ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ Το θέμα της έκθεσης : «Επιστήμη και επιστήμονες» – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

0
2318

Το θέμα για τις πανελλήνιες 2017 στην Νεοελληνική γλώσσα : «Επιστήμη και επιστήμονες»

H επιστήμη, ως αέναος αγώνας του ανθρώπου για την κατάκτηση της γνώσης, με την οξυδερκή παρατήρηση, τη διαίσθηση και την έρευνα, ανοίγει συνεχώς νέους ορίζοντες και φωτίζει τον νου. Επιστήμη, βέβαια, και τεχνολογία δεν ταυτίζονται, διότι η επιστήμη παραμένει προσηλωμένη στην όλο και πιο βαθιά κατάκτηση της γνώσης, ενώ η τεχνολογία έχει ως επιδίωξη την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης για την υπηρέτηση των τρεχουσών, πρακτικών αναγκών του ανθρώπου.

ο κ.Γεωργακόπουλος ως υπεύθυνος του εξεταστικού κέντρου στην πόλη της Κω στο 2ο ΓΕΛ ΚΩ μας μιλά για το άγχος των παιδιώ και επί της διαδικασίας. Οι μαθητές δηλώνουν αισιόδοξοι κι οι γονείς άγρυπνοι φρουροί στο πλάι των παιδιών. Συνοδοιπόροι ….

Πηγή: dhras.gr

Θέμα έκθεσης Πανελληνίων 2017 – ΔΕΙΤΕ τις απαντήσεις

Θέμα έκθεσης Πανελληνίων 2017 - ΔΕΙΤΕ τις απαντήσεις

Πανελλήνιες 2017 με την Έκθεση – Ελληνική Γλώσσα για τα ΕΠΑΛ (την Τρίτη) και σήμερα για τα ΓΕΛ. Δείτε τα θέματα, τις προτεινόμενες απαντήσεις και το πρόγραμμα εξετάσεων.

Πανελλήνιες 2017 σήμερα με εξεταζόμενο μάθημα σήμερα Τετάρτη 07/06/2017 την Έκθεση – Ελληνική γλώσσα για τα ΓΕΛ. Γα τα ΕΠΑΛ, οι Πανελλήνιες 2017 θα διαρκέσουν έως και τις 21 Ιουνίου, ενώ για τα ΓΕΛ, από σήμερα έως τις 19 Ιουνίου. Φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα μπορούν να εισάγονται και σε σχολές των ΑΕΙ αντίστοιχες των τομέων που σπούδασαν με τις ίδιες εξετάσεις και σε ειδικό ποσοστό 1%.

Το newsit.gr δημοσιεύει τα θέματα στο μάθημα Έκθεση – Ελληνική Γλώσσα ΓΕΛ σήμερα, Τετάρτη 07/06/2017 και σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Πουκαμισάς σταδιακά θα δημοσιεύσει τις προτεινόμενες απαντήσεις.

Θέμα Έκθεσης – Ελληνικής γλώσσας ΓΕΛ – Εκτίμηση θέματος από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς: Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, στο μάθημα της Ν. Γλώσσας, διαγωνίσθηκαν σε διασκευασμένο κείμενο από ομιλία  του Γ. Σκαλκέα στην Ακαδημία Αθηνών. Το κείμενο προσεγγίζει τον ρόλο της επιστήμης στην εποχή μας και τονίζει την αναγκαιότητα της ηθικής συγκρότησης των επιστημόνων. Πρόκειται για κείμενο που δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο στην κατανόησή του, ωστόσο έχει πυκνά νοήματα και αυτό είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι, κυρίως για την οργάνωση της περίληψης.

Οι ερωτήσεις του σκέλους Β κινήθηκαν στα γνωστά πλαίσια των τελευταίων χρόνων. Εκείνο που θα μπορούσε να παρατηρήσει κάποιος, είναι η παρατήρηση για τις συνώνυμες λέξεις (Β3α), οι οποίες, για πρώτη φορά, δόθηκαν στο κειμενικό τους πλαίσιο και η παρατήρηση για τη λειτουργία του ασύνδετου σχήματος (Β4α), η οποία, ενδεχομένως, να ξάφνιασε τους υποψηφίους, ως μη αναμενόμενη.

Το θέμα της παραγωγής λόγου (Γ1) είναι ένα κλασικό θέμα των Πανελλαδικών εξετάσεων: ζητήθηκε η γνώμη των υποψηφίων για τον ρόλο της επιστήμης στην αντιμετώπιση των σημαντικότερων σύγχρονων προβλημάτων, καθώς και η καταγραφή των ηθικών εφοδίων που πρέπει να έχουν οι επιστήμονες. Στο πρώτο ζητούμενο, η ανάπτυξη θα πρέπει να κινηθεί στο πλαίσιο της συνεισφοράς της επιστήμης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, ενώ, στο δεύτερο, οι υποψήφιοι θα πρέπει να εστιάσουν μόνο σε ηθικά εφόδια.

Δείτε το θέμα που έπεσε στο μάθημα Έκθεση – Νέα Ελληνική Γλώσσα ΓΕΛ.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2017.

Πανελλήνιες 2017: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2017 των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7-6-2017: ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9-6-2017:
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9-6-2017: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ &ΠΛΗΡ/ΚΗΣ)
ΔΕΥΤΕΡΑ 12-6-2017: ΙΣΤΟΡΙΑ (Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ)
ΔΕΥΤΕΡΑ 12-6-2017: ΦΥΣΙΚΗ (Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ)
ΔΕΥΤΕΡΑ 12-6-2017: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ)
ΤΕΤΑΡΤΗ 14-6-2017: ΛΑΤΙΝΙΚΑ (Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ)
ΤΕΤΑΡΤΗ 14-6-2017: ΧΗΜΕΙΑ (Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ)
ΤΕΤΑΡΤΗ 14-6-2017: ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-6-2017: ΒΙΟΛΟΓΙΑ (Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-6-2017: ΒΙΟΛΟΓΙΑ (ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ)
ΔΕΥΤΕΡΑ 19-6-2017: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ (ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ)
ΔΕΥΤΕΡΑ 19-6-2017: ΙΣΤΟΡΙΑ (ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ).

Διαβάστε ακόμη:

Πανελλήνιες 2017: Πώς να υπολογίσει ο υποψήφιος αν «περνά» ή όχι στη σχολή που επιθυμεί
Πανελλήνιες 2017: Οι τελευταίες αλλαγές στο μηχανογραφικό
Πανελλήνιες 2017: Τι ισχύει για τα ειδικά μαθήματα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ