνοιγαν χωρίς κανένα έλεγχο δεκάδες δρόμους προς την παραλία κόβοντας εκατοντάδες κέρδους καταστέφοντας το περιβάλλον για μαύρο παραδάκι και κέρδος.

    • Στον ντακο βγαλε παλι κυριτση και δυναμη αρπακτης.Δεν ντρεπεστε ολοι εκει στον δημο.Τι γινετε ρεεεεεεεεεεεεεεεε τα διαλυσατε ολα.Ντροπη σας ρεεεεεεεεεεεεεε αθεοφοβοι.

    • ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΟΝΤΕ ΟΣΟΙ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΑΓΗΣ.ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΦΑΛΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΤΕΣ.ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝΕ.ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ……….

  1. Τρομερή προσπάθεια συγκάλυψης. Ποιος κάνει το έργο; με τι κονδύλια; έγινε και δημοπρασία; ο εργολάβος από που πληρώνεται; από τις κλεμμένες πέτρες μήπως; τις οποίες πούλησε στο νέο ξενοδοχείο στο μαρμάρι μήπως;

    Κ Κιάρη, ποιος άραγε σας ζήτησε να βγάλετε αυτό το άρθρο; ποιος προσπαθεί να καλύψει τους αντιδημάρχους του; Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

  2. Όταν κάνετε μια καταγγελία πρώτα ρωτάτε για ποιο λόγο η μονάδα που είναι εκεί ενώ είδε ότι γίνονται εργασίες δεν αντιδρά, μετά βλέπετε ότι έχουν άδεια και ότι είναι έργο με άδεια της αποκεντρωμένης την οποία εκτελεί ο δήμος. Τώρα το πως πληρώνει ο δήμος η περιφέρεια ή η μονάδα τον εργολάβο και πως πήρε τη δουλειά και που πήγαν οι πέτρες εφόσον έχετε στοιχεία γιατί δεν τα βγάζετε;

  3. Αν είσαι ανταγωνιστής εργολάβος που δεν πήρε τη δουλειά πες το ξεκάθαρα και άσε την εργολαβική «οικολογική προστασία» κατά μέρος

  4. εσυ ένα χασισοδεντρο!!Γινε οικολόγος προστασιας περιβάλλοντος Κεφαλου!!Δικαιωμα στην μαστουρα εχουμε ολοι,,, ολοι μαζι στον αγωνα μας!!!

  5. Και οι πέτρες πουλήθηκαν σε ξενοδοχο δημοτικό σύμβουλο? Ο φορτωτή τι όνομα έχει πάνω?γ.κ γιατί δεν βγαίνει ο πρόεδρος να μας ενημερώσει?

  6. Ο κ. Μυλωνάς και η παράταξη ΟΡΑΜΑ γιατί δεν έχουν βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για την καταγγελία εφόσον τους κοινοποιήθηκε;

  7. Η ΔΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΟ; ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΨΗΛΕ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΕΙ, Η ΘΕΙΑ ΛΟΛΑ?

  8. Δεν υπάρχει έργο. Μόνο καταστροφή και κλοπή. Αν ήταν κοινωφελές έργο θα γινόταν από τον δήμο και τον στρατό, όχι από τον δημοτικό σύμβουλο.

  9. Ευτυχώς που το kosinfo24 εβγαλε την φωτογραφία και ενημερωθήκαμε.Αν βγει και το βίντεο τι θα λετε μετα; Πως η πυροσβεστικη και το δασαρχειο υπο την επιβλεψη της περιφερειας έστειλαν πετρες και χωμα στον ξενοδοχο δημοτικο συμβουλο;βρε αιντε απο εδω.

  10. Για τα δενδριλια στο ζηνι θα πει κανεις τιποτα;

  11. Μερικοι χασικληδες δηθεν οικολογοι που εχουνε μπολιασει ολα τα κεφαλιανακια ποιος θα κανει κατι;

  12. Μολης δείτε ότι κάτι γίνετε στα χωριά άμεσος φωνάζετε βρε ουστ όλοι από εκεί δήμαρχε προχωρά ξέχασαν ότι τέσσερα χρόνια το μόνο έργο στα χωριά ήταν η αμοληψια εκεί δεν τους πείραξε άντε νομίζετε ότι ο κόσμος κοιματε πάλι ο κυριτσης με 70 της εκατό θα βγει γιατί κάτι έκανε τέλος

  13. Δήμαρχε ξύλωμα τα αρπακτικά αν δεν το κανεις θα ξανα χτυπήσει…

  14. Ποσο σας χάλασε χαχαχαχα σαχλαμαρες αρπακτικά….. Δήμαρχε ξύλωμα

  15. Παιδια μην σκοτώνεστε δικαιωμα στη ζωη εχουμε ολοι , ο καθενας σ αυτην την δυσκολη στιγμη προσπαθει να επιβιωση ! Ολοι κανουμε παρανομιες, το θεμα δεν είναι που πανε οι πετρες η ποιος πηρε της πετρες το θεμα είναι τη κανουμε εμεις απέναντι σε συνανθρωπους μας βγαζοντας του το ματι σειρα εχει το δικο μας!!!ΑΓΑΠΗ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΣΟΣ!!!!!

    • Ειναι εντελως φυσιολογικο για το νησι μας, εργολαβος και προεδρος να εκτελει ……εργασιες και το υλικο να το στελνει σε ξενοδοχειο ….της ιδιας παραταξης.Ειναι φυσιολογικο δημοτικο μηχανημα να φυτευει ελιες σε οικοπεδο που προοριζεται για χρησεκτησια και να τους καλύπτει ο αλλος προεδρος .ειναι φυσιολογικο τις απευθειας αναθεσεις να τις παιρνει ο κουμπαρος και εν ενεργεια κοινοτικο συμβουλος.ειναι φυσιολογικο να αγοραζει ο δημος οικοπεδο στην αντιμαχεια και να ανηκει σε δημοτικο συμβουλο.και αλλα τοσα.

  16. …. έγινε επώνυμη καταγγελία απο συνδημότη μας για μηχανήματα που εκτελούν χωματουργικές εργασίες στο Ζηνί και μάλιστα το υλικό μεταφέρθηκε σε νεόκτιστη ξενοδοχειακή μονάδα; Τι λέει ο κατά άλλα λαλίστατος Δήμαρχος για το θέμα; ο πρόεδρος Κεφάλου γνωρίζοντας καλύτερα απο τον καθένα το θέμα με τα μηχανήματα που εκτελούν χωματουργικές εργασίες στο Ζηνί τι ακριβώς έκανε; Είναι αλήθεια πως μαζί με την καταγγελία στάλθηκε και βίντεο που δείχνει φορτηγό να μεταφέρει υλικό σε γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα;https://kosinfo24.wordpress.com/2017/07/04/%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%B9/#more-21552

  17. Συνεχεισε τα έργα στα χωριά..τρέλανε τα καισερλακια….παραμιλάνε..συνεχεισε τα ασφαλτικά….παραμιλανεεεεεεεε

  18. Κυριτσακια όλο βλακείες είστε,
    Δικαιολογείται τα αδικαιολόγητα και το πιστεύετε κιόλας…..και πάτε να μπλέκετε και άλλους!

  19. ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΠΟΙΟΣ ΠΗΓΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ 200 ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΕΡΛΙΤΗ ΣΤΟ …….?

  20. ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΟΣ

  21. kala poso malakes eimaste den dlepete pos exoyme katantisi kai asxoloymaste me toys kiritsides kai me ton kaisarli kala na pathoyme oloi oi idioi einai to koytaliasma toys endiaferi ksipnate gidia bgalte tin tsimpla apo ta matiasas marina ktel trenakia zones dasoprostasias koytaliasma min perimenete na ftiaklsi tin katastasi o kalos theoylis zaxarias pakistanoi kai exi kai synexia

    • ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΕΦΑΛΙΑΝΟΙ ΕΚΤΙΖΑΝ ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ