Δύο ελικόπτερα σε χαμηλή πτήση και χωρίς φώτα αναστάτωσαν την πόλη της Κω απόψε…

11
15060

 

Δύο πτήσεις με τα γνωστά στρατιωτικά/μεταγωγικά ελικόπτερα πάνω από την πόλη της Κω απόψε -πριν από λίγη ώρα- προκάλεσε δικαιολογημένη ανησυχία και απορία.

Όπως ενημερωθήκαμε όμως πρόκειται για στρατιωτική άσκηση στο πλαίσιο επιχειρησιακής εκπαίδευσης η οποία λαμβάνει χώρα στη Λέρο.

Και στο πλαίσιο εκπαίδευσης των χειριστών της Αεροπορίας Στρατού σε νυχτερινή πτήση ΔΝΟ (δηλαδή με χρήση Διοπτρών Νυκτερινής Όρασης φτάνοντας ως την έδρα της 80 ΑΔΤΕ στην Κω.

Οι διόπτρες νυχτερινής όρασης προσαρμόζονται στο κράνος κάθε μέλους του πληρώματος και προσφέρουν δυνατότητα πτήσης ακόμα και υπό το φως των άστρων.

Με σβηστό τον προβολέα του ελικοπτέρου, τα τρία μέλη του πληρώματος (Κυβερνήτης, Συγκυβερνήτης και Μηχανοσυνθέτης) προσαρμόζουν τις ΔΝΟ (ή NVG στα αγγλικά, Night Vision Goggles) και πετούν σε χαμηλό ύψος, σε απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους ώστε να καλύπτουν και ο καθένας από έναν οπτικό τομέα.

Πραγματική εικόνα μέσα από τις ΔΝΟ που χρησιμοποιεί η Αεροπορία Στρατού. Ακόμα και με ελάχιστο φως η ορατότητα είναι ικανοποιητική, όμως χάνεται η περιφερειακή όραση και η αίσθηση του βάθους .

 

 

ΛΕΡΟΣ: Διέλευση δύο ελικοπτέρων σε χαμηλή πτήση

Heli Night

Λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ, δύο ελικόπτερα πραγματοποίησαν διέλευση πάνω από την Λέρο και την Κάλυμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalymnos-news.gr, τα δύο ελικόπτερα ήταν στρατιωτικά,  και εκτελούσαν χαμηλή πτήση στα 500 πόδια, στο πλαίσιο άσκησης και εκπαίδευσης σε νυκτερινές πτήσεις.

Πριν την Λέρο, είχαν πετάξει πάνω από την Κάλυμνο και την πόλη της Κω.

Να σημειώσουμε ότι λίγο μετά τη διέλευση των 2 ελικοπτέρων, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Καλύμνου ελικόπτερο Super Puma που ήλθε και παρέλαβε ασθενή.

lerosnews.gr

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί εμείς νομίσαμε ότι είδαμε Chinook; Ελέγξατε κάπως (μέσω 80 ΑΔΤΕ) το μοντέλο των ελικοπτέρων;

    • Πάλι καλά που τα καλώδια της ΔΕΗ έχουν φώτα!!! Θα μπορούσαν να μας έρθουν καπέλο στο κεφάλι.

      Δεν ξεχνάμε ότι έχουμε ένα Ισλαμιστή ΦΑΣΙΣΤΑ απέναντι αλλά θα μπορούσαν να κάνουν τις ασκήσεις τους, εάν ήταν έτσι, τους μήνες που πέρασαν χωρίς τουρίστες.

      • Κάτι τέτοια έλεγαν και οι Κύπριοι,έβαζαν τους τουρίστες πάνω από την άμυνα (μέχρι και τα πολυβολία τους ενοχλούσαν στις παραλίες ένεκα οι τουρίστες) και 40 χρόνια τώρα τα »λούζονται».

    • Οι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ σχολιαστες παλι θα βρουνε να πουνε την ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥΣ...

      Να εχει Ο ΘΕΟΣ καλα ολους τους ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ και οχι μονο, και ασκησεις ας κανουν οποτε χρειαζεται. Με τον ΤΡΕΛΛΟ απεναντι να παρακαλαμε αυτα τα ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΑ ΜΑΣ να ειναι παντα καλα και ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΑ…

  2. Ας γίνονται αυτές οι ασκήσεις χειμώνα, δεν μπορεί σε ενα νησι γεμάτο τουρίστες να κάνουμε χαμηλές πτήσεις νυχτιάτικα και να δημιουργούμε εντυπώσεις και ανησυχίες στους καλεσμένους μας. Το θεωρώ αντί-τουριστικό γιατί λόγο της κατάστασης στην Ευρώπη με την τρομοκρατία οι Ευρωπαίοι τουρίστες είναι ψυχολογικά ανήσυχοι και ενα απο τα μεγάλα μας προτερήματα είναι οτι είμαστε απόλυτος ασφαλείς και ήσυχος προορισμός, πραγματικά δεν καταλαβαίνω, προσωπικά απόλαυσα την χαμηλή πτήση τους ωραίο θέαμα αλλα αυτο είναι άλλο …

    • Όταν θα έρθει ο ασιάτης κατακαλόκαιρα (όπως στη Κύπρο) εσύ να τον αποκαλέσεις »απαράδεκτο» και »βάρβαρο».

  3. Ηταν μέρα νυχτερινής εκπαίδευσης του Καμμένου στα ελικοπτεράκια.

    Μόνο η χώρα μας έχει τόσο μάχιμο Υπουργό Αμύνης που οδηγεί ελικόπτερα, αεροπλάνα, φρεγάτες, τανκς και πυροβόλα. Τρέμε Τουρκία

  4. Όσον αφορά την λέξη και έννοια «αναστάτωση» το μονο που μπορω να πω ειναι ενα απλο Κριμα για το επίπεδο της δημοσιογραφίας κύριε Κιαρη! Στους χαλεπούς και δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, αυτοί οι άνθρωποι «αφήνουν»την οικογένεια τους και ρισκάρουν τη ζωή τους για να μπορούμε όλοι μας να αισθανόμαστε την ασφάλεια σε ολα τα επίπεδα και οχι μονο οταν χρειαζόμαστε καποια αεροδιακομιδή η Οταν θα χρειαστεί να καθαρίσουμε τις παραλιες τις παραλίες απο τα σκουπίδια..για όποιον εχει ταξιδέψει στο εξωτερικό ξέρει καλυτερα και βιώνει ακομη περισσότερο στο πετσί του την έννοια τις αναστάτωσης και του φόβου.. ας ήμαστε όλοι μας λιγότερο κακοήθεις λοιπον και ας ευχόμαστε να έρχονται πιο συχνα, Γιατι κάποιοι αλλοι Έλληνες στα στα χερσαία σύνορα κάνουν τάματα για την εμφάνιση τους του στρατού..λιγο σεβασμό Απλα.

  5. ΣΙΓΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΙΓΑ, ΠΟΙΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ, ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΕΙΔΗΣΗ , ΝΑ ΚΛΙΚΑΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΕΨΑΧΝΑΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ? ΗΡΘΕ Ο ISIS? ΠΑΡΕΠΙΠΤΩΝΤΩΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ